Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"
 
 Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chwilowe utrudnienia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Sprawy Techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jagula
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 2292

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 8:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj pewno wiele osób wysyłało błagalne a potem dziękczynne myśli w stronę Piotra Very Happy ...ale forum od nas odpoczęło Wink
Dzięki!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 4904
Skąd: kraków

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 11:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prosze o pomoc w stwierdzeniu co sie dzieje że jak wchodze na google to pojawia sie informacja o jakby aktywowaniu wirusów poprzez wprowadzane hasło do szukania noigdy tak nie było i mam cos napisać co jest podane w ramce raczej sie tego obawiam i nie wiem co zrobic bo wirusy sa paskuskudne i utrudniają zycie ..dziekuje...
_________________
cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 12:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stawiam na trojana. Przeskanuj dysk programem antywirusowym. Potem pobierz to: http://download.nai.com/products/mcafee-avert/stng380.exe lub http://files.avast.com/files/eng/aswclnr.exe uruchom i również przeskanuj. Zobaczysz czy coś wykryje.

Trojany to faktycznie paskudna sprawa, ale bez informacji co do nazwy cholerstwa (antywirus powinien wyświetlić skoro coś wykrywa....) na odległość tylko tyle mogę pomóc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 4904
Skąd: kraków

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 12:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki Robercie..nigdy cos takiego nie mialam jesli chodzi o google... Crying or Very sad
_________________
cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jagula
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 2292

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 2:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba wiem Kasiu o co Ci chodzi- wpisujesz hasło a z Googli przychodzi informacja z żądaniem,że masz wpisać hasło ponieważ Twoje zapytanie jest podobne do tych ,które są generowane przez strony z wirusami.
Powinnaś wpisać hasło z ramki (kod literowo- cyfrowy z uwzględnieniem małych i dużych liter) i automatycznie zostaniesz przeniesiona na tą stronę ,której szukasz...
Tak samo się działo gdy korzystałam z komputera mojego brata a żeby było śmieszniej - jak chciałam wejść na nasze forum. Nie wiem od czego to zależy...może od przeglądarki, może od innych zabezpieczeń.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 5:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe, bo nigdy nie miałem w trakcie korzystania a Google podobnego przypadku. A korzystam bardzo często i gęsto Wink Ani na Internet Explorer, ani na przeglądarce Opera.

Poczytajcie wątpliwości użytkownika np. tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=77663916
O to chodzi?
Można spróbować wyłączyć internet (modem z prądu) i po kilku minutach włączyć. Można wyczyścić pliki tymczasowe i cookies z przeglądarki.

Z mojej strony oprócz powyższego radzę przeskanować gruntownie dysk programem antywirusowym (aktualnym) i in. wykrywającym spyware/trojany/robaki i podobne. Ostatnio Google ma problem z zabezpieczeniem antyspamowym i różne paskudztwa mogą przenikać w zwiększonej ilości.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 4904
Skąd: kraków

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam znowu prośbę bo mój komp nie działa co zrobić jak dostać się do dysku C po naciśnięciu otwórz lub eksploruj wyskakuje okienko z zapytaniem jakim programem otworzyć dysk C/twardy/ proszę o pomoc bo narazie korzystam z córki kompa....dzięki za wszelka pomoc..
_________________
cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Robert
Moderator
Moderator


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6892
Skąd: Toruń / Warszawa

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 12:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia, najwyraźniej jest jakiś problem - albo coś się pokiełbasiło w konfiguracji, albo rzeczywiście atak trojana/wirusa.
Czy antywirus coś znalazł w sprawie powyższego?

Najprościej format i instalacja wszystkiego od nowa. Chyba, że wirusa nie ma, to sprawę można załatwić trochę kombinując... Tylko na odległość pewnie niewiele pomogę... Musiałbym to widzieć.
Jak znacie kogoś, kto się orientuje w tych sprawach poproście o pomoc.

1. Możesz też spróbować dokonać Przywracania Systemu do punktu wcześniejszego... Zakładam, że do Windowsa po uruchomieniu wchodzi, tak?
START-->Programy--->Akcesoria--->Narzędzia systemowe--->Przywracanie systemu.

Wybrać jakiś punkt przywracania z wczesniejszą datą i zobaczyć, czy po tym będzie wszystko "wróci do normy"....

2. Jeśli działa opcja "Wyszukaj" na dysku - kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonce Mój komputer - na liście powinna być. Poszukaj na dysku plików z rozszerzeniem ".dll.vbs"
W okienku wyszukiwania wstukaj *.dll.vbs, potem *.vbs

Zobaczysz czy coś znajdzie. Teoretycznie może to wskazywać na jakiegoś robala.


Na razie to wszystko co mi do głowy przychodzi... Daj znać czy coś się udało, ale zacznij od punktu drugiego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 4904
Skąd: kraków

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 8:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki Robercie po ciężkich perypetiach skończyło się na formatowaniu dysku i wgrywaniu Windowsa od początku znowu straciłam zdjęcia adresy i numery GG bo miałam na dysku C jesteś niezawpdny szkoda że nie mieszkasz gdzieś bliżej..pozdrawiam Slonko
_________________
cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1161
Skąd: Białystok :)

PostWysłany: Pią Wrz 03, 2010 2:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyżby trwała modyfikacja forum?
Jestem zalogowana a chcąc wejść do Rozmów... muszę ponownie się logować.Po ponownym zalogowaniu nie świeci się temat w którym są nowe posty.
W dziale O nas,dla nas z nami też gdy wchodzę nie podświetlają się tematy z nowymi postami. Shocked
_________________
Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 7042

PostWysłany: Wto Maj 07, 2013 9:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochani..

Nie mozna wejsc na forum... czasem mozna sie wbic ale po kilkunastu probach Shocked ..
Ciekawe kiedy uda mi sie wyslac ten post Mr. Green
Inne strony chodza bez problemu wiec nie jest to wina lacza, czy kompa..
Mam nadzieje, ze to nic powaznego.. Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Lis 2004
Posty: 17193

PostWysłany: Wto Maj 07, 2013 10:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie się otworzyło bez problemu
może faktycznie to chwilowe było
oby nie wróciło Very Happy
_________________
Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Megan27
Junior
Junior


Dołączył: 03 Lip 2013
Posty: 16
Skąd: Bydgoszcz/Solec Kujawski

PostWysłany: Pon Lip 08, 2013 8:45 am    Temat postu: dot.kawiarenki Odpowiedz z cytatem

Tak bardzo chciałabym dołączyć na czata i od kilku dni walczę z tym,
by go uruchomić. A mam najnowszą javę i firefoksa. Czy ktoś mi pomoże?
A może to coś u Was? Pomóżcie:)
_________________
"Choroba pozwala poznać słodycz zdrowia, zło - dobra, głód - sytości, zmęczenie - wypoczynku." Heraklit
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Sprawy Techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 8 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by PhPBB © 2001, 2002 phpBB Group