|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie spotakalas info bo chyba roznie to bywa..
Jedni maja go ciagle innym sie pojawia i znika.. widzisz u nas nic pewniakiem nie jest ..
nie zalamuj sie- lekarze i leczenie jest po to aby nam pomoc..
a lekarz, to jakis przystojny? - bylby to dodatkowy plus  |
|
Powrót do góry |
|
 |
madelaine Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Miri masz racje, ta niepewność jest chyba najgorsza, ale mam nadzieję , że niebawem wszystko się wyjaśni i przynajmniej bedziemy wiedziały na czym stoimy Pozdrawiam ciepło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:00 am Temat postu: |
|
|
Miri witaj,bedzie dobrze,kazdy z nas mial podobne odczucia i dylematy zyciowe,przede wszystkim musisz miec lekarza ,ktoremu choc troche mozesz zaufac...a jakie mialas leukocyty? _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
wemasc Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:30 am Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie i głowa do góry:) _________________ Miastenia.Uczę się żyć na nowo.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miri Junior

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:09 pm Temat postu: |
|
|
ewela.t napisał: |
a lekarz, to jakis przystojny? - bylby to dodatkowy plus  |
Całkiem do rzeczy, ale nosi obrączkę
W każdym razie chyba przejął się trochę moim przypadkiem. Jestem jego pierwszą pacjentką z bardzo wyraźnym podejrzeniem "mieszanej". Byłam dziś u niego na kapilaroskopii - wyszło w miarę, ale pojedyncze zmiany niestety są. Niech to wszystko licho...
Ankanow62 napisał: |
a jakie mialas leukocyty? |
Podczas ostatniego badania - 3,19. W ciągu 3,5 roku wahały się na poziomie 2,4 - 3,4. Jakie były wcześniej, nie wiem, bo nie robiłam badań  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Miri..
..no wiesz... z ta obraczka to roznie bywa.. .. zdjac zawsze mozna, chocby "na mydlo" ..( nie przejmuj sie, wszyscy tu wiedza, ze ze mnie niepoprawna bestyja )
A Licho? Niech spi cicho!!!..
pozdrawiam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miri Junior

|
Wysłany: Pon Cze 17, 2013 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Witam po przerwie:)
Dopiero oswajam swoją chorobę i chciałam o coś zapytać. Ostatnio strasznie pali mnie twarz i pieką oczy. Wiem, że nadwrażliwość na słońce jest czymś "normalnym" u nas, z tym że u mnie nie wiąże się to z zaczerwienieniem ani innymi zmianami skórnymi. Po prostu uczucie pieczenia, jakbym miała wysoką gorączkę (a nie mam). I tylko na policzkach.
Miałam już taki "rzut" w kwietniu, potem słabszy w maju i teraz znowu... Nie wiem, jak sobie z tym radzić (oprócz stosowania kremów z filtrem), strasznie mnie to męczy, zwłaszcza, że zaczął się okres upałów.
Na połowę lipca mam przewidziany pobyt w szpitalu (o ile się nic nie zmieni) i może wreszcie tam ogarną tę moją nieszczęsną osobę. Ale do tego czasu jeszcze miesiąc... :/
Pozdrawiam wszystkich:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 17, 2013 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Miri,co prawda nie mam jeszcze doświadczenia w tym temacie,ale pieczenie i suchość oczu u mnie to normalka a dzisiaj dużo latałam po mieście i bardzo to odczuwałam Co do pieczenia twarzy,to mnie piekę usta,które są suche i tak też odczuwam jak przy temperaturze czyli podobnie Tylko mnie się tak pojawia przy świetlówkach w pracy,gdy przebywam 8 godzin niestety  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|