Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 5:21 pm Temat postu: cześć wszystkim! |
|
|
wypadało by zacząć od powitania wszystkich, tak też czynię
jestem zupełnie nowym użytkownikiem, więc wszelkie rady i wskazówki od dobrych duszek, co do korzystania z forum będą mile widziane
mam 24 lata, na toczeń choruję od 5 lat. aktualnie biorę 16 mg metypredu i plaquenil.
od kilku miesięcy mam ciągły ból głowy, który tylko nieznacznie się zmniejsza po leku - najpierw brałam tramal 50 mg, później dostawałam poltram 100 mg, a teraz neurolog przepisał mi divascan, który też pomaga tylko na chwilę. bóle zaczęły się po tym, jak dostałam nadciśnienia, które na szczęście już unormowaliśmy (bisocard i prestarium). dodatkowo mam niesamowite problemy ze snem, właściwie to prawie wcale nie śpię... ból jest na tyle otępiający, że niejednorkotnie mam problem z mówieniem, nie wspominając już o jakimkolwiek przemieszczaniu się z miejsca w miejsce.
eeg głowy i rezonans nic nie wykazało (na szczęście). neurolog sugerował ból napięciowy, jakiś rodzaj przewlekłej migreny, albo że to od samego tocznia boli mnie głowa.
w szpitalu zaś wspomniano mi coś o endoxanie - być może będą chcieli mi włączyć go do leczenia?
czy ktoś ma doświadczenia z endoxanem i bólem głowy? jest szansa, że pomoże mi on wrócić do normalnego życia i funkcjonowania?
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum, esqa,
opowiedz coś o sobie, przedstaw się nam, daj poznać bliżej
W razie jakichkolwiek pytań, śmiało  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 5:44 pm Temat postu: |
|
|
kinga, bardzo Ci dziękuję - to na pewno ułatwi mi odnalezienie się na forum.
monia85, pytań mam sporo, więc pewnie jak już zapoznam się z większością zasad forum to zacznę je umieszczać w odpowiednich miejscach.
mieszkam w stolicy Dolnego Śląska, mam 24 lata, od 5 lat choruję na toczeń.
poza tym staram się prowadzić normalne życie, tzn. kończę studia magisterskie na kierunku psychologia w zarządzaniu, zaczęłam studia podyplomowe - zarządzanie zasobami ludzkimi, oprócz tego pracuję w firmie ubezpieczeniowej, ale spokojnie - nie mam zamiaru nic nikomu sprzedawać  _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 6:03 pm Temat postu: |
|
|
witam cię serdecznie
gdzie się leczysz?
ja cierpię na bezsennośc od poczatku choroby, mam także bóle głowy trudne do opanowania,ale u mnie jest zaatakowany system nerwowy przez toczen, mam padaczkę i zmiany niedokrwienne z możgu
endoxan na bol głowy trochę mnie dziwi
w koncu to najsilniejszy z leków przy toczniu
jesli nic wiecej się nie dzieje to raczej nie powinno się go włączać tylko szukać skuetcznego leku przeciwbolowego , ewentualnie powtorzyć za jakiś czas MRI głowy
miałas rezonans kręgosłupa szyjnego ?
ja brałam endoxan ale przy zaostrzeniu choroby, kiedy nic innego juz nie działało a ból głowy jak byl tak jest
sterydów nie masz duzo , może warto je zwiekszyć, dołożyć porządnie immunosupresji a dopiero potem mysleć o endoxanie
mam nadzieję ze u ciebie uda się opanować bol innymi srodkami
pozdrawiam
brałaś może krople Dihydroergotaminum na ból glowy?
moze leki lekko roszerzające naczynia mózgowe, jest wiele możliwości do wyprobowania
ps , trochę poprawiłam , temat z bolem głowy połaczyłam z twoim powitalnym postem , będziesz mieć wszystko w jednym miejscu  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 6:14 pm Temat postu: |
|
|
super, dzięki za pomoc.
leczę się w szpitalu im. Marciniaka we Wrocławiu na reumatologii.
zdaniem lekarzy to przez zaostrzony rzut choroby mam te bóle głowy.
sterydy też coś niechętnie chcą zwiększać, wolą szukać jakiś innych rozwiązań.
leków przeciwbólowych sporo już przetestowałam, nic nie pomaga, a dodatkowo odpadają leki z grupy ketoprofenów, ponieważ po nich miałam krwawienia z nosa.
nie stosowałam tych kropel, o których piszesz - czy one są na receptę? _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia20101984 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 6:55 pm Temat postu: |
|
|
witaj serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 7:08 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię również Basiu  _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 9:09 pm Temat postu: |
|
|
tak na receptę
przepisywał mi je neurolog _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 9:43 pm Temat postu: |
|
|
dzięki przy następnej wizycie spytam neurologa o te krople _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 28, 2013 6:51 am Temat postu: |
|
|
Witam kolejną dolnoślązaczkę  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 28, 2013 4:04 pm Temat postu: |
|
|
miło mi Cię poznać  _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Papsi Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 28, 2013 4:26 pm Temat postu: |
|
|
witaj Esqa - nie daj się!
Czy próbowałaś w porozumieniu z neurologiem leków na migrenę z grupy tryptanów?
U mnie po zastosowanej kuracji, minęły migreny z aurą, wymiotami, długotrwałe min.3 dniowe wykreślenia z życiorysu. Teraz po prostu boli mnie głowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 28, 2013 4:56 pm Temat postu: |
|
|
oj, ze mną choroba tak łatwo nie wygra, ponieważ to ja lubię odnosić sukcesy
na razie zaczęliśmy od divascanu i czekamy na efekty...
mój ból głowy nie jet typowo migrenowy, a jest ciągły (od jakichś 2 miesięcy) i tylko po leku zmniejsza się na chwilę... neurolog twierdzi, że to toczniowe bóle głowy i agresywniejsze leczenie tocznia powinno je wyciszyć...
a co sądzicie o bioenergoterapii w bólach głowy? jest sens się w to bawić?
trochę się boję, że zamiast pomóc to spowoduje zaostrzenie choroby... _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 03, 2013 10:50 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko
No nie! Nie dosc, ze esqa sprzedaje ubezpieczenia to jeszcze uczy sie handlowac ludzmi! - no ladnie!
Dziewczyny juz napisaly co i jak wiec mi pozostaje ino grzecznie przywitac i wyrazic nadzieje, ze Ci sie u nas spodoba i sie tu zadomowisz- witaj!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|