|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 7:27 am Temat postu: |
|
|
Witaj Nestka.
Oj oj Ty to naprawdę mało zdyscyplinowany pacjent ...
Tak jak radzi Monika pospisuj wszystko 18 tuż tuż...
I nie zwiej od kolejnego lekarza...
3m się kobitko i głowa do góry!!!!
 _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 7:53 am Temat postu: |
|
|
NESKA ja powiem jedno Matko Boska Józefie Święty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziwucho Ty jedna nie dobra!!!! Czys Ty oszalała??
Poukrywać przed lekarzem takie dolegliwości??
Sama mam niedomykalność zastawek mitralnej, a po ciąży i trójdzielnej i wiem, że to utrudnia życie. A Ty masz jeszcze komplet różnych innych ciekawych dolegliwości plus spore obciążenie rodzinne.
Gacie i ręce mi poopadały, a cycki to już w ogóle muszę chyba podwinąć z tej ziemi.
Marsz do lekarza!!!! Wszystko na karteczce wypisać i wyspowiadać się choćby z nawet z bólu jedngo pora na skórze!! Bo jak nie to dorwiemy i przetrzepiemy futro!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neska Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 8:07 am Temat postu: |
|
|
Cześć agnieszka29 i aiwka
Tak naprawdę, to dopiero jak Wam to opisałam, to zdałam sobie sprawę, że kurde ja to prawie emerytka jestem
I nic nie ukrywa, powaga. Jak mnie jakiś lekarz pyta, czy na coś choruję, to mówię, że... nie Bo tak na zewnątrz nic nie widać (no oprócz teraz tej mojej twarzy zombie) i ja mam poczucie, że zdrowa jestem
Cytat: |
I nie zwiej od kolejnego lekarza... |
Nie zwieję, obiecuję. Zapisana jestem do prywatnej przychodni, więc nie mam szansy zapomnieć, bo wysyłają przypomnienia o wizycie hehe
Tylko aż boję się myśleć, ile mnie badania będą kosztować
Taka tam zwykła konsultacja - 110 zł, chyba im się w tył... w głowach poprzewracało. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 8:09 am Temat postu: |
|
|
Widzę koleżanka się w Luxie leczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neska Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 8:19 am Temat postu: |
|
|
A jak Ceny przy wykupieniu abonamentu nie wyglądają źle muszę powiedzieć, ale płacić pojedynczo za wizyty i badania to jakaś masakra jest :O |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 8:32 am Temat postu: |
|
|
To masz tam abonament czy sama opłacasz?? Ja mam abonament od męża z pracy Niestety zawiodłam się na laboratorium Diagnostyki, z którym mają podpisana umowę. Przez 1,5 roku według nich mój posiew moczu był ok, a jak zrobiłam tego samego dnia w innym labie to się pokazało kilka rodzajów bakterii  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neska Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 8:50 am Temat postu: |
|
|
aiwka napisał: |
To masz tam abonament czy sama opłacasz?? Ja mam abonament od męża z pracy :) Niestety zawiodłam się na laboratorium Diagnostyki, z którym mają podpisana umowę. Przez 1,5 roku według nich mój posiew moczu był ok, a jak zrobiłam tego samego dnia w innym labie to się pokazało kilka rodzajów bakterii :) |
Miałam przez lata, potem, khym... nie chodziłam do lekarzy, więc nie był mi potrzebny :P A teraz za tę wizytę muszę normalnie zapłacić i nie mogę się zdecydować, który wybrać.
Mi z kolei pani endokrynolog w Warszawie sama stwierdzić Hashimoto nie potrafiła... Byłam tam odsyłana regularnie, a ta uparcie twierdziła, że moje wyniki są w normie. Pani od medycyny pracy, jak zerknęła na moje wyniki to stwierdziła, ze to może i norma, ale dla staruszki :D I dopiero po jej wyraźnej sugestii endokrynolog ŁASKAWIE skierowała mnie na badania.
Może w Trójmieście będzie lepiej ;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 11:23 am Temat postu: |
|
|
Rany Julek! Jak można tak o siebie nie dbać?
Neska kto ma o Ciebie zadbać jak nie Ty sama?
 _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neska Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 11:46 am Temat postu: |
|
|
ewelina, ależ ja dbam -lekarzy tylko omijam. Jedynie dentysta i ginekolog to moi przyjaciele Dziury w zębach łatam i cytologię posłusznie robię.
