Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

12 lat obserwacji w kierunku SLE
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iza.b
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 17, 2014 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również witam Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewela33
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2014 5:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dawno tu nie zaglądałam a to dlatego ze pod koniec stycznia lezałam z najmłodsza córką w szpitalu niestety angina Sad Później w lutym ja leżałam na Dermatologii i w trakcie mojego pobytu zaczeło ciśnienie mi skakac największe było 189/110 a puls 119 więc mój lekarz wszystkie badania robił jakie były tylko możliwe,wozili mnie na konsultacie na izbę i nawt jeden lekarz podejżewał ze mam guza chromochłonnego Sad ale oczywiście nic o tym nie wiedziałam dopiero wymusiłam to od mojego lekarza prowadzącego i powiedział mi ale jak mi to powiedział to niewiedziałam czy to był dobry pomysł Sad A miałam kilka takich wariujących epizodów ze skokami ciśnienia i za każdym razem wywóz karetką na izbę i Captopril pod język. I w końcu skończyło się na tym ze mam kłaśc sie na Wewnętrzny na szczegółowe badania ale oczywiście jak miałam wyznaczony termin na 6.03 to nie był miejsc to wyznaczyli mi miesiąc póxniej to znowu dzieci mi zachorowały i do tego ja sama też się pochorowałam więc znowu muszę ustalić pobyt :/

A pobyt na Dermatologii zakończył się tym ze w karcie wpisali w rozpoznaniu SLE z ty ze nie mam zmian skórnych w tej chwili biorę Metypred 4mg/2mg,Arechin,Vigantoletten 1000 i Calperos 1000.

Teraz ostatnio zaczęłam odczuwać suchośc w ustach i to jest naprawdę wkurzające bo czuję aż w gardle ze mam sucho i jak chce slinę przełknąc to mam wrazenie ze nie mogę :/ I lekarz dał mi skierowanie na USG slinianek,jade 14.04.14r i jeszcze chce mi umówić wycinek ze sluzówki już się boję Crying or Very sad
gaga1972
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2014 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie. Też jestem tu nowa. Załamałaś mnie z tymi 12 latami.. Mam nadzieję na szybszą diagnozę 😉. Życzę dużo pogody ducha i radochy z dzieciarni😉. Szkoda zostawiać je w domu..ale od czasu do czasu też muszą zatęsknić za mamusią😉 a i tatuś ma okazję pobyć z latoroślami sam na sam. A to zbliża😊. Teraz mój syn jest już dorosły, ale jak był dzieckiem a ja szłam do szpitala to mąż brał go do kina a potem robili sobie taki męski wieczór. To był czas tylko dla nich. Pozdrawiam.
Powrót do góry
nagamaga
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pon Kwi 14, 2014 3:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piąteczkę przybijam...
Podobnie jak Ty mniej więcej rok po urodzeniu synka, musiałam odstawić go na rzecz Quensylu. Też nadrabiam vitD/wapń Razz

Miałam niedawno biopsję z wargi (wycinek ze śluzówki). Ból tylko chwilowy przy znieczulaniu wargi, całość nie zajmuje więcej niż 5 minut. Ranka jak po zacięciu się nożem. Rozumiem, że sam fakt kolejnej wizyty u lekarza napawa Cię wstrętem, ale są zdecydowanie gorsze badania.

Trzymam kciuki za ciśnienie.
Powrót do góry
ewela33
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Kwi 14, 2014 4:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałam dzisiaj robione USG ślinianek i są ok ale z lewej strony mam znowu węzły chłonna powiększone (mają odczyn zapalny na szczęście Smile )Już kiedyś leczyłam się u hematologa z powodu powiększonych węzłów. Schowały się jak byłam w ciąży Smile

23.04.2014r. kładę się do szpitala na badania z tym ciśnieniem Smile Akórat mąz wraca już w czwartek na święta z Francji to posiedzi sobie z dziećmi bo przyjezdza na dwa tygodnie Smile

A na 6.06.2014r mam umówioną wizytę na pobranie wycinka ze śluzówki mam naprawdę wspaniałego dermatologa i dziękuję ze to pod jego opieką jestem on naprawde wszystkie badania mi robi poprostu nic nie chce przeoczyć Smile

Nagamaga dzięki za dodanie otuchy z tym wycinkiem Smile

Gaga będzie dobrze . A dzieci to naprawde dają radość w życiu Smile Smile Smile
ana10
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Paź 14, 2014 7:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej...ja tez chodziłam do nie dawna do lek.Chudzika i też leżałam w szpitalu Wojskowym i sobie go odpuściłam ...szczególnie zawiodłam sie na pobycie w szpitalu ,gdzie był tam dr.Chudzik Confused

tak w ogóle mam niby postawioną diagnozę -zespół sjogrena ,ale jeszcze chodzi po głowie co niektórym mieszana choroba tkanki łącznej,toczeń,Leśniowskiego -Crohna,APS Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
ewela33
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Kwi 13, 2015 11:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie :* długo się nie odzywałam :/ Ostatnio byłam u swojego dermatologa miałam robione badania przeciwciała,morfologię,mocz ,krioglobuliny, wszystko wyszło ok tyko przeciwciało Ro-SSA mi wyszło ale to zawsze mi wychodziło. Lekarz powiedział że być moze jestem zdrowa a jak mam tocznia to łagodniejszą odmianę Smile Narazie biorę Metypred4mg i Arechin a 15 maja idę do niego i ma mi odstawić i po miesiącu zrobi mi badanie moczu bo jak miałam odstawiony steryd to w moczu wyszło mi białko 25 to nie dużo a jak zaczęłam brać i miałam zrobione badanie to białka nie było :/ Aha czekam jeszcze na dsDNA bo nie było wyniku jak byłam u niego ale jest pewien że nie wyjdzie bo nigdy mi ni wychodziło i powiedział że wtedy ja się będe cieszyć a jak wyjdzie to on bo wkońcu po 13 latach leczenia będzie wiadomo że to toczeń. Zatem czekam do maja.Pozdrawiam szystkie lupusiątka :* :* :*
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Kwi 16, 2015 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewela, czekam zatem na majowe "niusy". Very Happy

Pozdrawiam cieplutko. ♡
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: