Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lenapoznań Junior

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 2:31 pm Temat postu: Witam serdecznie wszystkich |
|
|
Piszę z Poznania . Chciałabym nawiązać kontakt z osobami z tego forum .
Po długiej batalii chodzenia po lekarzach i 3 złamaniach patologicznych , osteoporozie w wieku 26 lat trafiłam do hematologa który zlecił mi mnóstwo badań . Z wieluuuuuu tych badań jedno rzuciło się w oczy dodatnie Ana typ świecenia homogenny miano 1:620 oraz leukopenia i wiele innych śmiesznych wyników krwi wskazujących na tocznia . Teraz kazał iść do reumatologa - czekam tylko za wynikiem ana test paskowy . