Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Motyl u dziecka
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
folka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 26, 2013 11:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Grudką, podobne objawy mogą być w celiakii. Jak byłam diagnozowana w szpitalu trafiła tam dziewczyna z podejrzeniem tocznia, a po wielu wielu badaniach doszli do tego, że to celiakia. I ona się o tym dowiedziała w wieku 21 lat. Dobrze, że w czasie rozmowy z lekarką wspomniała, że jako malutkie dziecko nie mogła jeść niczego z glutenem, bo by mogli jeszcze długo szukać. Teraz ma swoja dietę i jest OK, widziałam ja ostatnio,po roku czasu udało jej się w końcu ciut przytyć, bo był z niej straszny chudzielec (chyba przede wszystkim przez te wymioty).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 10:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Badania na celiakie robiliśmy już dwa lata temu, bo zapomniałam dodać że mimo, że rośnie w górę to nie przybiera na wadzę. Nie ma też biegunek typowych dla dzieci bezglutynowych.

Miewa anemie, ale przy odpowiednim poziomie żelaza i ferrytyny. Zwykle niedokrwistość pojawia się po gorączkach, takich kiedy ją kładzie na kilka dni.
Powrót do góry
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 10:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam z nią po prostu wszędzie u wszystkich autorytetów białostockich. Każdy inkasował należność i wysyłał na badania na odział, po czym opuszaczli bezradnie ręce . Teraz najgorszy jest ten obrzęk w nosie i kaszel. Z okropną wydzieliną. Jest dobrze tylko na pulmicorcie. Odstawiam i się dusi, najpierw przez dwa lata zawzięcie twierdzili jednym chórem , że to alergia i dawali leki od astmy, alergii. Bez rezultaty. Laryngolog po roku "leczenia" zmian w nosie powiedział, że to nie możliwe, że nie mam poprawy po tych lekach i kazał szukać immunologicznie. A na immunologii zrobili immunoglobuliny i wysłali do domu, jakby to były jedyne badania jakie można zrobić. Za miesiąc jak miała ponad 40 stopni których nie dałam rady zbić trafiliśmy do szpitala na badania kolejne, jak nic nie znaleźli to powiedzieli, że to zespół cyklicznych gorączek-że tego się nie leczy. Miałam juz ochotę sobie darować i wtedy pojawiła się wysypka na stawach-pomyślałam że może reumatolog coś podpowie. I dopiero tam lekarka złapała się za głowę dlaczego nikt jej nie zrobił podstawowych badań, że tu ewidentnie wchodzą w grę choroby autoagresywne.

używaj opcji EDIT w prawym górnym rogu aby dopisać coś o czym zapomniałaś, , nie piszemy posta pod swoim postem w krotkich odstępach czasu
Powrót do góry
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 12:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak u córki z trzecim migdałem??
Powrót do góry
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 2:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laryngolog stwierdził, że migdał trzeci-typowy dla wieku, natomiast gardło ma przy każdej wizycie rozpulchnione i zaczerwienione.

Ona generalnie była dzieckiem które do 3,5roku w ogóle nie chorowalo, ja nie wiedziałam co to antybiotyk, choć chodziła normalnie do żłobka. Problemy zaczęły się po tym jak przeszła cytomegalię. Najpierw gorączki wysokie co1-3 miesiące przez kilka dni, potem wyszły jej te węzły. Miewa incydenty powiększonej wątroby i śledziony plus te objawy o których mówiłam wcześniej. Jeśli chodzi o motyla typowego dla tru to nie ma natomiast mimo iż jest blada raz na jakis czas na twarzy na policzkach pojawiają się rumienie, ale znikaja i nie zostawiają śladu. Po tych zaczerwienieniach na stawach zostaje długo zaczerwnieniona skóra jak po dmrożeniu
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 3:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Inka pisz w swoim temacie, tam dostaniesz także odpowiedzi
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 3:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie bardzo umiem się tu poruszać Sad
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 3:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tu masz swój temat powitalny
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4937

no a odpowiadasz przez "postreply"
a tu jest instrukcja obsługi forum
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1428

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: