Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
InkaBalbinka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 22, 2013 10:26 am Temat postu: |
|
|
Papsi mówi, że obie z małą Papsi mają niedobór d3...
A z reakcja na antybiotyk tez mają identycznie-u małej mojej zawiesina cofa się od razu z gardła, a po pierwszej dawce ma odruch wymiotny na sam widok butelki, jak ma tabletki to wymiotuje zaraz po połknięciu. Ja to sobie zawsze tłumaczyłam, że zwyczajnie organizm odrzuca, bo mu nie jest potrzebny, bo jak lekarze nie wiedzą o co kaman to zawsze antybiotyk dają...ale widzę, że cech wspólnych dziewczynki mają dużo |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 22, 2013 5:35 pm Temat postu: |
|
|
pierwsze słyszę że to może być jakaś reakcja, typu odzrucanie organizmu, możliwe, kurcze nie znam sie, zawsze warto zapytać lekarza bo być może jest w tym jakiś składnik który jej nie smakuje albo nietoleruje go z róznych powodów, a potem na widok ma taką reakcję bo pamięta smak/zapach?
ja to podobnie mam, ale mnie aż ciarki przechodzą podczas połykania niektórych leków (smak mnie odrzuca) nie wspomnę o cofaniu się z powrotem.
Z tego powodu w niektóre leki wkciskam w kawałek pasztetowej aby przełknąć i zagryzam np czymś słodkim zaraz. to wtedy udaje mi się jakoś pzrełknąć, z tym ze potem zdarza się że mi sie odbija smakiem leku.
pewnie u mnie to jakaś reakcja typu fobia czy wstręt o leków, że na ich widok rośnie mi w gardle.
Nie mam problemu z połykaniem słodkich powlekanych tabletek, problem jest z białymi proszkowymi albo koorowymi co mają dziwne smaki czy zapachy (np ranigast). pewnie ja mam coś nie tak z głową  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lip 22, 2013 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Może-nie wiem. Na razie od miesiąca bez antybiotyku, oby tak dalej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 23, 2013 6:55 am Temat postu: |
|
|
Pojawił się "psikacz" dla dzieci biorących leki. Neutralizuje smak leków i ułatwia połykanie  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 7:30 pm Temat postu: |
|
|
My się nadal urlopujemy ale zgodnie z umową z Panią doktor mieliśmy dziś dzwonić w celu zdania relacja jak Martysia toleruje zastrzyki (o niebo lepiej niż tabletki) i po wyniki Maćka. Wszystkie sa w porządku, jedynie przeciwciała ma dodatnie. Czekamy na profil ANA2. Mam nadzieję, ze nic sie z tego nie wykluje. Nie dam rady drugi raz przez to przechodzic. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 11, 2013 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Będzie dobrze, musi być. Mój mały też ma 1:160 robione w instytucie przy okazji(określone jako wynik graniczny). O tyle teraz mamy przewagę nad losem, że w razie czego to już wiemy gdzie szukać. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 7:59 am Temat postu: |
|
|
U nas niestety wynik 1:640. Z tego wszystkiego nie spytałam jaki typ świecenia itd. Ale to już poczekam na naszą Panią doktor.
A powiedzcie czy to nagłe pogorszenie wzroku, problem z odróżnianiem barw i dodatnie ANA mogą mieć związek? _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 8:15 am Temat postu: |
|
|
Wiem, że oczy idą w parze z wynikiem, ale z tego co się zdążyłam zorientować chodzi o ich suchość. Z tego co przeszłam z małą , wiem tyle, że ziarniniak wegenera atakuje oczy, bo u mojej małej podejrzewali. Natomiast mogą być typowe dla autoagresji zapalenia naczyń np. Ale wiesz równie dobrze, że może się szykować zwykła wada wzroku, nie nakręcaj się( wiem, że ciężko, bo ja się zawsze nakręcam). Powinni (z naciskiem na powinni, bo nie zawsze robią co trzeba) zrobić małemu rezonans głowy i badania u okulisty. Co macie teraz w planach? Jak u niego z objawami? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 9:08 am Temat postu: |
|
|
Maciek ma mieć robioną tomografie oka we wrześniu. Ogólnie to należy do dzieci mało chorujących, ale miał kilkakrotnie zapalenie stawów i raz zapalenie nerek. Stąd te badania na reumatologii. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 10:42 am Temat postu: |
|
|
To jeszcze w miarę termin. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 8:19 am Temat postu: |
|
|
Pytanko mam do Was. Martynka ma odstawione leki od 1,5 miesiąca. Obecnie nie bierze nic. Od kilku dni na jej nogach pojawia się coś w rodzaju pokrzywki. Czerwone duże placki, powierzchnią od pachwin aż do kolan, od wewnętrznej strony. Do tego na tułowiu po bokach zlewające się na plecy. Plamy są zaognione, czerwone i piekące. Nie ma to związku ze zmianą środków piorących itp. Nie wiem czy to może mieć związek z odstawieniem. Już jakiś czas temu takie zmiany się pojawiały.
Czy ktoś z was miał podobne dolegliwości? _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 8:25 am Temat postu: |
|
|
Ewelina nie mam pojęcia, dzwoń do doktor i umów się na wizytę. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 8:26 am Temat postu: |
|
|
Ewelinko, jest temat o pokrzywce w poradach (przejrzyj, moze cos rozjasni).
Ja miewam takie plamy, troche w innych miejscach. Czy to zaostrzenie to nie wiem,-byc moze...
U mnie nie wplywaly na ogolne samoczucie, choc sa irytujace .
Zapytaj lekarza.
Buziaki dla Tysi.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
perelka20 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 9:13 am Temat postu: |
|
|
Ewelina ja takie miewałam, niestety przy zaostrzeniach, oby u Tysi to nie było to
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|