Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Yeah..
( ze tez wczesniej na to nie wpadlam! ) _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 10:26 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Mel-ania dnia Pon Gru 16, 2013 8:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 11:37 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Bartek, młode ciacho z ciebie
chłopie, z tym można żyć do setki, ważne aby się regularnie badać, odpowiednie leczenie mieć i dbać o siebie  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartii9512 Junior

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 7:42 am Temat postu: |
|
|
Skoro mówicie ze można i do setki to nie mam sie co zamartwiać
A np. jak z pracą? Uczę się jako elektryk, pracuje na budowie latem w upale zimą nieraz w mrozie, muszę nieraz dźwigać itd. jak to praca fizyczna, co z jej wykonywaniem? Chyba zimno nie zrobi mi najlepiej na stawy, trochę się obawiam że będę musiał zrezygnować z tego kierunku a został mi tylko rok... nie będę ciągnął tyle czasu na L4, niewiem czy da rade zmienić praktyki tak późno bo to już październik.
Ja urodziłem się dosłownie z darem do budowlanki, umiem dużo zrobić, nauczyłem się zakładać i szlifować parkiety, schody, umiem szpachlować, malować, kłaść tynki dekoracyjne, po 2 latach nauki jestem w stanie zrobić samodzielnie instalacje elektryczna w domu.
Nie dość że nie mogłem iść na malarza przez małopłytkowość to jeszcze elektryka będę musiał porzucić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza.b Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 7:52 am Temat postu: |
|
|
Witaj Bartii
Jak widzisz jest tutaj dużo osób, ze sporą wiedzą na temat choroby i nie zostawiają nikogo samego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 8:23 am Temat postu: |
|
|
Powitałam Cię w kawiarence ale przywitam się i tutaj.
WITAJ!  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 8:39 am Temat postu: |
|
|
Witaj bartii
Dużo zdrówka życzę...
od tygodnia też biorę metypred a byłam na encortonie przeszło 20 lat
2 lata bez leków Mam nadzieję że znów to nastąpi..
Co do motyla miałam go tylko raz.. i pofrunął sobie i nie wrócił..
a żyć można długo tak jak już dziewczyny Ci napisały
a co do pracy ,nie ukrywam że może być ciężko ,może warto zastanowić się nad dalszą nauką.. wszak inżynierem możesz być w tym fachu..
Powodzenia u lekarza... 3m się . _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Ostatnio zmieniony przez agnieszka29 dnia Pon Paź 07, 2013 9:19 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 9:02 am Temat postu: |
|
|
Witaj, Bartku
dziewczyny chyba wszystko już napisały. Nie ma co myśleć o zwijaniu się na tamten świat. Dropsiki bierzemy i do przodu Ja choruję stosunkowo od niedawna, ale już encorton biorę ponad 3 lata. Na odstawienie w najbliższym czasie się nie zanosi, ale co tam
No i do kawiarenki wpadaj częściej  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 9:06 am Temat postu: |
|
|
Bartek mlodziak z Ciebie.
Moze warto przemyslec sprawe zawodowa, co? Moze jakas szkola? Zdobycie innego fachu?
Niestety mamy pewne ograniczenia. Praca fizyczna, zimno, w pewnym momencie, jest niemozliwa. Zrob balans swoich zalet i zainteresowan i zaatakuj szkole w tym kierunku (moze byc nawet wieczorowo, jesli sytuacja zmusza do utrzymania pracy).
Pomysl o przyszlosci.
Daj znac co umysliles.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartii9512 Junior

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 9:33 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich
Dziękuje wszystkim za miłe słowa, niby tylko forum ale dużo daje Wystarczy parę słów, przeczytanie czyjejś historii i od razu lepiej
Sprawa szkoły wygląda tak że żeby zdobyć wykształcenie zawodowe muszę ta zawodówkę dokończyć, pracuje 4 dni w tygodniu po 10 godzin, to nie mało i boje się ze to mi zaszkodzi, szczególnie zimą.
Co prawda tak jak mówi agnieszka29 moge zostac inżynierem w tym fachu i powiem że to by mi pasowało, ale trzeba poświęcić na to dużo nauki, nie chce spędzić tyle lat w szkole, jakoś to mi nie podchodzi... ja jestem takim typem że lubie jak sie wokół mnie ciągle cos tam dzieje, przez to lubie pracować na budowie, co chwile robisz coś innego, nie ma rutyny. Na budowie są jaja, niekiedy naprawde ze śmiechu nie można. Pamiętam jak łączyłem swoje pierwsze puszki zrobiłem taką dyskotekę że cała budowa się ze mnie śmiała szczeliłem buraka i byłem na sb zły ale teraz wszyscy to miło wspominają dobra, za dużo pisze.
Szkoła wieczorowa także by mi pasowała ale także najlepiej ją robić po zawodówce bo wtedy bede miał tylko 2 lata liceum przy czym moge robić kursy i po zdaniu kursu razem z liceum będę miał dyplom technika
Jestem dobry w kuchni, straszny bałaganiarz ale ugotować umiem więc może kucharz?
Zawsze chciałem być architektem, ale oczywiście lenistwo mnie ciągnie w dół... jestem inteligentnym leniwcem do nauki bo do roboty zawsze pierwszy
Fakt, muszę zaglądać częściej do kawiarenki bo zaraz dostanie mi sie po uszach że pisze w tym wątku o pierdołach zamiast o tym co powinienem |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 11:10 am Temat postu: |
|
|
barti witaj na forum przedewszystkim skończ zawodówkę bo mając samo gimnazjum nie masz co liczyć na lżejszą pracą a potem się na spokojnie zastanów co dalej _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartii9512 Junior

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Od dzisiaj oficjalnie "toczę" się razem z wami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 8:53 pm Temat postu: |
|
|
bartii9512 napisał: |
. Zauważyłem ze takimi chorobami często są "obdarowani" (jeśli tak to mogę nazwać) naprawdę wspaniali ludzie |
Witam zatem w gronie wybrancow!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartii9512 Junior

|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wyczytałem jestem rzadkim przypadkiem chłopacy rzadko na to chorują |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 08, 2013 9:06 am Temat postu: |
|
|
witaj Bartek,nie schlebiaj sobie, Panowie choruja rzadziej ale za to z rozmachem,  _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
|