Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 12:30 pm Temat postu: |
|
|
aza, bardzo się cieszę z takich wieści. Najważniejsze to mieć dobrych lekarzy, będzie wszystko dobrze!
A co do 12tyg.ciazy to robi się usg genetyczne pod kątek zespołu Downa i roszczepu wargi. Sprawdza się czy są narządy, czy jest wypełniony pęcherz dziecka.
Piękne widoki widać już małe rączki, nóżki, widać jak dziecko połyka płyn. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosiaczek Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 01, 2013 7:00 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Monia85. Czytałam to niejednokrotnie ale nie umiem znależć odpowiedzi. Łatwo zinterpretować jaka to choroba jak sie ma jeden typ świecenia. A jakiej choroby dotyczą trzy różne typy świecenia jednocześnie. Może Monia85, podpowie?[/quote]
1. OBWODOWY TYP ŚWIECENIA
-swoisty dla SLE
-zależy od obecności Ab anty-dsDNA
2. HOMOGENNY TYP ŚWIECENIA
-mniej specyficzny
-zależny od Ab skierowanych przeciwko nukleoproteinie jądra,jak również kompleksowi DNA-histon,czyli tzw. czynnikowi LE
3.PLAMISTY TYP ŚWIECENIA
-związany z obecnością różnych Ab skierowanych przeciwko rozpuszczalnym Ag jądra |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 1:03 pm Temat postu: |
|
|
Chciałam podzielić się z Wami radosną nowiną jestem w 5. tyg. ciąży z lupusem i zespołem antyfosfolipidowym. Staraliśmy się z mężem 8 miesięcy o dziecko i właśnie się udało. Było zielone światło od reumatologa, ale oczywiście od początku starań jestem pod opieką poradni patologii ciąży na Karowej w Warszawie. Przyjmuję 10 mg metypred, acard 75, Arechin 250 i od momentu wykrycia ciąży zastrzyki przeciwzakrzepowe Clexane (0.4 ml).
Jestem przeszczęśliwa, czuję się świetnie, jak nigdy.
Ale codziennie modlę się o szczęśliwe zakończenie.
Trzymajcie kciuki  _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję z całego serca! Trzymam kciuki  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję i mocno trzymam kciuki  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aza Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 8:54 am Temat postu: |
|
|
I ja z całych sił gratuluję! U mnie tylko Zespół Sjogrena, ale za to już 17 tydzień prawidłowego rozwoju małej Janinki
Trzymam kciuki za powodzenie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 9:50 am Temat postu: |
|
|
gratuluję  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 10:49 am Temat postu: |
|
|
gratulacje dziewczyny  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 11:08 am Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
maglia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 4:20 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje  _________________ Sprzątanie w domu, w którym dorastają dzieci, jest jak odśnieżanie chodnika zanim przestanie padać.
Phyllis Diller |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Migaweczka wszytskigo najlepszego ciąża w toczniu i zdrowe dziecko jak najbardziej jest mozliwe trzymajcie sie ciepło i zdrowo
Aza i Tobie wszystkiego najlepszego jak i dla córeczki _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 9:38 pm Temat postu: |
|
|
I ja dołączam się do gratulacji  |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 6:27 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję! To wspaniale czuć Wasze wsparcie
Póki co bąbel rozwija się prawidłowo, ale od zastrzyków mam posiniaczony, bolesny brzuch. Będę musiała kłuć się do końca ciąży. Nie wiem, jak to będzie później, kiedy skóra będzie na brzuchu napięta i trzeba będzie codziennie pokonywać psychiczną barierę, żeby w ten brzuch wkłuwać igłę :/ Oprócz tego problem senności...
Wiem, że to normalne w pierwszym trymestrze, ale ten stan jest mi tak bardzo dobrze znany z okresów zaostrzeń... że trochę się boję. Dokładnie w ten sam sposób powłóczę nogami, jakbym miała zaostrzenie. Poruszam się w niewielkiej odległości od łóżka, coby móc wskoczyć do niego o każdej porze. Jeszcze zanim wstanę z łóżka, marzę, żeby znów się położyć.
Czy którejś z Was w ciąży lekarz zwiększył dawkę? Wydaje mi się, że tego potrzebuję, ale czy to się praktykuje? _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|