Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Remek Kadet

|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 4:28 pm Temat postu: |
|
|
A czy wy też macie problemy z tętnem po wysiłku ? np. gdy nic nie robię to mam tętno ok ale gdy trochę porobię serce mi szybko przyspiesza i później przez parę godzin mam podwyższone np. 90 czy 100 sto na minutę czy jest to spowodowane tym że jestem zmęczony i organizm się też szybciej męczy przed tą suchością żadnych problemów z tętnem nie miałem, sport uprawiałem wyczynowo np. paru godzinne bieganie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 10:33 am Temat postu: |
|
|
i czy zespól sjorgena może powodować biały nalot na języku bez żadnej grzybicy i innych chorób bo miałem z 10 wymazów gardła |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 11:30 am Temat postu: |
|
|
Ja mam takie problemy z tętnem ,ale stwierdzili że mam niewydolność oddechową i spada mi mocno saturacja podczas wysiłku.
Biały nalot hmm może powstawać też po zażywaniu leków a czy sjorgen może powodować nie wiem może osoby na to chorujące Ci odpowiedzą. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 11:45 am Temat postu: |
|
|
Szczerze to im mam bardziej suchy tym biały kiedyś dawniej jak piłem wódkę i to dużo to zawsze miałem na kacu biały język i suchy więc to się może jakoś łączy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 1:04 pm Temat postu: |
|
|
i wie ktoś coś na ten temat? dodam że strasznie mi gorąco i szybko się pocę i nie wiem czy to objaw sjorgena w lato muszę chodzić cały czas prawie nago bo tak mi ciepło |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Pią Gru 20, 2013 8:41 pm Temat postu: |
|
|
I gdyby mi te tabletki nie pomogły to bym brał jakieś mocniejsze czy coś ? biorę już dwa miesiące a włosy mi słabo odrastają ale coś się rusza i czy mam też szansę dostać jakieś lepsze leki np. biologiczne ? czy tylko w cięższych przypadkach? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Sob Gru 28, 2013 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam to znowu ja wiecie może czy na sjorgena można iść do sanatorium ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Wto Sty 21, 2014 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam dawno nie pisałem profesor mi powiedział że tabletki dopiero zaczęły nie dawno działać i zmęczenie mi zejdzie za jakieś 3 , 4 miesiące i dostałem tabletki nootropil na pamięć brał ktoś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2014 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam biorę metyrpred już półtora miesiąca i nadal mam suchość i zmęczenie nie wiem czy cokolwiek już mi pomoże jakieś rady? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2014 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Suchość nie ustąpi, bo to choroba daje takie objawy, mozna ją jedynie łagodzić kroplami do oczu czy np sztuczną śliną.
wazne zeby wyniki badan były dobre . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2014 3:22 am Temat postu: |
|
|
a zmęczenie ustąpi? proszę o odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam po raz kolejny, chce napisać że zastanawiam się nad zmianą lekarza
dostaję aktualnie 12 mg metypred i arechin lecz i tak nie odczuwam żadnej poprawy teraz pracuję i codziennie wstaję o 6 rano trochę w pracy robię za biurkiem myśląc a także sprzątając lub przenosząc różne rzeczy i jest to dla mnie męczące dodatkowo stres w pracy robi swoje i tu moje pytanie czy zmienić lekarza ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 2:54 pm Temat postu: |
|
|
moje pytanie po co ?
stres w pracy będzie wszędzie , samopoczucie Ci się nie poprawi ,innego leczenia raczej nie wprowadzą , bo nie masz zbyt dużych dolegliwości , ani bardzo aktywnej choroby
ja bym została przy tym lekarzu - no chyba że mu nie ufasz - w takim razie szukaj innego _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remek Kadet

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 3:46 pm Temat postu: |
|
|
Jak to samopoczucie ci się nie poprawi to po co mam brać tabletki żeby mi się gorzej nie zrobiło? Zastanawia mnie jedno jak tenisistka ma to samo co ja Venus Williams jest napisane że jej się poprawiło i może grać na wysokim poziomie bo gdyby się jej nie poprawiło wątpię żeby mogła grać po 3 godz dziwi mnie też jeden fakt że ktoś na tym forum był i mówił że brał arechin i tej kobiecie zmęczenie przeszło ( jak znajdę to wkleję) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Remek kazdy organizm jest inny, inaczej reaguje na leki i leczenie
W tych chorobach jest coś takiego jak REMISJA- czasem na bardzo długo
uwierz mi mozna czuc się o wiele gorzej , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|