|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Kaśka witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bambi Junior

|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 11:21 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Bambi dnia Wto Kwi 08, 2014 7:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Bambi napisał: |
Jako młoda osoba też boję się samotności no i zmian fizycznych...
Witaj na forum:) |
Nie dla wszystkich wygląd zewnętrzny się liczy. Znajdziesz swoją połówkę.
Ja mimo choroby epi z napadami dużymi ,które niestety nie są niczym przyjemnym do oglądania znalazłam męża, który mi dużo pomagał przy atakach. Zostałam zaakceptowana przez jego rodzinkę i rodzeństwo. Mam nadzieje, że i Ty znajdziesz swoją połówkę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Bambi samotność powiadasz? choroba i wygląd...
rozejrzyj się wśród znajomych....
ja pośród swoich widzę sporo pięknych, zdrowych, mądrych i samotnych
znam też chorych, pokiereszowanych, z defektami (no dobra, co jest defektem w dzisiejszych czasach?) i w związkach
ważne, żeby czuć się z samym sobą dobrze - to jest bardzo bardzo ważne
wtedy reszta przyjdzie z czasem _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 25, 2014 11:50 am Temat postu: |
|
|
Trzeba pokochać samego siebie,zaakceptować w pełni swoja osobę...to pomaga. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 25, 2014 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Witam Kasiu na forum!
Przepraszam za poslizg..
Moge jedynie potwierdzic to co dziewczyny napisaly powyzej.
Glowa do gory, piers do przodu!
Pozdrawiam. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bambi Junior

|
Wysłany: Nie Sty 26, 2014 5:15 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Bambi dnia Wto Kwi 08, 2014 7:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 4:23 pm Temat postu: Re: Chora, niechora. |
|
|
KaśKa89 cześć!
KaśKa89 napisał: |
Więc jestem typowym przykładem złego pacjenta. |
Mam stresującą, wymagającą pracę, do tego lubię być aktywna, a momentami brakuje mi sił na życie w tempie, do którego się przyzwyczaiłam. |
Ciężko mi pogodzić się z chorobą. Mam wrażenie, że jestem za młoda, zbyt aktywna i zbyt łakoma życia, żeby odwiedzać lekarzy. |
Bardzo, bardzo, ale to bardzo bliskie są mi te problemy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 8:13 pm Temat postu: Re: Chora, niechora. |
|
|
Ri napisał: |
Bardzo, bardzo, ale to bardzo bliskie są mi te problemy... |
Takie problemy są nieobce chyba każdej osobie, która odwiedza forum. Mniej lub bardziej podświadomie, czasem tylko przez ułamek sekundy, a czasem stale, przez głowę przechodzą myśli typu "co by było gdybym był/a zdrowy/a".
Tym niemniej nie można się poddawać i popadać w dół z tego powodu - problem jest od tego, by go zwalczyć, a nie od tego, by odbierać nam radość życia. Trzeba tylko oswoić się z nowymi rzeczami: wiem, że łatwo się mówi, ale kto z nas nie przechodził tego...
Ale wracając do clue wątku - Kaśka89: głowa do góry - prędzej czy później zawsze wychodzimy na swoje. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 11:12 am Temat postu: Re: Chora, niechora. |
|
|
Łukasz F. napisał: |
Mniej lub bardziej podświadomie, czasem tylko przez ułamek sekundy, a czasem stale, przez głowę przechodzą myśli typu "co by było gdybym był/a zdrowy/a". |
Nigdy dotąd nie pomyślałam "co by było gdybym była zdrowa". Ba! Ja nie czuję się chora Mam pewne dolegliwości, walczę z różnymi rzeczami, ale nie bardzo uświadamiam sobie, że mogę być chora.
Dołki zalicza chyba każdy z nas. Czy zdrowy, czy chory
Pisząc, że problemy Kasi są mi bardzo bliskie miałam na myśli jedynie to, że jest we mnie bunt przeciw leczeniu i chciałabym nadal żyć aktywnie. Teraz tym bardziej staram się żyć na 100% a nie zawsze mogę. Czuję, że chciałabym więcej i więcej ale nie zawsze jest to możliwe. Często dotyka mnie wielka niemoc, której nienawidzę. Jeśli dobrze zrozumiałam Kaśkę coś w ten deseń miała na myśli Bunt niekoniecznie musi oznaczać załamywanie się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 11:32 am Temat postu: |
|
|
Ri, Kaśka ale taka niemoc dopada każdego, niezależnie od tego czy jest zdrowy, czy chory. Leki traktuję jako 2 śniadanie dziewczyny w pracy się śmieją jak widzą, że wyciągam kolejne pudełeczka z tabletkami. W tej chwili czuję się nieźle jak na nasze choroby i staram się wykorzystać ten czas najlepiej jak potrafię. Zaczęłam chodzić na ściankę wspinaczkową i oszalałam na jej punkcie, daje mi takiego kopa, że nie mogę doczekać się kolejnego treningu. Z naszymi chorobami da się żyć aktywnie, czasem trzeba zwolnić, ale wtedy szukamy innego zajęcia, sposobu życia i nie poddajemy się. Głowa do góry musi być dobrze nie wolno się poddawać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|