Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 11:02 pm Temat postu: Czy dieta Kwaśniewskiego jest dobra dla toczniowców? |
|
|
Hej, przytyłam od sterydów 17kg i nie mogę tego zgubić. Nic się nie poprawia a jeszcze ciągle coś mi rośnie na wadze. Jestem już załamana ;/ Chciałam przejść na Kwaśniewskiego + normalny obiad. Czy to dobry pomysł? Bo mam kochanego toczniusia i oczywiście dodatkowo nereczki Jeśli wiecie coś na ten temat to napiszcie. A na swoją obronę dodam, że brałam 60mg calcortu, czyli 10 tabletek  _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 2:22 pm Temat postu: |
|
|
dieta Kwasniewskiego nie jest dla nikogo dobra.
to w sumie sam tłuszcz i białko
pedzęj siąda Ci nerki i wątroba
jesli chcesz schudnąc to najlepszą dietą jest dieta pół
czyli jeśc mniej i ruszać się na pewno schudniesz, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 4:31 pm Temat postu: |
|
|
mam jedną klientkę, która jest fanatyczką diety Kwaśniewskiego. Stosuje ją od kilkunastu lat i jak twierdzi, cieszy się dobrym zdrowiem. Poza tym, że ma trądzik różowaty i miewa wysypy jak sobie pozwoli na niedozwolone potrawy. Twierdzi też, że dermatolog zabronił jej picia aloesu i stosowania aloesowych kosmetyków, bo to ponoć pogarsza stan skóry. Brednie. Wracając do diety, to w ciąży usłyszałam, że najzdrowszą dietą jest dieta dla kobiet w ciąży - cukrzycowa. Znajdziesz ją na stronie slodkiemamy.pl. Dostajesz odpowiednią ilość węglowodanów w postaci ich wymienników, tylko trzeba ustalić z dietetykiem dzienny limit kalorii. Niewielkie posiłki, co 3-4 godziny, w odpowiednich proporcjach i o odpowiedniej dawce kalorycznej poprawią przemianę materii |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Paulina czy ta klientka ma toczen ? lub chore nerki ?
myślę że kazdy może sprobować - jego zdrowie i jego ryzyko, tylko czy przy chorych nerkach warto ? to juz pytanie indywidulanie do każdego .
Na leb spadają elektrolity , co moze miec powazne konsekwencje
o reszcie nie wspomnę
dieta cukrzycowa to nic innego tylko dobre wartosciowe zbilansowane jedzenie ,co ważne słodkosci w kąt , objadanie się tak samo
tylko może pomoc i to wszystkim  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Mi lekarze zalecali dietę cukrzycową ze względu na przyjmowane sterydy. Uważam jednak, że to bardzo zdrowa dieta, niezależnie od stanu zdrowia i przyjmowanych leków.
Dieta Kwaśniewskiego jakoś do nie nie przemawia. Praktycznie sam tłuszcz, ble... _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Nie, ta kobieta nie choruje na toczeń. Jest tylko fanatyczką, do której nie docierają absolutnie żadne argumenty.
Wspomniałam o diecie cukrzycowej, bo taką stosowałam i czułam się na niej świetnie, lekko, waga się unormowała, żołądek nie bolał, zaparć nie było. Miałam motywację do jej stosowania - ciążą czyli zdrowie synka. Bardzo polecam dietę cukrzycową nie tylko cukrzykom  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Paulina to niekoniecznie musi się nazywać dietą - to jest zwyczajnie zdrowe i rozsądne jedzenie
a do tego zdrowie dziecka i cukier ograniczają , to zawsze jest na plus  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 21, 2013 3:25 pm Temat postu: |
|
|
monia85 napisał: |
Dieta Kwaśniewskiego jakoś do nie nie przemawia. Praktycznie sam tłuszcz, ble... |
A ja myślałam że kapusta  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Wrz 21, 2013 3:32 pm Temat postu: |
|
|
Denim jedno i drugie na K  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 11:02 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie, jaki tłuszcz? Przecież dieta Kwaśniewskiego to kapusta i zero soli. Tylko o to chodzi. Ale skoro polecacie cukrzycową, to spróbuję. Właśnie zapisałam się na siłownie, ale ja nie lubię sportu, nigdy nie ćwiczyłam i po przechodzeniu szybkim marszem 40 minut myślałam, że zejdę Nogi mi się uginały. A jeżeli chodzi o nery, to tak jak mówicie, wolę z nimi nie ryzykować. Zresztą mam na ich punkcie fisia i chronię je na wszelkie sposoby. Jeszcze mam swoje i nie mam zamiaru się ich pozbywać Pozdrawiam! _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Ap ropo kupiłam sobie "Grzybka Tybetańskiego" i będę piła z niego kefir, podobno można schudnąć i do tego działa leczniczo na nerki  _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 8:53 am Temat postu: |
|
|
Normalnie już zgłupiałam. Aż sprawdziłam co to jest dieta Kwaśniewskiego:
http://www.gotowanie.v9.pl/diety/10.php
Co do kapusty, jest taka dieta - kapuściana/kapustowa. Jednak nie nazywa się ona Kwaśniewskiego. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
IvyBlue Senior

|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Aniu, a oprócz diety robisz coś jeszcze? Np ruszasz się/ćwiczysz?  _________________ If you could return to the past, is there anything you'd have changed? There's nothing I'd whant to change. Be it good or bad, it's all a part of me! It's an irreplaceble part of my life and I accept it ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 2:01 pm Temat postu: |
|
|
Dieta Kwasniewskiego to tłuszcz, tłuszem okladany . zero warzyw i zero owoców .
może najpierw warto doczytać a potem pisać  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 2:14 pm Temat postu: |
|
|
monia ta kapuscianą potocznie się nazywa Kwaśniewskiego, bo nasz były Prezydent na niej schudł. Mało kto wie, że prawdziwa dieta Kwaśniewskiego to co innego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|