Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cześć. Miał ktoś ANA2 1:10000? :(
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2012 8:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i tak było dobrze przez dwa miesiące, czyli od kiedy dostałam te leki i się zrąbało Sad
Od kilku dni puchły mi dłonie (myślałam, że przed okresem), poprzedniej nocy tak mi zdrętwiały, że ich od 3 nad ranem do rana nie mogłam rozruszać, lekarka kazała mi wziąc podwójną dawkę sterydów, wzięłam wczoraj, wzięłam dzisiaj, a poprawy nie ma Sad Skóra na palcach tak opięta, że aż blada. Mało tego, zaczynają mnie pobolewać inne stawy, a to bark, a to kolano, okolice karku... no kurcze, tak się zaczynało. Mam się dzisiaj zgłosić do mojej reumatolog i normalnie aż się boję . W dodatku chwilami się czuję, jakby mnie jakaś infekcja dopadała.
A miałam nadzieję, że te sterydy to może jeszcze trochę uda się zmniejszyć... Okazuje się, że wręcz przeciwnie Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Janosik
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Kwi 03, 2013 9:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Folka a mozesz powiedziec w ktorym szpitalu w Krakowie bylas?
Powrót do góry
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Kwi 03, 2013 11:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W szpitalu specjalistycznym im. J. Dietla na ul. Skarbowej 1. Na oddziale reumatologii oczywiście.
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 05, 2013 4:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Folka.. no i co lekarz na to??? Rolling Eyes

Moze w kawiarence pisalas.. aja przeoczylam.. Confused
Powrót do góry
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 05, 2013 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wtedy to był początek infekcji. Zawsze jak mnie bierze, jakieś grypsko albo angina pogarszają się sprawy reumatyczne. Potem się poprawiło.

A teraz się trochę zrąbało, bo miałam miesięczną przerwę w braniu plaqeuenilu. Powiadomiłam moją p. doktor, że więcej przerw nie chcę i się zgodziła. Podobno teraz wielu lekarzy rezygnuje z tych przerw (chociaż powiedziała, że przy arechinie by mi nie odpuściła ze względu na oczy) ale przez to wszystko ciągle jestem na sterydach, a miało już ich nie być. No nic, co ma wisieć nie utonie, w końcu się ich pozbędę - powoli ale skutecznie Wink
Powrót do góry
karolinaa
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2013 8:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaniepokoiłam się czytając ten wątek. Ja sama mam ANA o mianie 1:10000, SS-A dodatni +++, Ro-52 dodatni +++. Tych badań nie robili mi na reumatologii tylko na nefrologii przed biopsją nerki. Krótko po tym byłam na kontrolnej wizycie u reumatologa. Doktor widział wypis i nic nie powiedział. Czy powinnam umówić się na kolejną wizytę?
Powrót do góry
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Kwi 27, 2013 9:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co konkretnie Cię zaniepokoiło? Z wątku powitalnego wynika, że jesteś diagnozowana w kierunku tocznia i sjorgena, a przeciwciała o których piszesz właśnie z tym mogą być związane. Twój reumatolog powinien Ci to wszystko wyjaśnić. Życzę szybkiego znalezienia innego, dobrego reumatologa. I przed wizytą dobrze zrobić sobie całą listę pytań, żeby nic potem nie uciekło z wrażenia. Jeśli znów ktoś poleci Ci dokształcanie się samemu z internetu, to uciekaj szybko stamtąd.
Życzę skutecznego poszukiwania rzetelnego reumatologa Smile
Powrót do góry
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wracam do mojego wątku... Wydawało się, że jest dobrze, ale chyba niekoniecznie... Pisałam w kawiarence, że muszę zmienić reumatologa, byłam wczoraj pierwszy raz u nowego w Krakowie i okazuje się, że jednak kilka rzeczy go niepokoi...I w wynikach (m.in. od wielu miesięcy leukopenia, ale wydawało mi się , że niewielka, bo te wyniki tylko trochę poniżej normy, może zaniepokoiło go to, że nie chcą jednak do tej normy doskoczyć od ponad roku) i w wyglądzie dłoni oraz nadgarstków... Dziwił się, że nie odczuwam bólu, gdy ściska mi nadgarstek (ale fakt, że gdy mam gorszy dzień budzę się z upiorną tkliwością nadgarstków i nieprzyjemnym strzelaniem przy próbie ruchu). I wspominał coś o metotreksacie, no ale to jak już będzie miał wyniki badań w ręku. Był tak miły, że od razu przedzwonił i zapytał o szybki termin w szpitalu - mam się stawić 8 IX - fajnie, że mnie przebadają, podobno na usg stawów mu zależy (nigdy nie miałam), dopełniaczach, dobrze mieć porobione badania, wiadomo. Tylko, że 1 IX Kuba idzie do szkoły, a Marek do przedszkola - tyle nowości, a po tygodniu mama wybędzie z domu, stąd moje mieszane uczucia. I taki mam mętlik, bo myślałam, że poza paroma pierdółkami nie jest źle, a jego te pierdółki jednak zaniepokoiły.

