Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jala Junior

|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 1:18 pm Temat postu: powtórka z rozrywki |
|
|
Przez 2 miesiące leżałam w łóżku nie mogac wstać musieli wynosić mnie do ubikacji a to wszystko przez stawy tym razem zaatakowane przez tocznia.Dostałam się do szpitala uniwersyteckiego w Krakowie dostałam nowe leki czyli kupe sterydów i arachine.świece chyba strasznie bo to 1:10240 no i znowu łysieje
Pisze to chyba dlatego by z kimś pogadać bo moj facet ma to gdzieś.
Pozdrawiam was ciepło  _________________ trzeba mieć siłę pokonywać przeszkody i walcz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Smenek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 1:36 pm Temat postu: |
|
|
Hej Jala
Musisz sie mega zle czuc, bo ja przy mniejszym wyniku mialem juz problemy zchodzeniem i mega bole. Na stawy i bole bardzo mi Quensyl pomaga. Wystarczy ze nie biore 2 tygodnie i juz wszystko wraca.
Nie wiem czy to bierzesz ale sprowadza sie to z Niemiec. Ja akurat jezdze bo mam tam zaledwie 1.5 godziny samochodem, ale lek naprawde dziala. Ale napisalas ze powtorka z rozrywki czyli bylo ok i cos wrocilo, dobrze zrozumialem?
Trzymaj sie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 8:15 am Temat postu: |
|
|
Witaj Jala.
Bardzo mi przykro z powodu Twojego zlego samopoczucia i braku wsparcia
Zapewne znajdziesz je u nas Latwiej byloby, bardziej czytelnie, jesli umiescilabys post w swoim watku:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4171&postdays=0&postorder=asc&start=0
(jest tam Twoja historia-forumowiczom byloby latwiej.. .)
Albo- istnieje rowniez i taki watek , gdzie wywalamy z siebie to co nas boli..- Zapraszam:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4939
Mam nadzije, ze szybko wrocisz "do siebie". Dostalas leki, ktore, miejmy nadzieje, szybko pomoga!
Pozdrawiam. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jala Junior

|
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 9:37 am Temat postu: |
|
|
nie biore tego leku a na co on jest?? hmm płakałam z bólu nie moglam zrobić obiadu bo palce nie trzymały choćby noża puchły mi stopy leżałam i się nie ruszałam mając 2 dzieci w domu to tragedia.... a wróciło po 2 latach tym razem na stawy ...wczesniej były nerki
biore medypret 32 i arachine 1 dziennie co prawda nie jest idealnie bo palce u rąk bolą czasami i kolana mi puchną ale jest o niebo lepiej niż miesiąc temu chodze mogę coś zrobić
 _________________ trzeba mieć siłę pokonywać przeszkody i walcz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Smenek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Quensyl jest to lek z grupy przeciw malarycznych - czy jakos tak. W kazdym razie wydaje mi sie ze dzieki niemu biore mniejsze dawki sterydow. Dziala u mnie na bole stawow i lagodzi ogolne objawy tocznia takie jak np. zmiany skorne. Jedno opakowanie czyli 100 tabletek wsyatrcza mi na ponad trzy miesiace, koszt opakowania to okolo 30 euro. Mozna zalatwic przez import docelowy z apteki. Ale tu potrzeba jakiegos pisma od reumatologa i chyba zgody nfz, albo jechac samemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 9:37 am Temat postu: |
|
|
Można również kupić w Czechach Plaquenil to jest to samo co Quensyl ale tańszy.
Zapytaj o niego swojego reumatologa, mnie również on pomaga bo od 4 miesięcy biorę i jest ok. Zmniejszyłam dawkę sterydów.
Jala trzymaj się, wiem co to znaczy, tym bardziej że są dzieci w domu, trzeba zrobić to czy tamto a tu sił brak...
Pozdrawiam Cię i trzymaj się  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|