Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Toja Kadet

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 5:18 am Temat postu: TRU? |
|
|
Witam Was wszystkich
Trafiłam tu ...jak każdy z Was w pewnym momencie życia.Jestem "koleżanką " nefrologa - mam kłębuszkowe zapalenie nerek, oststanio podczas zbiórki moczu bardzo bolały mnie stawy ( tak czasem mam )
Wyniki pokazały ,że białka jest dwa razy więcej.Dostałam skeirowanie na testy chorób autimmunologicznych .Wyniki - Anty DNA- dodatni, lateks LE- dodatni, Lateks RF- do powtórki wynik jniejednoznaczny, zachodzi koagulacja.Na podstwawie tyuch wyników mój intersta wręczył mi sierowanie na oddział reumatologii w celu diagnostyki....czy to toczen? czy nie jest przesądzone? W rodzinie były RZS ciężkie przypadki....kurcze nie wiem w sumie co jeszcze napisać.Szpital za miesiąc..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
InkaBalbinka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 6:05 am Temat postu: |
|
|
Jak każdy kto trafia tu w pewnym momencie , każdy kierowany lękiem i niepewnością musisz niestety czekać na resztę badań...Lekarz podejrzewa i Ty tez możesz jedynie podejrzewać. Przykre, ale tak jest. Wiem, że jest Ci trudno i nie ma co Cie teraz namawiać na spokój i cierpliwość, ale zarówno choroby autoimmunologiczne w tym reumatyczne wymagają cierpliwości i pokory przy diagnostyce. Raz że większość lekarzy nie ma o nich pojęcia-i tak miałaś szczęście, że Twój i nefrolog i rodzinny szybko ogarnęli temat, bo większość z ludzi z forum musiało szukać porad u dr google, a dwa że i na diagnostykę i potem na same wyniki czeka się długo. Nie pozostaje mi więc nic innego jak życzyć Ci zdrowia i cierpliwości. I pamiętaj, że nawet jeśli to toczeń to jeszcze nic przesądzonego, jak trafisz w dobre ręce będziesz żyła długo i szczęśliwie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 6:14 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum
Nic nie jest przesądzone, trzeba spokojnie- łatwo powiedzieć - poczekać na szpital i dalszy ciąg badań...
Trzymaj się i głowa do góry  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 6:28 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie i życzę powodzenia, by wszystko jak najszybciej się wyklarowało  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia20101984 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 7:54 am Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Papsi Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 8:47 am Temat postu: |
|
|
witaj, ciesz się skierowaniem i krótkim czasem oczekiwaniem na przyjęcie. Na to niektórzy tu czekają miesiącami i latami tak samo jak na diagnozę. Kompleksowo Cię tam przebadają i coś mądrego wymyślą - jesteś na dobrej drodze. Póki co staraj się nie myśleć czarno, nie brać tego co tam ci się udało wyczytać do siebie, tylko z dystansem. Nie jest to łatwe, ja w oczekiwaniu na klinikę dostawałam chizia, a gdyby nie dziewczyny z forum i ich wsparcie i pomoc to wyłabym z niepewności do księżyca. Rozgość się tutaj, możesz liczyć na wsparcie Zdrówka i cierpliwości póki co  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 9:17 am Temat postu: |
|
|
Toja dopiero teraz zauważyłam, że jesteśmy z tego samego miasta Gdzie się leczysz i do którego szpitala masz skierowanie  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 9:18 am Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Toja Kadet

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 9:34 am Temat postu: |
|
|
dziękuję za miłe przyjęcie...nie umiem sie tu poruszać...nadrobie zaległości
ooo odkryłam jak odpisac hehe brawo dla mnie
skierowanie mam do szpitala górniczego...z reumatologiem nie miałam doczynienia jeszcze....ktoś jest godny zaufania w tym szpitalu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 9:36 am Temat postu: |
|
|
Witam na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 9:54 am Temat postu: |
|
|
Toja przeczytałam wiadomość, ale widzę, że ogarnęłaś...Niestety nie wiem jak jest w Szpitalu Górniczym- ja się zainstalowałam od lat w Katowicach, ale popytam- mojej koleżanki córa robi specjalizacię w górniczym- poproszę, żeby zasięgnęła języka
Kiedyś nasza forumowiczka Ania M tam leżała na reumatologii - nawet ją odwiedziłam, bo to rzut beretem ode mnie , ale ostatnio nie ma jej na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Toja Kadet

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 10:34 am Temat postu: |
|
|
Czekanie najgorsze...mam takie huśtawki nastroju- następny przystanek to będzie psychiatra hehe.
W zasadzie silna baba jestem więc nie poddam się ot tak- choć wolalabym wiedzieć z czym mam się zmierzyć...ta niepewność....liczę po cichu ,że to co mówił internista to jakas pomyłka i czarny scenariusz mnie raczej nie dotyczy ...echhh
Basiula - a u kogo się leczysz? szpital i diagnoza to jedno - potem potzrebny mi będzie jakiś mądry lekarz z wiedzą.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 10:52 am Temat postu: |
|
|
Mam skóną postać tocznia, więc podstawa u mnie dermatologia a konkretnie przykliniczna poradnia dermatologiczna na Francuskiej (w klinice mnie zdiagnozowano), reumatolog na Powstańców, ale byłam u p. doktor dopiero 3 razy, więc jeszcze nic konkretnego o niej nie powiem, oprócz tego, że jest miła i mnie słucha zresztą moje dolegliwości stawowe są mini-mini więc chodzę do niej raz na kwartał...jest jeszcze foniatra ale to już z racji mojego zawodu  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 4:31 pm Temat postu: |
|
|
także witam kolejną osobę na forum i nie zamartwiaj się na zapas , dobrze że masz skierowanie i termin, będzie dobrze, musi
pozdrawiam  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 22, 2013 10:36 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko  |
|