No i się tu wyżaliłam, a to zawsze trochę pomaga w uspokojeniu myśli i poukładaniu sobie w głowie Smile
Powrót do góry
renia79
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 11:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

folka uszy do góry Very Happy
najważniejsze że coś się dzieje, a lekarz nie lekceważy Very Happy
Powrót do góry
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 11:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Reniu, masz rację, że dociekliwy lekarz to powód do zadowolenia, a nie ględzenia Smile
Tylko troszkę rozczarowana jestem, że zamiast zmian na lepsze, ciągle jakieś nowe niepokojące rzeczy wyłażą, a zamiast wizji odstawiania leków, pojawia się wizja włączenia kolejnego.
Wolałabym też we wrześniu być przy chłopakach, ale to nie koncert życzeń Wink trzeba się cieszyć z lekarza i szybkiego terminu, tylko się muszę oswoić z tą myślą, że jeszcze nie jest tak różowo jakbym chciała.
Powrót do góry
renia79
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 11:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

folka wcale się nie dziwię Very Happy
mnie jak we czwartek wypisała skierowanie do szpitala, (gdzie internisci mówili, ze toby było najlepsze wyjście), jakoś do łba nie mogłam sobie tego wbić Rolling Eyes , całą drogę do domu jechalam zamyślona. W końcu nie licząc porodu, nie leżałam w szpitalu ze 22 lata Laughing , mało tego nie mam pojęcia jak tam jest, bo nie znam placówki, grrrrrrrrr Laughing , ale cóż, albo szukam, albo odpuszczam, więc wybieram szukanie i znalezienie co mi w końcu jest Very Happy
Powrót do góry
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 12:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I kiedy idziesz Reniu? Mam nadzieję, że wyjdziesz po rzetelnym przebadaniu i z diagnozą.
Ja wracam po raz trzeci na " stare śmieci"- do Krakowa na Skarbową, tak że mniej wiecej wiem, co mnie czeka Wink
Powrót do góry
joe alex
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 12:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Folka, widzę, że ty też 8 września mykasz do szpitala. Witaj w klubie - ja tez na 8 mam termin. I tak jak ty, martwię się o dzieci... Grunt, żeby wyniki wyszły w miarę ok.
Jak mawia mój szef: głowa do góry
renia79
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 1:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

folka termin będę ustalać w poniedziałek.
U mnie problem też jest, bo muszę to jakoś zgrać i sciągnąc wtedy DP do domu, bo ani córki, ani psa, przecież na kilka dni nie zostawie samych w domu Rolling Eyes
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 3:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Folka rozumiem Cię ale nic nie poradzisz, tak bywa niestety .
Potem się pewnych rzeczy załuje , tylko czy my umiemy przewidzieć ?

pomyśl tak - dzieci mają mieć w miarę zdrową mamę, bo muszą czuć się bezpiecznie - moze będzie Ci łatwiej
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 2 z 7

Skocz do: