Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 10, 2013 10:12 am Temat postu: |
|
|
carola napisał: |
Mel-ania nic nie dostałam ...
Awania ja byłam na Neurologi A (chyba) 1 piętro ... badania psychologiczne mi Pani od razu zleciła |
no to tego oddziału nie znam (to B) - ja byłam na 3 piętrze zawsze.
nie przejmuj się - tam tak mają Daj znać, jak tam u tej pani Mróz  _________________ ***mal_kontent*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
carola Junior

|
Wysłany: Pią Maj 10, 2013 7:12 pm Temat postu: |
|
|
awania wróciłam od Pani reumatolog w całkiem dobrym humorze
Pani była miła, wysłuchała mnie uważnie, zleciła badania za mc, bo w wypisie zauważyła że mam białkomocz ( a w szpitalu nikt nie zwrócił na to uwagi...) dostałam niesterydowe leki movalis. Pani doktor stwierdziła, że skoro teraz czuję się dobrze i jestem po silnym leczeniu kortykosteroidami w szpitalu to nie będzie pakować we mnie sterydów. Za mc mam kolejną wizytę i jeśli będę czuła się dobrze, a wyniki będą ok to nie wprowadzamy na razie zmian. Mam zalecenie, żeby nie czekać na zaostrzenie tylko przy kolejnym ataku od razu dzwonić do niej i wprowadzamy sterydy.
Pani reumatolog powiedziała też że na jej "oko" to mam chorobę mieszaną tkani łącznej, że to nie tylko toczeń ... na razie tyle wiem.
A co to dokładnie jest mieszana choroba tkanki łącznej?
proszę przenieś ten post do Twojego wątku powitalnego- tutaj tylko polecamy lekarzy i tyle ,tam tez masz odpowiedz na twoje pytanie |
|
Powrót do góry |
|
 |
anett Junior

|
Wysłany: Wto Sie 06, 2013 4:43 pm Temat postu: |
|
|
witam, czy możecie polecieć dobrego gastrologa z warszawy?
ja polecieć mogę ginekologa, dr Czajkowska, przyjmuje w szpitalu na karowej w warszawie i prywatnie też.
została mi polecona w innym szpitalu, zajmuje się przypadkami Pań z naszą chorobą.
pozdrawiam i dziękuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
boguslaw4321 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Sie 14, 2013 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj anett ,
Ja również dosyć pilnie rozglądam się za sensownym gastrologiem.
Gdy kogoś dobrego znajdę, podrzucę Ci kontakt – i oczekiwałbym wzajemnie. Z tym, że póki co, z polecanego przez Ciebie ginekologa nie będę korzystał…
Problemy gastrologiczne mam głównie z żołądkiem, przeszedłem przez ponad 20 gastrologów eksperymentatorów, sporo gastroskopii itp., ale co lekarz to inne opinie: refluks przewlekły – to nie refluks, alergia pokarmowa – alergia wykluczona (w sumie przy okazji niedawnych testów u alergologa rzeczywiście wyszło, że nie ma alergii) .
Od ponad 10 lat jestem ciągle na różnych omeprazolach i po okresie stabilizacji jest zdecydowanie gorzej. Na dodatek również ostatnio pojawiły się jakieś nietolerancje pokarmowe niealergiczne, jestem w fazie testów.
Nie chcę się bardziej rozgadywać, ale ostatnio znów trafiłem na świetnego gastrologa eksperymentatora, no i jest gorzej
Od dobrych kilku miesięcy mój lupusowaty (SCLE) uatrakcyjnia mi różne sprawy śluzówkowe – nie tylko w ustach, i biorę pod uwagę, że może interesuje się również sprawami przewodu pokarmowego.
A co u Ciebie się dzieje? Napisz dwa słowa, może wspólnymi siłami da się to łatwiej ukierunkować.
pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 14, 2013 5:22 pm Temat postu: |
|
|
W Warszawie polecam gastrologow z Centrum Onkologii. Są to Prof. Reguła i dr. Rawa. W CO normalnie można sie umówić na gastro o kolonoskopie (nawet ze znieczuleniem-konieczność położenia dzień wcześniej na oddział). |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Czw Sie 15, 2013 9:05 am Temat postu: |
|
|
Cześć
Poszukuję dobrego i sprawdzonego endokrynologa z Lublina, czy znacie kogoś takiego? Pilnie....
Pozdrowionka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jadwiga Junior

