Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Obawy-dziecko??
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Kwi 18, 2013 1:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochana, jak kiedyś mój mąż powiedział przy Pani doktor, że żona jest przewrażliwiona to mu pani doktor powiedziała "W końcu jest matką prawda??" Smile
Mój syn jest alergikiem, a w testach też mało co mu wyszło (te rzeczy, które go ewidentnie uczulają nie wyszły Smile). W okresie wiosenno letnim taki rumień też mu się pojawia. Wydaje mi się, że jest to alergiczne, ponieważ jest to po środku polików i wychodzi jak tylko zaczyna pylić. W razie czego robiłam mu też badanie ANA, ponieważ mamy za sobą epizod zapalenia stawów (bez obrzęków i zaczerwień), ale nic nie wyszło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 18, 2013 3:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cieszę się bardzo
i mozna było wystawić skierowanie nie było problemu
tylko pediatra ktory powinien je dać od razu ma problem
tinka
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Kwi 20, 2013 8:28 am    Temat postu: Synek Odpowiedz z cytatem

Witajcie Kochane. Wczoraj znowu trafiliśmy do szpitala małemu obrzekly uda oraz lekko nad kostkami i miał rumienie , na buzce również aż tak jagby mu skorka na nosku się zluszczyla. Nie zostaliśmy przyjęci, Jak to powiedzieli nie zagraża życiu. I mamy czekać na reumatologa kazali smarowac maścia z aroni .Już nie wiem co się dzieje a najbardziej boli to że nie można pomoc własnemu dziecku:(
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Kwi 20, 2013 9:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poczekaj na reumatologa , chyba nic innego ci nie pozostaje
mnie chodzi po głowie jeszcze obrzęk naczynioruchowy- ale to taka lużna podpowiedz,
po pierwsze nie jestem lekarzem, po drugie to tylko skojarzenie , może być zupełnie pozbawione sensu
sprawdż sobie to co widzisz u małego z tym http://www.przychodnia.pl/alergia/index15.php3?s=3&d=5&t=15
tinka
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 7:43 am    Temat postu: Synek Odpowiedz z cytatem

Witajcie, jest diagnoza już synek ma rumień guzowaty,lekarz również podważa astmę oskrzelowa, która syn ma więc zobaczymy co wyjdzie czy syn nie był niepotrzebnie faszerowany sterdyami a teraz są skutki ich działania.!Narazie jest dobrze że wskaźniki zapalne są ujemne więc może być leczony w domu, w środę idziemy na oddział na badania w kierunku astmy i dalej leczenia rumienia.
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 9:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tinka..

Ciesze sie, ze jest diagnoza Very Happy ....
Teraz odpowiednie leczenie i czekam na wiesci o poprawie!!!

Buziole dla Was. Buziak Buziak Buziak
Powrót do góry
tinka
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Kwi 22, 2013 12:55 pm    Temat postu: Syn Odpowiedz z cytatem

Dziękuje. Mm nadzieję że szybko wyzdrowieje narazie się na to nie zanosi , doszło dziś zapalenie oskrzeli:|
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2013 9:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tinka..

Zapalenie oskrzeli jest dosc czeste przy astmie... Mam nadzieje, ze synek szybciutko poczuje sie lepiej.. Buziaki dla niego od ciotki eweli Buziak

Ja mialam taki jeden rok, ze w kolko mialam zapalenie oskrzeli.... czasem byla przerwa tygodniowa i tyle.. ale samo minelo...

Trzymam kciuki za Was!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: