|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 05, 2013 8:12 am Temat postu: |
|
|
witam wyciągam temat poniewaz zaistaniąły zmiany w moim 30 letnim toczniu i zachodza obawy o pojawieniu sie twardziny ograniczonej ze względu na wysokie miano przeciwciał o swieceniu centromerowym 1:2560 zmian żadnych nie mam na skórze ani twarzy nic co by mogło wskazywac na twardzine choc pierwsze pojawienie sie tego typu świecienia bylo 3 lata temu o minaie 1:320. po drugie obnizone wartości dopełnioaczy C3 i C4 świadcza przeciwko twardzinie a za toczniem zreszta wiele objawów toczniowych w badanich i ogólnie występuje i doktorek ma problem moze cos wykaze tomograf HRCT płuc ale juz mi powiedzial ze wynik pewnie bedzie dobry ...sama jestem teraz w rozterce i szukam jakis objawów ale nic nie znajduje i mam nadzije ze nie znajde. tylko podejrzenie ciesni nadgarstka ale tez wiele innych objawów moz esie pokrywac z toczniem i innymi chorobami teraz powiedziano m ze moze sie nakładac 2 lub 3 choroby podbne oprocz tocznia ..tego jak na mnie jest za duzo bo wystarczy potwierdzenie tocznia i innych objawow z nim zwiazanych..jesli ktos moze mi o twardzinie charakterystycznegi jeszvze ppowiedziec to chetnie poczytam by nic nie przeoczyc...pozdrawiam wszystkic .. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|