|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 9:46 am Temat postu: |
|
|
tak tak, tylko W-B, test Elisa jest do bani....tylko pytanie, czy chorujesz na toczeń i bierzesz sterydy? jesli tak to i Western Blott na niewiele sie zda. wynik moze wyjśc fałszywie ujemny nawet jesli borelioza grasuje... _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 11:14 am Temat postu: |
|
|
Narcyzia, choruje na toczeń od 5 lat, biorę sterydy ale lekarze przecież to wiedzą. Czyli wynik nie jest tak naprawdę w 100% prawdziwy, przez to że biorę sterydy??
To nie wiem czy zrobić te badania? tyle kasy może nie potrzebnie wydam...
Jutro idę do mojego reumatologa, ciekawe co on na to...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym zrobiła test W-B, zresztą w przyszłym tygodniu sama go musze zrobić....bo jestem po 3 tyg antybiotyków i chce sie upewnic....z tym testem to jest tak,że może wyjśc fałszywie ujemny ale z kolei jak wyjdzie dodatni to mamy pewność że borelioza jest i trzeba ja leczyć...dla nas toczniowców podobno najlepszy jest test z moczu LUAT, jest on robiony tylko w Bytomiu przez profesora Wielkoszyńskiego. _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Narcyzia, wynik W-B wyszedł ujemny...
Pozdrawiam
Iza |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jagienka Junior

|
Wysłany: Czw Paź 17, 2013 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Dawno mnie tu nie bylo... Moja diagnoze - Lupus, dostalam 20 lat temu i od tego czasu jestem zaszufladkowana do SLE. Od niedawna podejzewamy razem z mezem, ze ja moze wcale nie mam tocznia, tylko borelioze. Mieszkam w Kanadzie, wiec wydawaloby sie ze bedzie mi latwiej sie przebadac w tym kierunku, ale wcale tak nie jest. Lekarze nawet nie chcieli dac mi skierowania na badanie Western Blot, uwazajac, ze jesli test bedzie pozytywny, to i tak w moim przypadku sposob leczenia sie nie zmieni.
Sami zdecydowalismy wyslac moja krew do Kalifornii, i okazalo sie ze Wester Blot jest pozytywny, czyli bylam kiedys ugryziona przez kleszcza. Tutaj jednak nic nie moge z tym zrobic, nadal lykam cellcept, plaquenil, prednisone... W trakcie choroby, dolaczyly rowniez inne, jak Raynaud's Phenomenon oraz Vasculitis.
Moze ktos z Was ma podobny przypadek i mimo uplywu lat zdecydowal sie zmienic leczenie.
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aureliusz Junior

|
Wysłany: Sob Sty 25, 2014 11:31 pm Temat postu: |
|
|
"Jeszcze raz, podkreślam to zdanie - przewlekła, dająca objawy borelioza którą trzeba leczyć latami to MIT, bajka wymyślona przez oszustów którzy kroją kasę za "leczenie" tej przypadłości. Ci wszyscy leczący się latami bez poprawy zostali najzwyczajniej w świecie okłamani, mieli jedną z dosłownie setek czy nawet tysięcy ciężkich w diagnozie chorób dających podobne objawy. Albo objawy są wywołane bakteriami i te bakterie są zabijane antybiotykiem, więc jest poprawa, albo objawy są wywołane czymś kompletnie innym i wtedy poprawy nie ma. Trzecia możliwość nie istnieje."
źródło - xxxxxxxxxxxxxx.... (zmieniono przez moderatora- ewela.t)
Oszustów w internecie (niekiedy z dyplomami lekarskimi...) nie brakuje, więc trzy razy sprawdzajcie wszystko, co gdzieś przeczytacie. Tysiące osób zostało już "złapanych" na leczenie boreliozy i wydali mnóstwo kasy bez żadnej poprawy zdrowia - bo żadnej boreliozy nie mieli
W razie watpliwosci, prosze o kontakt autora tego postu na pm./ewela.t |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamatrójki Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2014 10:53 am Temat postu: |
|
|
Hej, pisałam wczoraj w wątku z rumieniem. Tak się zastanawiam czy rumień w boreliozie jest zawsze wędrujący? czy to możliwe, żeby ten rumień na szyi to może być od powrotu boreliozy? Czy borelioza może"wrócić". Zaleczyłam boreliozę w 2010 , w 2011 robiłam badania kontrolne i wyszło 0 przeciwciał.... w międzyczasie zmieniłam neurologa i ona niechętnie wypowiada się o boreliozie - raczej skupia się na moich zawrotach głowy i neuropatii... może Wy mi pomożecie?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98bf62752455b593.html _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2014 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam rumien większy, raczej nie zmiesciłby się na szyji.
Mnie to nie wygląda ani na toczniowy ani od boleriozy . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
barbarakaliska Junior

|
Wysłany: Sro Cze 18, 2014 10:10 am Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
Ja miałam rumien większy, raczej nie zmiesciłby się na szyji.
Mnie to nie wygląda ani na toczniowy ani od boleriozy . |
Monika, a byłaś u lekarza z tym?
Tutaj też są jakieś przykłady rumienia związanego z boreliozą:
http://leczymysie.pl/borelioza-objawy-leczenie-przyczyny/
Jak to u Ciebie było? Może masz jakąś fotkę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 18, 2014 10:38 am Temat postu: |
|
|
Fotki nie mam, u lekarza byłam , jak pojawił się rumien miałam akurat dzien pózniej zaplanowany pobyt w szpitalu. Byłam leczona . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
barbarakaliska Junior

|
Wysłany: Sro Cze 25, 2014 9:49 am Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
Fotki nie mam, u lekarza byłam , jak pojawił się rumien miałam akurat dzien pózniej zaplanowany pobyt w szpitalu. Byłam leczona . |
Super, przynajmniej jesteś już zdrowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Lip 20, 2014 7:56 pm Temat postu: |
|
|
usunięto
Ostatnio zmieniony przez nabu dnia Nie Gru 21, 2014 11:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 20, 2014 8:53 pm Temat postu: |
|
|
nabu jest taka teoria ktora panuje u ludzi na prawde leczacych borelioze...istotnie ta teoria mowi o tym ze wyciag z pesek grejfruta rozbija cysty i wynik badania jest wiarygodniejszy _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
zozo Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Lip 20, 2014 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Pilam Citrosept przed zrobieniem testu LUAT chyba przez 14 dni oraz dodatkowo przyjmowalam Tinidazol i chyba Zinnat 7 dni i Azitrox 3 dni- tak zalecila neurolog. Watpie zeby to cos dawalo - LUAT wyszedl mi ujemny, WB robione bez wczesniejszego przyjmowania tego specyfiku w IgM zawsze ujemne, w IgG dodatnie.
Edit: to bylo ponad 2 lata temu, gdy nie bralam przewlekle zadnych lekow i nikt jeszcze nie wiedzial na co choruje. Bylam wtedy w czasie diagnostyki, wiele objawow pojawilo sie dopiero pozniej. Dzis nie zgodzilabym sie na taka prowokacje, tak samo jak nie zgodzilam sie na antybiotykoterapie wg ILADS i biorezonans tak silnie promowane przez jedna dr...
Ostatnio zmieniony przez zozo dnia Nie Lip 20, 2014 9:42 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Lip 20, 2014 9:30 pm Temat postu: |
|
|
usunięto
Ostatnio zmieniony przez nabu dnia Nie Gru 21, 2014 11:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|