Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
załamana Junior

|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 7:29 pm Temat postu: SANATORIA-ZESPÓŁ SUCHEGO OKA |
|
|
Zainteresowana jestem wyjazdem do ośrodka zajmującego się leczeniem zespół suchego oka.Niestety poza wykazem sanatoriów leczących zespół suchego oka niewiele pisze się na temat samych zabiegów .Może ktoś korzystał z zabiegów i może cokolwiek napisać o na ten temat |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie pomogę ,ponieważ nie choruję na te schorzenie i nie potrzebowałam w tym kierunku pomocy.
Poszperaj jeszcze może coś znajdziesz ,ewentualnie poczekaj na Sjögrenowców może pomogą. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 11:34 pm Temat postu: |
|
|
Moze troche nie na temat..
Nie wiem jak jest w uzdrowiskach, wiem, natomiast, ze mnie pomogl pewien zabieg:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=584&postdays=0&postorder=asc&start=60
Moze i w Twoim przypadku sprawdzilaby sie ta metoda.
Blokady mialam zakladane parokrotnie (te ostatnie jakies 2 lata temu) Ulga warta stresu. (U mnie zabieg wykonywany jest w znieczuleniu ogolnym-brak reakcji na krople znieczulajace)
Mam nadzieje, ze odnajdziesz sposob na zlagodzenie objawow.
Pozdrawiam. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agulka Master butterfly

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 222 Skąd: Chelm- Wawa Wawa - Chełm
|
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 1:24 pm Temat postu: |
|
|
dobre pytanie i mi się przyda
męczę się z zespołem suchego oka juz od 2 lat.
Krople nie dzialaja a Pani okulistka od rogówki mówi no wie Pani pprzy Pani schorzeniu to tak juz jest. Czyli jak ze ja nie widze??? wrrrrrrrr
w piatek kończy mi sie zwolnienie.
Okulistka powiedziala na wizycie prywatnej, ze powinnam odpoczac od komputera i sztucznego światła ale zwolnienia mi nie wypisze bo nie może.... bla bla bla
rodzinna mi wypisala, ale oko jak to przy suchym oku wszyscy chyba wiedza jak to jest wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
czekam na iformacje do postu bo i mi sie przyda _________________ Kwiatki, bratki i stokrotki
dla Malwinki dla Dorotki
kolorowe i pachnące
malowane słońce      |
|
Powrót do góry |
|
 |
załamana Junior

|
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 5:38 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki ewela.t Zespół suchego oka zdiagnozowano z 10 lat temu,tocznia 4 lata temu.Leczę się prywatnie .Wiele czytałam na temat tych blokad.Dlaczego mnie i innym na forach tak rzadko proponują ten zabieg?
Zalecają jedynie krople i żele.W styczniu wybieram się do okulisty,zadam jej pytanie odnośnie tego zabiegu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
załamana Junior

|
Wysłany: Czw Lip 14, 2016 5:55 pm Temat postu: sanatorium zespół suchego oka |
|
|
Witam,
Byłam w Cieplicach.Wykupiłam zabiegi polegające na płukaniu oka wodą termalną /nawilżanie/Efekt super .Polecam wszystkim.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|