Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Kochana, jak kiedyś mój mąż powiedział przy Pani doktor, że żona jest przewrażliwiona to mu pani doktor powiedziała "W końcu jest matką prawda??"
Mój syn jest alergikiem, a w testach też mało co mu wyszło (te rzeczy, które go ewidentnie uczulają nie wyszły ). W okresie wiosenno letnim taki rumień też mu się pojawia. Wydaje mi się, że jest to alergiczne, ponieważ jest to po środku polików i wychodzi jak tylko zaczyna pylić. W razie czego robiłam mu też badanie ANA, ponieważ mamy za sobą epizod zapalenia stawów (bez obrzęków i zaczerwień), ale nic nie wyszło. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 3:19 pm Temat postu: |
|
|
cieszę się bardzo
i mozna było wystawić skierowanie nie było problemu
tylko pediatra ktory powinien je dać od razu ma problem _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tinka Junior

|
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 8:28 am Temat postu: Synek |
|
|
Witajcie Kochane. Wczoraj znowu trafiliśmy do szpitala małemu obrzekly uda oraz lekko nad kostkami i miał rumienie , na buzce również aż tak jagby mu skorka na nosku się zluszczyla. Nie zostaliśmy przyjęci, Jak to powiedzieli nie zagraża życiu. I mamy czekać na reumatologa kazali smarowac maścia z aroni .Już nie wiem co się dzieje a najbardziej boli to że nie można pomoc własnemu dziecku:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 9:04 pm Temat postu: |
|
|
poczekaj na reumatologa , chyba nic innego ci nie pozostaje
mnie chodzi po głowie jeszcze obrzęk naczynioruchowy- ale to taka lużna podpowiedz,
po pierwsze nie jestem lekarzem, po drugie to tylko skojarzenie , może być zupełnie pozbawione sensu
sprawdż sobie to co widzisz u małego z tym http://www.przychodnia.pl/alergia/index15.php3?s=3&d=5&t=15 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tinka Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 7:43 am Temat postu: Synek |
|
|
Witajcie, jest diagnoza już synek ma rumień guzowaty,lekarz również podważa astmę oskrzelowa, która syn ma więc zobaczymy co wyjdzie czy syn nie był niepotrzebnie faszerowany sterdyami a teraz są skutki ich działania.!Narazie jest dobrze że wskaźniki zapalne są ujemne więc może być leczony w domu, w środę idziemy na oddział na badania w kierunku astmy i dalej leczenia rumienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 9:59 am Temat postu: |
|
|
Tinka..
Ciesze sie, ze jest diagnoza ....
Teraz odpowiednie leczenie i czekam na wiesci o poprawie!!!
Buziole dla Was.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tinka Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 12:55 pm Temat postu: Syn |
|
|
Dziękuje. Mm nadzieję że szybko wyzdrowieje narazie się na to nie zanosi , doszło dziś zapalenie oskrzeli:| |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 9:14 am Temat postu: |
|
|
Tinka..
Zapalenie oskrzeli jest dosc czeste przy astmie... Mam nadzieje, ze synek szybciutko poczuje sie lepiej.. Buziaki dla niego od ciotki eweli
Ja mialam taki jeden rok, ze w kolko mialam zapalenie oskrzeli.... czasem byla przerwa tygodniowa i tyle.. ale samo minelo...
Trzymam kciuki za Was! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|