|
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Poszukuję dobrych lekarzy w Lublinie lub Warszawie. Bywałam z TRU przez wiele lat u prof. Chwalińskiej, ale niestety już od nas odeszła. Była bardzo dobrym lekarzem i wspaniałym człowiekiem. Teraz nie wiem gdzie znaleźć podobnego lekarza i dalszą pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 7:48 am Temat postu: |
|
|
Jadwigo, ale jakich specjalizacji?
Ja chodzę do:
- reumatolog dr.Piotrowski (SPSK4 ul.Jaczewskiego Lublin i REU-MED Lublin)
- gastrolog dr.Krzaczek (GASTROMED ul.Wallenroda Lublin)
- okulista dr.Dąbrowska (ul.Wschodnia 6 - prywatny gabinet Lublin)
- ginekolog dr.Monist (SPSK4 ul.Jaczewskiego Lublin i CM Górnik w Łęcznej)
- ortopeda dr.Długosz (LUXMED Lublin - tylko prywatnie)
- prof.Jakiel ginekolog, endokrynolog, androlog (prywatny gabinet ul.Krakowskie Przedmieście Lublin, w Warszawie w szpitalu pracuje, nie wiem gdzie) - tego specjalistę w tym momencie polecam najbardziej w związku z ostatnimi wydarzeniami jakie się do mnie przyplątały  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marioll Junior

|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 8:31 am Temat postu: |
|
|
Serdecznie polecam Klinikę w Katowicach Ochojcu. Szczególnie dr Kotyla i dr Szarzyńska- Rudy _________________ Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Toja Kadet

|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 12:00 pm Temat postu: |
|
|
o dobrze wiedzieć...własnie będę szukać jakiegoś reumatologa z głowa na karku z okolic Katowic, Sosnowca, który się porządnie zaopiekuje mną biorac pod uwagę zalecenia nefrologa..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniaa Junior

|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 1:47 pm Temat postu: |
|
|
Profesor Jakiel jest kierownikiem kliniki położnictwa i ginekologii w szpitalu im. Orłowskiego przy ul. Czerniakowskiej 231 w Warszawie (w szpitalu nie konsultuje). Prywatnie przyjmuje w klinice Invicta przy ul. Złotej 6 w Warszawie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marioll Junior

|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 3:12 pm Temat postu: |
|
|
Toja napisał: |
o dobrze wiedzieć...własnie będę szukać jakiegoś reumatologa z głowa na karku z okolic Katowic, Sosnowca, który się porządnie zaopiekuje mną biorac pod uwagę zalecenia nefrologa..... |
Polecam doktor Szarzyńską- Rudy w Katowicach Ochojcu tylko terminy dalekie. Albo prywatnie doktor Kotyla w Sosnowcu:) A powiem szczerze, że warto zapłacić, bo lekarz z powołania:) _________________ Ludzie, którzy próbują uczynić ten świat gorszym, nie biorą sobie wolnego dnia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 3:23 pm Temat postu: |
|
|
doktor Kotyla przyjmuje także w Tychach w Centrum Medycznym Paprocany _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
anett Junior

|
Wysłany: Czw Paź 03, 2013 3:02 pm Temat postu: |
|
|
W Katowicach i na Śląsku polecam Klinikę w Ochojcu. Dr Sarzyńska, dr Beata Dutkiewicz. Przyjmowała też prywatnie.
W Warszawie chodziłam do prof. Chwalińskiej Wspaniały człowiek.
ostatnio dr Anna Felis-Giemza.
A jesli chodzi o gastrologa to prof. Jarosz |
|
Powrót do góry |
|
 |
christiane Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 8:44 am Temat postu: |
|
|
witajcie
czy słyszał ktoś może o doktorze Mariuszu Korkoszu?
przyjmuje w poradni na Śniadeckich w Krakowie z tego co wiem
prywatnie znalazłam go w Małopolskim Centrum Medycznym
ul. Rejtana 2, Kraków
mam skierowanie do reumatologa i poleciły mi go dwie osoby
na forum nie znalazłam opinii na jego temat...
pomoże ktoś
dzięki z góry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|