Hmmm. tak siedzę, myślę i robię notatki, jak mi kazałyście i zastanawiam się, czy jak mam właściwie permanentny stan podgorączkowy to też mówić? Bo to chyba po prostu taki mój urok, gorączkę to miałam jako dziecko i w ostatnich 10 latach to raz, przy anginie. Poza tym nawet jak mam najgorsze przeziębienie - nigdy żadnej wysokiej temperatury. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 11:48 am Temat postu: |
|
|
Witaj, Neska
oczywiście, że o stanach podgorączkowych mówić! O wszystkim mówić!
Do 18.11. nie jest już aż tak bardzo daleko. Wytrwałości życzę i trafienia na kompetentnego lekarza. No i chyba zaczniesz wreszcie się badać?  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neska Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 12:03 pm Temat postu: |
|
|
monia85 napisał: |
Witaj, Neska
oczywiście, że o stanach podgorączkowych mówić! O wszystkim mówić!
Do 18.11. nie jest już aż tak bardzo daleko. Wytrwałości życzę i trafienia na kompetentnego lekarza. No i chyba zaczniesz wreszcie się badać?  |
Dzięki monia, do 18go to ja widzę, całą litanię grzechów uzbieram
Z tym kompetentnym lekarzem to różnie może być
Sam fakt, jak pani reumatolog wcześniej mnie potraktowała, jak przyszłam po tych 2 miesiącach, kiedy bolały mnie kolana. Nasza rozmowa wygladała tak:
JA- pani doktor, a czy to możliwe, że mam coś reumatologicznego, bo stawy bolą mnie non stop
PANI DOKTOR z politowaniem i wręcz pogardliwym wzrokiem - Nie sądzę. Jak to pani sobie wymyśliła? Przecież w pani rodzinie nikt nie choruje na łuszczycę.
JA - Skąd pani wie? Przecież pani o to nie pytała.
PANI DOKTOR cały czas z uśmieszkiem - a choruje?
JA - tak, moja mama
PANI DOKTOR w końcu spojrzała na mnie jak na człowieka - a, to zmienia postać rzeczy.
I dopiero wtedy zrobiła mi porządny wywiad i badanie i dała bez mrugnięcia okiem skierowanie na badania w kierunku RZS.
Zresztą przy Hashimoto było podobnie
Jak powiedziałam o tych wahaniach wagi, pani doktor z uśmieszkiem powiedziała "no wie pani, w pani wieku..." Powaga Potem dodała, że takie objawy to raczej sugerowałyby poważne choroby ustrojowe. Na moje pytanie, czy sugeruje, że ja nie mogę takich mieć, trochę zrobiło jej się głupio i dopiero wtedy zerknęła w wyniki badań i stwierdziła, że nie wie jakim cudem 35 letniej pacjentce TSH 4,0 uznano za normę.
Jak z absurdalnego serialu Pacjent przychodzi do lekarza, a lekarz zdziwiony, że pacjent chory  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza.b Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Szotuj do lekarza i mów jak na spowiedzi , a wszystko będzie dobrze |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neska Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 1:05 pm Temat postu: |
|
|
dzięki Iza :*
Właśnie jeszcze zadzwoniłam tutaj i tam mieli wcześniejszy termin, na 5 listopada :) Też 110 zł, kurde, ale się cenią...
Jak zerknęłam na opinie, to są chyba całkiem niezłe...
Zapisali mnie do doktor Bachorskiej. Zna ktoś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie znam. Wiem, ze w Sopocie jest chyba klinika Reumatologii. Może zrób sobie przed wizytą wyniki podstawowe i crp, ob., rf. Może ANA. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neska Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 1:17 pm Temat postu: |
|
|
ewelina266 napisał: |
Niestety nie znam. Wiem, ze w Sopocie jest chyba klinika Reumatologii. Może zrób sobie przed wizytą wyniki podstawowe i crp, ob., rf. Może ANA. |
To jest chyba właśnie to Ewelinko.
W tym tygodniu już nie dam rady zrobić żadnych badań, w przyszłym mam huk roboty, więc już chyba do 5-go wytrzymam. Bo potem wyniki to już szybko i z wynikami już pewnie szybciej da się wcisnąć na wizytę. Zwłaszcza, że ta pani przyjmuje jeszcze w Gdańsku, jak sprawdziłam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|