Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
luizat Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 11:19 am Temat postu: Witajcie ! |
|
|
Witam,
muszę się przyznać że po raz pierwszy zalogowałam się na jakiekolwiek forum, pewnie dlatego że wcześniej nie miałam na to czasu. Mam 35 lat i pochodzę z Warszawy od 8 lat choruję na Takayasu. Bardzo bym chciała podzielić się z Wami moimi przeżyciami i poznać Wasze odczucia.
Jeśli zechcielibyście mnie lepiej poznać było by mi naprawdę bardzo miło serdecznie pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wemasc Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Witamy serdecznie na forum:) _________________ Miastenia.Uczę się żyć na nowo.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 12:33 pm Temat postu: |
|
|
witam
rozgośc na forum ,
poznaj nas i daj się poznać  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum to teraz jesteśmy już 2 z Takayasu  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 3:20 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wemasc Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Nigdy nie przypuszczlem ze az tyle jest chorob z autoagresji. Co ten organizm tak wariuje? _________________ Miastenia.Uczę się żyć na nowo.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 5:17 pm Temat postu: |
|
|
wemasc reumatologia to dział rzeka mnie już paru lekarzy powiedziało że mam pewnie jakąś nieznaną chorobę bo tyle cudów w jednym ciele to aż niemożliwe  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
luizat Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 9:23 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje za miłe powitanie.
Moja diagnoza trochę trwała: najpierw trafiłam do szpitala ponieważ przez 7 miesięcy miałam ok.38 stopni gorączki i ob 128 (podejrzewali że to zapalenie wsierdzia) po dwóch miesiącach leżenia w szpitalu Wolskim przewieziono mnie do Anina gdzie stwierdzono że to choroba związana ze stawami (po 2 tygodniach przewieziono mnie do szpitala na Saszerów) tam sugerowano że to Zespó Sztila ale po 6 miesiącach stwierdzono że to jednak Takayasu - i się zaczęło: 10 wlewów Endoksanu i 60 mg metypredu, następnie Imuran (dostałam niedowładu nóg na jakąś dobę po wzięciu tabletki) i następnie metotrexat 25 mg (oczywiście bardzo bardzo żle go znosiłam 2 dni po wzięciu zastrzyku nie byłam sobą) więc zamiast brać go raz na tydzień brałam raz na miesiąc i doszło do tego że miesiąc temu chciałam wstać i naszykować się do pracy ale niestety padłam straciłam równowagę i trafiłam do szpitala, stwierdzono że tętnice mózgowe się trochę pozaciskały i podali mi Mycophenolate mofetil i 12 mg metypredu w tej chwili wracam do formy już normalnie funkcjonuje i wracam w maju do pracy. TRZEBA ŻYĆ I CIESZYĆ SIĘ TYM CO JEST .Pozdrawiam Was cieplutko. Lula. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 9:52 am Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 11:05 am Temat postu: |
|
|
To widzę, że w naszej chorobie mycofenolan robi się popularny a ile mg bierzesz ? bo ja miała najpierw 1g a teraz zwiększone do 2 g .
Dobrze że cię tak szybko na nogi postawili w tym roku  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle!
Ostatnio zmieniony przez denim85 dnia Wto Kwi 09, 2013 9:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Udanej aklimatyzacji w naszej specyficznej społeczności. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
luizat Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Mam do Was pytanko - czy może ktoś z Was już leczył się w Warszawie na Saszerów ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|