Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

szukam mam dzieci z toczniem
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lip 22, 2013 5:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wychodzi, bo 38.5 to nie wiem czy to dobry pomysł....

"Wasza reumatolog" Smile-ja jeszcze nie mam takowej, która by mnie naprowadziła na cokolwiek i cokolwiek poradziła. Na razie z temp wolę jej nie puszczać...

Jutro pojadę do rodzinnego, słowo pediatra to za dużo powiedziane, bowiem takowych w naszych przychodniach nie ma, zresztą marne szanse na poradę , bo z kłopotami z jej nosem(wciąż utrzymuje się obrzęk małżowin nosowych) od roku nie może poradzić sobie ponoć najlepszy w Białymstoku dziecięcy laryngolog:(
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewelina266
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lip 23, 2013 6:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm. Widzisz ja już borykam się z tym prawie 4 lata i nabrałam dystansu i wiem w sumie kiedy co możemy. Dlatego jak jest temp. a nie ma innych objawów, dziecko jest żywotne, czuje się normalnie to podaję na zbicie temp. i funkcjonujemy normalnie, chodzimy na dwór. Very Happy
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lip 23, 2013 6:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej,
Dopiszę się do grona tych z chorującymi dzieciami. Moje sześcioletnie dziecko właśnie dziś odebrało potwierdzenie rozpoznania "układowa choroba tkanki łącznej niezróżnicowana, niedoczynność tarczycy nieokreślona" :/ Pierwsze badania miała w szpitalu w grudniu ANA 1:320, potem w Krakowie w szpitalu św Ludwika (polecam gorąco) była diagnozowana wiosną - postawili wstępne rozpoznanie, dziś po odebraniu powtórnych wyników - potwierdzili diagnozę. ANA 1:2560 ziarniste i homogenne, brak przeciwciał zróżnicowanych, Ds/Dna ujemne. Zasadniczo większość wyników ma OK, oprócz uszkodzonej zastawki mitrialnej i dużego powiększenia całych grup węzłów chłonnych w całym ciele. Na razie nie zastosowali żadnego leczenia - obserwacja do grudnia i kontrola. W tej chwili mała czuje się dobrze, stąd taka decyzja. W okresie, kiedy leżała w szpitalu bolały ją stawy nóg i gorączkowała dość mocno i nieoczekiwanie i bardzo słabła w okresach gorączkowania. Na razie, póki czuje się okej, nie ma sensu włączać leków, z czym się zgadzam - w końcu sterydy to nie witaminki. Lekarka natomiast zaleciła jej rehabilitację, co ma sens. Powodzenia wszystkim dzieciakom i oby jak najdłuższe okresy dobrego samopoczucia. I bardzo polecam reumatologów z Krakowa.
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lip 23, 2013 9:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Awania. To jest masakra jakaś, właśnie to całe diagnozowanie w naszym przypadku. Dziś mała po delikatnym stresie od razu ścięta z nóg, 39,9. Odpoczęła w domu, gorączka spadła. Nie wiem o co chodzi, już bym chciała wiedzieć, bo my od dwóch lat latamy bezskutecznie.
Zdrówka dla maleńkiej. W wieku mojej Inki:) Pozdrawiamy :*
Powrót do góry
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lip 23, 2013 10:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co - mojej młodej zrobili taką diagnostykę w Krakowie, że mucha nie siada. Wykluczyli jej masę rzeczy, które mogły dawać taki obraz - jakieś najdziwniejsze zakażenia, choroby genetyczne. Przebadali dokładnie - z góry na dół. Zlecili na dzień dzisiejszy rehabilitację, co ma sens, bo ma strasznie wiotkie stawy i to też może rzutować na samopoczucie i dalszą obserwację i interweniowanie gdy się zaostrzy. Wiesz, nie ma sensu faszerować dziecka sterydami, jeżeli jest "jakoś"... Jak Ci mała tak gorączkuje, to szpital. Moją córkę praktycznie od ręki z takimi objawami przyjęli do lokalnego szpitala i w sumie, chociaż spartaczyli diagnostykę, to i tak wykryli niedoczynność tarczycy i chociaż pominęli ANA 1:320 ciszą w epikryzie - to jednak dało asumpt do dalszej diagnostyki w porządnym szpitalu.

No i w sumie, od grudnia do kwietnia miała wstępnie postawioną diagnozę - dziś potwierdzoną kolejnymi badaniami. Także szybko poszło.
ewelina266
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lip 25, 2013 8:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

awania tylko się cieszyć z tak szybkiej diagnozy. Moją diagnozowali ok. 2 lata.
P.S. już mamy taki nick na forum Very Happy
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lip 25, 2013 8:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelina to chyba jedna i ta sama awania Smile
Powrót do góry
monia85
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lip 25, 2013 8:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aiwka napisał:
ewelina to chyba jedna i ta sama awania Smile

Też tak myślę Wink

Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ewelina266
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lip 25, 2013 9:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak wiem. Embarassed Już się kapnęłam Smile Zmylił mnie avatar.
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lip 25, 2013 5:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no zdecydowanie jedna i ta sama Wink Z resztą chyba forum nie zarejestrowałoby tego samego nicka Wink
ewelina266
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 26, 2013 7:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak tak wiem. Blondynka w końcu Wink
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 26, 2013 11:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej wpadłam do domu z Warszawy tylko po ciuchy, jutro rano wracam. Pierwsze co zrobiłam po wejściu do domu to odpaliłam komputer no i zdaję relację. W środę był hematolog, który stwierdził, że węzły są typowo odczynowe, bo ciągły stan zapalny(ufff, nie onkologiczne, ale takiej opcji nawet nie brałam pod uwagę). We czwartek dostałam telefon z IR , że mamy się stawić w niedzielę do 17 na hospitalizację. Mała na razie czuje się w miarę, raz miała gorszy dzień po dłuższym spacerze, że głowa mocno rozbolała i spała kilka godzin w dzień. Przy stresach temp rośnie odrobinę, poza tym bez odchyleń. Rano wyruszam do Warszawy, dzieciaki zostały tam z tatuśkiem. Mamy 1,5dnia luzu no i idziemy w końcu na diagnostykę. Dam znać jak wrócę. POzdrawiam
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 26, 2013 11:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Inka- trzymajcie sie! Buziak
Powrót do góry
InkaBalbinka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 01, 2013 8:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej. Jesteśmy ciągle w IR. Przeciwciała ANA wyszły nam ujemne1 do 80, więc to ni rdaje podstaw do dalszych badań w tym kierunku. Ale szukaja dalej. Z krwi wszystko ok ale dużo leukocytów w moczu ma.
Powrót do góry
Papsi
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 01, 2013 8:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Inka trzymam kciuki! Czasem są tocznie seronegatywne, procentowo nie pamiętam, nie mniej jednak jesteście w dobrych rękach i tego się trzymajcie! Mojej małej ANA jest 1:80 oznaczone jako dodatnie ze świeceniem ziarnistym - i dr rozważa diagnostykę pod tocznia plus raynauld dodatni i nieprawidłowa kapilaroskopia, wypadanie włosów, osłabienie (wszystkie czynniki zapalne młoda ma w nornie tak jak i ja poza RF) . To się potrafi kluć długo i napewno małą pozostanie pod obserwacją. Melduj od czasu do czasu! Powodzenia
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następny
Strona 11 z 15

Skocz do: