Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gosia21 Junior

|
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 7:17 pm Temat postu: inna ;) |
|
|
Witam, jestem tu nowa i mam dość spory problem. Wiem że każda historia inna ale może ktoś z Was mnie oświeci...
Zacznijmy od tego że mam 22 lata, 8-miesięczną córeczkę i jestem w trakcie diagnostyki z powodu dodatnich ANA2.
Już od 5 rż byłam rehabilitowana ze względu na płaskostopie a później na skoliozę, cuda-niewidy robiłam (ćwiczenia, gorsety, stymualtory) a i tak skończyło się operacją. Później zdiagnozowana dyskopatia, rwa kulszowa a później polineuropatia. Więc już nie wąsko. Potem ciąża, dwie stracone w 8 tc, i trzecia zakończona porodem w 27 tc ale na szczęście córeczka rośnie i rozwija się zadowalająco.
Diagnostyka poronień dopiero w ciąży z samowolki pokazała ANA2 na poziomie 1:3200 i świecenie ziarniste. Cała ciąża na clexanie i acardzie 75 mg, po ciąży ANA2 1:640. Dziś odebrałam atykoagulant tocznia i wynik 1,19 a wynik dodatni od 1,20 a wysoko dodatni powyżej 2 i teraz nie wiem co dalej... muszę jeszcze kilka wyników zrobić ale kasa mi na drzewie nie rośnie i kilka wyników na raz to za dużo dla mnie.
Wizytę mam 29 u swojej reumatolog ale sama powiedziała że mnie do kliniki chce odesłać bo sobie nie radzi ze mną sama...
Powiedźcie czy ktoś ma na mnie pomysł? nie chodzi mi o diagnozę ale o wsparcie bo nie znam nikogo w moim otoczeniu z taką historią i nie mam z kim pogadać a rodzinie nie chce suszyć głowy...
a i zdiagnozowali mi po porodzie zespół antyfosfo ze względu na poronienia i przedwczesny poród. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj! jeśli chodzi o wsparcie, to możesz na mnie liczyć, wiem po sobie jakie to ważne, szczególnie kiedy żadna z bliskich osób nie ma pojęcia jakiego rodzaju są to choroby. Co do diagnozy, to raczej musisz uzbroić się w cierpliwość, jak położą Cię w klinice to może powoli zacznie się coś wyjaśniać, kolejne badania nakierują lekarzy na odpowiednią diagnozę, choć nie będę ukrywać, że nie jest to łatwe, mnie przypisali mieszaną chorobę tkanki łącznej dopiero przy drugim podejściu w instytucie reumatologii. Z tego co czytam, trochę już przeszłaś, różne choróbska się Ciebie czepiały. Mam nadzieję, że trafisz na dobrego reumatologa i uda się szybko postawić diagnozę. Ja niestety nie jestem lekarzem, ale gdybyś potrzebowały rozmowy, wsparcia to możesz na mnie liczyć. Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 8:37 pm Temat postu: |
|
|
witaj w naszym gronie
niestety obawiam się ze masz coś z tych paskudników autoimmunologicznych, co? okaże się w dokładniejszych badaniach
i zastanowił mnie twój opis różnych problemów od dzieciaczka, z ciązami włacznie, przyjrzyj się zespołowi EDS (mało znane nie tylko w Polsce, diagnostyka w tym kier jeszcze raczkuje). WIęcej Papsi ci pewnie napisze.
pozdrawiam i zapraszam do nas na stałę, nie będziesz z tym sama  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosia21 Junior

|
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 8:54 pm Temat postu: |
|
|
abisynka napisał: |
witaj w naszym gronie
niestety obawiam się ze masz coś z tych paskudników autoimmunologicznych, co? okaże się w dokładniejszych badaniach
i zastanowił mnie twój opis różnych problemów od dzieciaczka, z ciązami włacznie, przyjrzyj się zespołowi EDS (mało znane nie tylko w Polsce, diagnostyka w tym kier jeszcze raczkuje). WIęcej Papsi ci pewnie napisze.
pozdrawiam i zapraszam do nas na stałę, nie będziesz z tym sama  |
dziękuję za odpowiedź, poczytałam i w sumie mam sporo objawów... no zobaczymy co moja doktorka powie a jak do tej pory jestem z niej zadowolona bo nie patrzy na zegarek i przy okazji mojej wizyty ogląda wyniki mojej mamy która ma jednodniowe gorączki z dusznościami nie wiadomo skąd...
no i zapomniałam napisać że obecnie przyjmuję Medrol 10mg i w sumie lepiej się na nim czuję, nie mam już tego zmęczenia chronicznego... |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Papsi Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 9:18 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Pomysł dokładnej diagnostyki na oddziale jest dobry - będziesz miała diagnozę i ustawione leczenie - czego Ci życzę z całego serca.
EDS to dla większości lekarzy, rehabilitantów i fizjoterapeutów to nadal temat ufo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 10:18 am Temat postu: |
|
|
witam ciepło i serdecznie. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 10:32 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania ha Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Witaj gosia21
Diagnoza jak się mówi to połowa leczenia.
Życzę wytrwałości.Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 3:11 pm Temat postu: |
|
|
witaj Gosiu  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosia21 Junior

|
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 5:37 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję za miłe przyjęcie
wiem że diagnoza to początek ale wolę wiedzieć z kim walczę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Pomysł odesłania do kliniki moim zdaniem bardzo dobry. Sprawdzą wszystko na miejscu i może coś wydumają
Uściski dla córeczki  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Witaj moja imienniczko
Ja w 30tygodniu straciłam dziecko, jak chcesz pogadać pisz.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosia21 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Małgosia1 napisał: |
Witaj moja imienniczko
Ja w 30tygodniu straciłam dziecko, jak chcesz pogadać pisz.  |
Witaj Małgosi przykro mi z powodu straty jeśli mogę wiedzieć co się stało że maluszek nie dał rady ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|