Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bambi Junior

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2014 10:34 pm Temat postu: Livedo reticularis/siność siatkowata |
|
|
Dobry Wieczór,
nie mogłam znaleźć podobnego tematu, a bardzo chciałam dowiedzieć się czy występuje u Was livedo reticularis/siność siatkowata. Jestem w trakcie diagnozy i czekając na wyniki badań chciałam dowiedzieć się czegoś więcej, ponieważ to jest mój główny objaw, zmiany są bardzo obszerne.
Czy zmagacie się z podobnym problemem lub wiecie coś więcej na ten temat? Przeczytałam prawie wszystko co mogłam znaleźć w internecie, ale niezbyt tego dużo.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc,
Bambi |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2014 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
tak, u mnie występuje taki objaw, na który zawsze moja lekarka zwraca uwagę podczas wizyt. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bambi Junior

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2014 10:47 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Bambi dnia Wto Kwi 08, 2014 8:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2014 10:49 pm Temat postu: |
|
|
Żadnych leków nigdy na to nie miałam. Też słyszałam stwierdzenie, że taka już moja uroda i tyle  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2014 11:27 pm Temat postu: |
|
|
moje nogi podczas stania zmieniają kolorek z normalnego na sino-szary w białe ok cm ciapki, tzn od uda do kolan, a gdy ciepło lub gorąco to na różowe drobne centki przypominajace płąska wysypkę, dłonie lekko zmieniają kolorek, reszta ciała jest ok i nie wiem czy to coś podobnego czy cos innego, jakos sie tym nigdy nie martwiłam i nikomu nie pokazywałam
diagnozy zadnej nie mam, na razie obsrwacja w kier choroby tkanki łącznej, ot tyle mam napisane na papierku  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 10, 2014 12:27 pm Temat postu: |
|
|
zawsze myslałam, że taka moja uroda, aż pewnego dnia zwrócila na to uwagę neurolog.
Reumatolog dodała to na plus za toczniem
Są dni, bardzo sporadycznie, kiedy moje przedramiona i uda wyglądają normalnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 10, 2014 7:30 pm Temat postu: |
|
|
Moje też sinieją ale przez lata myślałam,że tak po prostu mam do czasu aż reumatolog przyjrzała się moim udom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|