Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Smenek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Paź 10, 2013 7:52 am Temat postu: |
|
|
Ja jestem stad
Poznan |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Pon Paź 28, 2013 5:23 pm Temat postu: |
|
|
nie biorę żadnych immunosupresantów dodatkowo, więc nie mogę się wypowiedzieć... _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 6:01 pm Temat postu: |
|
|
Zostało 4 tygodnie do porodu CC- tak zdecydował lekarz prowadzący ciążę.
Odstawiłam Acard już 2 tygodnie temu, zwiększyli dawkę Clexane z 40 na 60 mg/0.6ml. _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Trzymam kciuki za Was  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 6:03 pm Temat postu: |
|
|
ja również Wszystkiego dobrego!!! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia20101984 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 6:03 pm Temat postu: |
|
|
powodzenia!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Trzymam kciuki!  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
zupka Junior

|
Wysłany: Sob Lis 09, 2013 9:41 am Temat postu: |
|
|
u mnie wyniki coraz lepsze (rośnie dopełniacz),
ale lekarze boją się o serce dziecka - ryzyko arytmii i bloku serca i mam co chwilę usg, na razie nic się nie pogarsza, ale za każdym razem strasznie się boję, że coś co nie może przekroczy 140 ms w końcu to zrobi ; ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 09, 2013 10:25 am Temat postu: |
|
|
Zupka, Migaweczka-
-Trzymam kciuki z calych sil.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aicha Junior

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 8:33 am Temat postu: toczeń + ciąża (ginekolog w Krakowie) |
|
|
Czy ktoś z was może polecić ginekologa w Krakowie , który będzie wiedział jak poprowadzić ciążę z toczniem i RZS ??
Jestem w 11 tyg,mój gin chyba nie bardzo wie jak ugryźć temat, zignorował krótką przerwę po metotreksacie i wysokie APTT.
Bardzo proszę o jakiś namiar! |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 11:30 am Temat postu: |
|
|
Kochana tez mam toczen i rzs i gratuluje zajscia w ciaze! Nie znam nikogo z krakowa ale tak sobie mysle ze moze Twoja reumatolog kogos Ci poleci? Na pewno kogos.zna
Zyvze powodzenia i trzymam kciukasy. _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
aicha Junior

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki bardzo Szarlotka!
Jak dotąd nie spotkałam nikogo jednocześnie z toczniem i RZS
Rozumiem, że tematów ciążowych nie przerabiałaś?
Fakt,moja reumatolog jest świetna i mogę na niej polegać, co prawda ona zna gina, do którego chodzę ale gość nie zrobił nawet porządnego wywiadu, nie mówiąc już o tym, że bagatelizuje wszystkie dolegliwości i wątpliwości, które zgłaszam bo "w ciąży to się proszę pani wszystko inaczej czuje" :/ Stąd moje obawy czy zwyczajnie nie przegapi czegoś istotnego..
Ale dziękuje ślicznie za dobre słowo
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Trzymaj sie Aicha! I napisz czasem jak Maluch rosnie  _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski
Ostatnio zmieniony przez szarlotka dnia Wto Lut 11, 2014 8:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję !!!
Życzę byś znalazła odpowiedniego lekarza, ja nie jestem z Twoich okolic więc nie pomogę. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lilisasa Junior

|
Wysłany: Pon Paź 20, 2014 7:13 pm Temat postu: |
|
|
witam, na tocznia choruje od 2013 roku, wykryto mi go po 4 porodzie... nie tak dawno , bo w sierpniu dowiedzialam sie ze znow bede mama, po raz 5 !!!Radosc moja byla wielka, ale rowniez i strach, jak to bedzie...
Znalazlam dobrego lekarza ( jak mi sie to wydawalo), ktory jednoczesnie jest ginekologiem, jak i specjalizuje sie w prowadzeniu ciaz z toczniem. Na wizycie potwierdzil ciaze, bylo to w 6 tygodniu ciazy, widac bylo bijace serduszko, wszystko mialo byc ok. NIESTETY idac w 11 tyg, na kolejna wizyte kontrolna lekarz stwierdzil ze ciaza obumarla w 9 tyg.
nastepnego dnia szpital, lyzeczkowanie... wszystko to odbylo sie 2 dni temu, wiec "rana w sercu" jest swieza...
Teraz jestem bardzo zalamana, probuje znalezc przyczyne, nie umiem sie z tym pogodzic. Wiem ze mam wspaniala czworke dzieci ( tak wszyscy pocieszaja mnie dookola), ale jest mi bardzo brak tego dzieciatka, nie sadzilam ze moze mnie to spotkac... Duzo zaczelam czytac, przegladac i natknelam sie na zespol antyfosfolipidowy... Moze to bylo przyczyna.. ja nie mialam badan w tym kierunku, nie zdawalam sobie sprawy ze cos takiego istnieje... w tej ciazy zupelnie zdalam sie na tego lekarza, on nic NIE WSPOMNIAL o czyms takim. Czy on wiedzac ze ja mam tocznia z zajeciem nerek, nie powinien przepisac mi tej heparyny profilaktycznie? albo natychmiast skierowac na badania...
Obwiniam sie tez sama, ze wczesniej nie poczytalam o tym i mu o tym nie przypomnialam.. jest mi bardzo smutno  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|