Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 2:37 pm Temat postu: |
|
|
u mnie jest tak ze temp wystepuje w dzien i najczesciej przed południem , po południu spada , zdarzaja się tez skoki temp po południ ale rzadziej
moje znajome ktore nie raz ze mna lezały w szpitalu miały tak samo temp wzrastała przed południem i była wysoka czesto bardzo wysoka
jesli cie to niepokoi a lekarz mowi ze jest ok zrob rtg płuc
chociaz według mnie nie jestes w remisji skoro białko nadal ucieka i wcale nie sa to ilosci sladowe a choroby tkanki łaczniej mają to do siebie ze czesto wyniki sa dobre a choroba atakuje nadal
u nas roznie bywa z ta temp
ja na poczatku choroby miałam przez kilka mies temp ponad 40 stopni i wszystkie wyniki były w normie,dopiero po pulsach solmedrolu spadła na dłuzej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 6:45 am Temat postu: |
|
|
witam Hanulkaw ja własnie w ostatnich tygodniach miałąm 3 razy 1-2 gorączkę bez infekcji a potem ani śladu po niej przy toczniu takie wyskoki sa możliwe _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 2:24 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie!
U mnie wszystko zaczęło sie właśnie od gorączki, praktycznie głównie od niej..Poczatkowo były to codzienne stany podgorączkowe do 38 st., później zdarzały się rzuty gorączki nawet do 40 st... Z tego co wiem proces autoimmunologiczny, jak początkowo określano mojego lupusa może manifestować sie również i w taki sposób...Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Asona dnia Sob Paź 05, 2013 10:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola77 Kadet

|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Witam Serdecznie
Jak moża wiedzieć to u kogo leczysz się w Bydgoszczy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
sedoshi Super senior

|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
U mnie to w ogóle się zaczęło od gorączek. Raz na miesiąc w nocy ok. 38,5, zimne poty. Na następny dzień jakby nic się w nocy nie wydarzyło. I tak przez ok 1,5roku zanim wykryto u mnie p/c dsDNA. Później to po gorączce byłem rozbity i czułem się coraz gorzej przez kilka dni. Mdłości, totalny dyskomfort psychiczny.
Pozdrawiam i miłego korzystania z tego miejsca
Ja też lecze się w By-czy tyle, że w Bizielu. w mojej ocenie super fachowcy. Odział "układówek" prowadzi dr n.med Jeka. _________________ "najciemniej jest tuż przed świtem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 1:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam ciepluytko Haniu i życzę remisji z prawdziwego zdarzenia czyli nereczki i cala reszta cacy a paskuda spi.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
hanulkaw Junior

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 6:17 pm Temat postu: |
|
|
Leczy mnie dr. Flisiński nefrolog bardzo sympatyczny lekarz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda04123 Junior

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 7:04 pm Temat postu: toczen i gorączka |
|
|
Witam
ja też miałam stany gorączkowe noc z głowy występowały nie systematycznie ale jak było zaostrzenie to gorączka pojawiała się częściej teraz od kilku lat jest spokój |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenekuku Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Witaj i dobrego samopoczucia życzę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Witek88 Senior

|
Wysłany: Wto Kwi 02, 2013 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ja od kilku miesiecy mam stany podgoraczkowe ok 37.4
Morfologia idealna, jedynie przeciwciala charakterystyczne dla naszych chorob jak przeciwjadrowe, p srodblonklom naczyn itp oraz objawy skorne.
Jestem na calcorcie i quensylu. Jednak nie opanowuja one temperatury. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Kwi 02, 2013 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam, ja również miałam rzuty gorączki zanim zostałam zdiagnozowana i leczona, teraz przy immunosupresji praktycznie nigdy nie gorączkuje, nawet przyn porządnej infekcji. U mnie gorączka była własciwie pierwszym objawem choroby wyprzedzającym wszystkie inne i nie wiedzieć czemu długo nikt nie mógł wpaść na pomysł ch.z autoagresji...
Ostatnio zmieniony przez Asona dnia Sob Paź 05, 2013 9:17 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Witek88 Senior

|
Wysłany: Wto Kwi 02, 2013 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Wielu lekarzy pierwszego kontaktu bagatelizuje objawy a i samych reumatologów mamy bardzo mało. Stąd tak pózne zdiagnozowanie.
Bierzesz imuran ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 03, 2013 10:35 pm Temat postu: |
|
|
Muszę przyznac,że ja trafiłam nawet na fajnych lekarzy, którzy nie ignorowali, chcieli pomóc,ale jakoś tak w moim mniejszym mieście nie po drodze im było do chorób układowych....
Obecnie juz od 2,5 roku biore MTX,ale napewno niebawem bedzie jakas zmiana ze względu na progres choroby.Imuran kiedys na początku brałam,ale jakos mi nie służył ,a i nie bardzo mi pomagał. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Witek88 Senior

|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Morfologia idealna, węzły chłonne nie powiększone ( usg jamy brzusznej ), wszystkie narządy w normie.
Jednak stany podgorączkowe są nadal, i to pomimo zwiększenia w pewnym momencie Calcortu do 18 mg.
Podwyższona temp dalej daje się we znaki, jest mi non stop gorąco i mocno się pocę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|