Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Persefona Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 26, 2013 3:14 pm Temat postu: zmiany na skórze głowy |
|
|
Witam
Mam pytanko.
Pojawiły mi się zmiany na skórze głowy. Grudkowaty, łuszczący się naskórek, tworzące się strupy, a od kilku dni są coraz większe czerwone plamy (ok. 2 cm średnicy) - jest ich ok. 10. Zmiany coraz mocniej swędzą. W poniedziałek mam dermatologa. Rodzinna lekarka sugerowała, że to może być liszaj.
Natomiast chciałabym się dowiedzieć czy tego typu zmiany mogą być manifestacją choroby układowej? Mam status obserwacja w kierunku niezróżnicowanej ch. u. t. ł. Z reumatolog jestem umówiona, że jak będzie kolejny rzut, to mam się zgłosić. Ale nie wiem czy to co się teraz dzieje możne sugerować zaostrzenie choroby? Nie chce niepotrzebnie robić alarm u reumatolog.
Pozdrawiam, Madzia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniaa92 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 9:41 am Temat postu: |
|
|
hej mam ten sam problem, jak bedziesz po wizycie to napisz prosze co powiedział Ci lekarz |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Owszem moze, ale nie musi. Reumatolog i dermatolog cie wzywają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Persefona Junior

|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 1:44 pm Temat postu: |
|
|
kiniaa92 napisał: |
hej mam ten sam problem, jak bedziesz po wizycie to napisz prosze co powiedział Ci lekarz |
Witaj
Dermatolożka obstawia łojotokowe zapalenie skóry. Pytałam czy to może być związane z jakąś układówką - zaprzeczyła. Narazie dostałam maści za 200 zł i się kuruje... Jak tak drogo to mam "nadzieję" że przynajmniej coś pomoże. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniaa92 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 5:20 pm Temat postu: |
|
|
aha... no ciekawe... ja mam wizyte u dermatologa zaplanowaną na 15.10, zobaczymy co ona powie.. i ciekawe czy Ci te masci pomoga |
|
Powrót do góry |
|
 |
|