Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że będziesz zadowolona. Chociaż całkowicie nie mam pojęcia jaką te wszystkie preparaty na włosy mają skuteczność jeśli wypadanie jest spowodowane toczniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Mi teraz włosy nie wypadają. Ale chcę je nieco zregenerować po tych farbowaniach. Farba, jakby nie było, osłabia nieco wlosy... _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniamil Senior

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 11:15 am Temat postu: |
|
|
Mi aktualnie włosy nie wypadają. Jednak kiedy miałam taki problem, dermatolog poleciła kupienie Loxon 2% (mniejsza dawka ze względu na przyjmowanie sterydów). Oprócz tego stosowałam (i nadal stosuję) serię BIOVAX do wypadających włosów firmy L'biotoca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja też stosuję WAX raz na tydzień, profilaktycznie
Zawsze mi ta maseczka bardzo pomagała, jak miałam problemy z włosami. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 24, 2012 7:43 am Temat postu: |
|
|
Tysi znów zaczęły mocno wypadać włoski. Już raz przez to przechodziliśmy. Miała wtedy wręcz łyse miejsca. Na chwile obecną zauważam ich więcej na szczotce (dużo za dużo). Pierwszy krok to skrócenie ich troszkę. Teraz ma do pasa i są bardzo gęste, co dodatkowo obciąża. Zobaczymy czy wystarczy.
A Martysi marzą się króciutkie włoski tak do pół szyi. Ja nie mam odwagi ściąć Uwielbiam te jej kudełki. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nulka Kadet

|
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 10:14 am Temat postu: |
|
|
cześć.
na wypadające włosy polecam odżywkę JANTAR, ja stosuje i wypada mi ich trochę mniej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
IvyBlue Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Ja jakieś 2 lata temu miałam problem z wypadającymi włosami (wtedy nie miałam jeszcze w ogóle problemów ze stawami) i bardzo pomogły mi tabletki Merz Special, brałam je przez 3 miesiące i do tej pory nie mam żadnego problemu z wypadającymi włosami. Dodam też, że używam ekologicznych produktów do włosów. _________________ If you could return to the past, is there anything you'd have changed? There's nothing I'd whant to change. Be it good or bad, it's all a part of me! It's an irreplaceble part of my life and I accept it ... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 1:55 pm Temat postu: |
|
|
Znów walczymy z wypadającymi włosami. Koszmar. Lecą na potęgę. Całe z cebulkami  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 2:12 pm Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
IvyBlue Senior

|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 5:36 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, z tego co wiem bardzo pomocne jest picie drożdży  _________________ If you could return to the past, is there anything you'd have changed? There's nothing I'd whant to change. Be it good or bad, it's all a part of me! It's an irreplaceble part of my life and I accept it ... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 8:28 pm Temat postu: |
|
|
O ble.Jak tu powiedzieć 6 latce że ma pić drożdze.Fujj _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Ewelina są takie tabletki drożdzowe w aptece, ciut mają zapachu ale są do zaakceptowania, Levitan się nazywają
może mała także pić herbatki z pokrzywy , sa zdrowe i mają jakiś wpływ na włosy
może pokrzywa i skrzyp -takze pomocne, odżywiają włosy od środka _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
IvyBlue Senior

|
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 8:50 am Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
Ewelina są takie tabletki drożdzowe w aptece, ciut mają zapachu ale są do zaakceptowania, Levitan się nazywają
może mała także pić herbatki z pokrzywy , sa zdrowe i mają jakiś wpływ na włosy
może pokrzywa i skrzyp -takze pomocne, odżywiają włosy od środka |
Ja wyżej wspominałam o tabletkach Merz Special, tez czuć drożdże. Efekty zauważyłam już po kilku tygodniach stosowania: szybko rosły mi włosy (musiałam chodzić co 2 tygodnie do fryzjera podcinać grzywkę), przestały wypadać, paznokcie znacznie się poprawiły - wygładzona płytka. Ja bardzo polecam te tabletki,mi pomogły
Z włosami jest tak, że najlepiej działać od środka  _________________ If you could return to the past, is there anything you'd have changed? There's nothing I'd whant to change. Be it good or bad, it's all a part of me! It's an irreplaceble part of my life and I accept it ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miri Junior

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam dwa razy w życiu problem z sypiącymi się włosami, z czego raz w ubiegłym roku (może to już była wina choroby, nie wiem). Pomagały mi tabletki Loreal Inneov. Poleciła mi je fryzjerka, gdy parę lat temu po raz pierwszy włosy wyłaziły mi garściami. Kobieta uratowała mi czuprynę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Czw Mar 20, 2014 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Mam ten sam problem co Wy.
Wypadające (a raczej przerzedzone, mizerne, wykruszone) włosy to moja zmora.
Walczę z tym problemem od kilku lat i probowałam juz wszystkich dostępnych tabletek na rynku. Inneov rowniez.
Uwazam ze suplementacja diety jest bardzo wazna.
Jednak bardzo wazne są wcierki i masaże głowy. Wcierki są to preparaty witaminowe zaweirające rozne skladniki aktywne, ktore wsmarowujemy w głowe. Odkąd je stosuję wlosy bardzo mi zgęstniały pojawia się dużo nowych tzw. baby hair, i są coraz mocniejsze i ładniejsze.
Ostatnio zmieniony przez Milusia dnia Czw Mar 20, 2014 3:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|