Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
christiane Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 21, 2013 8:04 am Temat postu: |
|
|
witaj
myślę, że warto poradzić się reumatologa co do samopoczucia i wyników
warto wykonać ANA3
można zrobić też RF, ASO, ja np. miałam robioną tez haptoglobinę (jako marker stanu zapalnego) |
|
Powrót do góry |
|
 |
matiaszek Junior

|
Wysłany: Pon Paź 21, 2013 7:52 pm Temat postu: |
|
|
lekarz przepisal mi Movalis i zobaczymy co bedzie, moze to na zmiane pogody. teraz to juz mnie bola dodatkowo barki i palce.
sam nie wiem co robic |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 21, 2013 8:25 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieje, ze przepisany lek pomoze..
Jesli nie to trzeba bedzie wrocic do lekarza. Niech mysli!
Pozdrawiam. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
matiaszek Junior

|
Wysłany: Pon Paź 28, 2013 6:17 pm Temat postu: |
|
|
po tym movalisie jakby sie uspokoilo, natomiast troche sie poce i twarz kolo nosa robi mi sie czesto czerwona. dermatolog powiedzial ze to lojotok a nie toczen. wizyte u swojego reumatologa mam za 2 tygodnie.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 28, 2013 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieje, ze Twoj reumatolog rozwieje watpliwosci..
Dwa tygodnie to nie za dlugo..
Trzymam kciuki za dobre samopoczucie.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
matiaszek Junior

|
Wysłany: Sob Lis 02, 2013 2:19 pm Temat postu: |
|
|
dermatolog na twarz przepisal mi krem Rozex (ma w sobie metronidazol), smiem twierdzic ze po tygodniu jego uzywania jest mi po nim jest jeszcze gorzej jak bylo. nawet podbrodek jest zaczerwieniony. lipa |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 03, 2013 11:09 am Temat postu: |
|
|
Hej, wydaje mi sie, ze reumatolog moglby byc pomocny..
Czasem tak jest, ze leki na jednego dzialaja a na inna osobe juz nie..
Mam nadzieje, ze reumatolog cos poradzi.
Trzymam kciuki!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
matiaszek Junior

|
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 7:29 pm Temat postu: |
|
|
te zgrubienia w dolach kolanowych mam coraz wieksze i wszystsko idzie w kierunku torbieli bakera. wczoraj troche pogralem i zrobily sie wieksze i bolesne.
lekarz nie odbiera telefonu i chyba sie na mnie obrazil. oj ciezkie jest zycie chorego czlowieka w tym kraju. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj jest niedziela, Jesli lekarz ma wolne, to nie po to żeby odbierać telefony, do jutra nie umrzesz no nie ?
Jesli mam do mojej lekarki coś pilnego nigdy nie dzwonię kiedy ma wolne. ( zawsze najpierw dzwonię do szpitala na oddział i pytam czy moja lekraka dzisiaj pracuje , jesli ma wolne nie dzwonię)
Szanuj czas innych wtedy być może ktoś uszanuje Twoj.
Sama bym się wkurzyła ma maxa , gdyby jakiś pacjent mi wydzwanial.
telefon dostałes od lekarza osobiście? bo jesli nie , nie masz prawa do niego dzwonić w zadnej sytuacji _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
matiaszek Junior

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 7:44 am Temat postu: |
|
|
ja do lekarza nie moge dodzwonic sie od tygodnia, nie dzwonie do niego w soboty i niedziele pani nauczycielko. dodam tylko ze i tak nie masz racji bo jak ktos mi daje swoj tel i bierze 250 zl za wizyte to nie powinno sie miec zadnych sentymentow wobec lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 9:45 am Temat postu: |
|
|
matiaszek mi również koło nosa robi się zaczerwienienie i znika szybciutko po pimafucorcie. Wystarczy raz posmarować. U mnie dermatolodzy też twierdzą, że to nie jest toczniowe tylko łojotokowe. Ponoć gdyby to było toczniowe to po pimafucorcie tak szybko by nie zeszło.
co do dzwonienia do lekarza to może dzwonisz nie w tych godzinach co trzeba. Lekarz też człowiek, ma rodzinę, sprawy do załatwienia. To, że płacisz mu 250 zł z wizytę nie czyni go Twoim niewolnikiem. Jeśli bardzo źle się czujesz to podjedź do miejsca jego pracy i poproś o przyspieszoną konsultację. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 10:13 am Temat postu: |
|
|
Ty placisz lekarzowi za wizytę, a nie za zobowiązanie lekarza do odbierania telefonow i bycia dostępnym ,wtedy ,kiedy Tobie się zechce dzwonić .
aiwka ma rację, zawsze możesz zapytać w miejscu pracy, wtedy odbierze telefon a przynajmniej powinien . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 10:31 am Temat postu: |
|
|
dokładnie też tak myślę . jeżeli podaje Ci lekarz numer telefonu warto dopytać też kiedy można dzwonić
Powodzenia !mam nadzieję że udało się jakoś skontaktować z lekarzem. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 11:25 am Temat postu: |
|
|
http://www.rehdom.pl/porady/cysta-bakera
Moze okaze sie to pomocne (do czasu konsultacji lekarskiej)..
Poszperaj w internecie-widzialam gdzies cwiczenia, ktore moga zmniejszyc dolegliwosci.
Dodam, ze pomimo uciazliwosci objawow, nie jest to stan zagrazajacy zyciu i mozna z tym poczekac do kolejnej, planowanej wizyty.
Lekarz to nie dziewczyna "na telefon". _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 11:48 am Temat postu: |
|
|
matiaszek napisał: |
ja do lekarza nie moge dodzwonic sie od tygodnia, nie dzwonie do niego w soboty i niedziele pani nauczycielko. dodam tylko ze i tak nie masz racji bo jak ktos mi daje swoj tel i bierze 250 zl za wizyte to nie powinno sie miec zadnych sentymentow wobec lekarza. |
lekarz nie ma obowiązku odbierać telefonu i udzielać porad telefonicznie
co to znaczy "nie mieć sentymentów wobec lekarza"
sentyment to
Cytat: |
uczucie przywiązania i sympatii |
lekarzowi, tak jak każdemu innemu człowiekowi należy się szacunek, a w tym poszanowanie jego czasu
jakby mnie ktoś nękał telefonami, to też bym nie odbierała
skoro tak Cię niepokoją wygooglane cysty bakera, to idź do lekarza pierwszego kontaktu _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|