Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 9:49 pm Temat postu: |
|
|
wg najnowszych metod leczenia, to ta dawka jest zbyt mala i tak jak mowi Monika 30 dni za krotko,ponad to stosuje sie leczenie skojarzone.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamatrójki Senior

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 5:21 pm Temat postu: |
|
|
podobno zakaźni nie znają się tak dobrze na leczeniu boreliozy jak neurolodzy....
Ja miałam mało przeciwciał - wyszły głównie w Westren - Blocie no i brałam przez 6 tygodni kroplówki z antybiotykiem, potem doustnie jeszcze przez 4 miesiące. Miałam ponownie robione badania i Elisem i WB i wyszły ujemne.....
Moim zdaniem taki plan leczenia warto skonsultować z innym lekarzem, bo za krótko brany antybiotyk może tak naprawdę zaszkodzić, tzn utrudnicz leczenie (pozbycie się "gada"). _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Poczytałam trochę na forum boreliozy i potwierdza się to co piszecie ,30dni to żadna kuracja, chyba poszukam lekarza co leczy metoda ILADS,z tego co dowiedziałam się to dość skuteczna metoda.Przejrzałam trochę forum i chyba w Szczecinie nikt nie leczy ta metodą.Najbliżej mam do Poznania i tam muszę poszukać doktora.Jak już pakować w siebie antybiotyki to skutecznie... _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamatrójki Senior

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 11:40 pm Temat postu: |
|
|
polecam dr Dzieciucha lub ordynatorkę neurologii na Lutyckiej (nie pamiętam nazwiska), na tym oddziale z powodzeniem radzą sobie z boreliozą metodą ILADS! _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 11:50 am Temat postu: |
|
|
Jestem po wizycie u dr,w Poznaniu,jeszcze nie mam leków, robiłam WB bo od tego zależy jaka będzie terapia.Za tydzień mam tzw,wizytę wirtualną więc już wszystkiego się dowiem i rozpocznę leczenie.Tymczasem dostałam tylko preparat na poprawę koncentracji,pamięci Mam nadzieje,że teraz będzie szło w dobrym kierunku,bo coraz gorzej się czuje, moja reumatolog mówi,ze to wina boreliozy i mam z nią zrobić porządek..
W lipcu doktor bierze mnie do siebie na oddział neurologii,chce mi zrobić dokładniejszą diagnostykę,mówił,że to kwestia kilku dni,więc nie zabawie tam długo  _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola77 Kadet

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 8:46 pm Temat postu: |
|
|
A moge wiedzięc u kogo byłaś u jakiego lekarza w Poznaniu ? Prywatnie czy państwowo? jak się dostałaś do tego lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2012 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Karola byłam u dr.Dzieciucha leczy metoda ILADS wizyta odpłatna,zadzwoniłam i zarejestrowałam się ,czekałam miesiąc. _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola77 Kadet

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2012 4:01 pm Temat postu: |
|
|
A możesz dać jakieś namiary ?
Z góry dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2012 9:39 pm Temat postu: |
|
|
tel.do poradni 61-646-85-87 rejestracja pacjentów odbywa się do środy do godz.15, doktor przyjmuje w czwartki od 8.00 do 13.00
znajdziesz te informacje w necie Poradnia Chorych na Boreliozę i Choroby Odkleszczowe Poznań _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamatrójki Senior

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Rozpoczęłam leczenie abx-dostałam: bioracef 2x500mg ,tinidazol 2-500mg i flucofast 1x100mg,bioracef mam do września,później doxycyklina. mam nadzieje,że teraz to będzie skuteczna walka z krętkami. _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 12:26 pm Temat postu: |
|
|
hej
dołaczam do nieszceśników z toczniem których dopadła borelioza. miesiąc temu dziwne ugryzienie meszki prawdobodobnie od tygodnia ogromny rumień pod kolanem, dzis wizyta u dermatologa i doxycylina na 20 dni, ale z tego co czytam to za krótko....polećcie mi kogoś dobrego od boreliozy z okolic Warszawy(mieszkam w mazowieckim) _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Pon Sie 26, 2013 4:02 pm Temat postu: |
|
|
A ja dzisiaj odebrałam wypis ze szpitala, znalazłam się tam z powodu róży ale zrobiono mi również badania na boleriozę i oto moje wyniki :
Przeciwciała p-ko boleriozie IgG < 5 IU/ml (wynik ujemny)
IgM - 31,2 IU/ml (wynik dodatni)
Mam skierowanie do poradni chorób zakaźnych.
To mam tą boleriozę czy nie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 26, 2013 4:10 pm Temat postu: |
|
|
uważam że masz, niestety:( _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 7:09 am Temat postu: |
|
|
Byłam u lekarza rodzinnego pokazać te wyniki, bo do poradni chorób zakaźnych nie ma już miejsc na ten rok Ech ta nasza służba zdrowia... ale do rzeczy, no i mój lekarz kazał mi powtórzyć badanie tym razem inną metodą (Western-Bloot, bo w szpitalu miałam robionę Elisą czy jakoś tak..
I jak się potwierdzi to wtedy wiadomo, że mam boleriozę..
Badanie kosztuje 97 zł, muszę niestety zrobić je prywatnie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|