|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
eddie Senior

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Byłem na wizycie u profesor Majdan w Lublinie, raczej nie pozostawiła złudzeń stwierdziła że bóle i zawroty głowy spowodowane są przez tocznia. Zaproponowała położenie się u niej na oddziale - mam do Lublina ponad 200 km ale chyba nie mam wyjścia Stwierdziła że dotychczas byłem źle diagnozowany i leczony Teraz pytanie czy jeszcze z tego da się wyjść Jestem załamany - z jednej strony można żyć nadzieją że dokuczliwe objawy może minął - jednak z drugiej strony to jednak zajęcie układu nerwowego przez tocznia a to oznacza że choroba po latach względnej ciszy postępuje. Zajęcie nerek i CUN nie wróży dobrze na przyszłość.
Pani profesor planuje wykonanie biopsji nerki - boje się bo ciekawe czy przez błędne leczenie nie jest na skraju wydolności Pytała czy miałem wykonywane przeciwciała dsDNA i oczywiście nie miałem. Pytała też kto stwierdził zespół antyfosfolipidowy na postawie samych przeciwciał nie robiąc badan potwierdzających bądź wykluczających zakrzepice.
Po 20 latach choroby czuje się jak bym dopiero teraz dowiedział się że choruje na poważna chorobę - wszytko wróciło jak bumerang - cholernie się boje co tam znajdą, tym bardziej że na wizytę w szpitalu trzeba czekać jakieś 4-5 tygodni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenekuku Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 1:47 pm Temat postu: |
|
|
eddie trzymam mocno kciuki, nie poddawaj się i walcz, dobra pełna diagnoza to połowa sukcesu i daj sobie wyszstko wybadać, ja mówiłam że mogą mnie na preparaty pokroić byle mieć diagnozę. _________________
http://nenekuku.blox.pl/html |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 2:04 pm Temat postu: |
|
|
eddie... przykra sprawa..
Popatrz na to z tej strony.. Przeszlosci nie zmienisz..a teraz, w koncu, zajma sie Toba jak nalezy i bedzie tylko lepiej!!!!!- tego sie trzymaj!- Trzymam kciuki!
przesylam buziooole..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 2:07 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez bellybelly dnia Sro Mar 13, 2013 2:48 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 4:40 pm Temat postu: |
|
|
mam zajęty OUN od 24 lat , i zyję wiec nie uprawiaj znowu czarnowidztwa bo to do niczego nie prowadzi
jesli byłes zle leczony to leczenia ci zmodyfikują i wszystko wroci do normy
nie ma myslenia że cos będzie nie tak
chcesz zyć to zacznij myslec pozytywnie bo inaczej twoje mysli cię zabiją ,nie choroba
zamiast myslec że nareszcie dobrze trafiłeś to myslisz że to juz tylko położyć się i umrzeć
pozytywne myslenie to połowa sukcesu na normalne funkcjonowanie
i tego się trzymaj
niech ci ustawią leczenie i wszystko wroci do normy
sam zobaczysz że będzie dobrze
jeszcze jedno nawet profesor nie moze miec pewności ze to wszystko jest na pewno winą tocznia i zajętego OUN, bez badan można najwyżej przypuszczać
ciesz się ze wogole miałeś jakiś okres ciszy w tej chorobie bo sa tacy jak ja bez tej ciszy i wytchnienia nawet na chwilę
a zaostrzenie nie oznacza ze jest bardzo zle ale tylko tyle ,ze trzeba na nowo ustawić leczenie
obi ci konkretnie pomogli , o tym mysl i tego ci życzę _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia20101984 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Witaj! Eddie będzie dobrze!!! głowa do góry!!! ja czekam na wizyte do lekarza 28 ide i na badania już niemogę się doczekać bo sama jestem ciekawa moich wyników też różnie się czuję od 8 lat jak zdiagnozowali chorobę niemiałam ani chwili w ktorej wyniki bylyby prawidłowe chocby troszke lepsze....czuje sie różnie ale najważniejsze to psychika i nasze podejscie do choroby!!! pozdrawiam będzie dobrze trzymaj sie!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
maglia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Eddie, najważniejsze, że wezmą się za Ciebie konkretnie i ustalą leczenie.
Tylko się cieszyć !
A może po krótkim czasie właściwego leczenia będziesz miał długą remisję ?
Powodzenia  _________________ Sprzątanie w domu, w którym dorastają dzieci, jest jak odśnieżanie chodnika zanim przestanie padać.
Phyllis Diller |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|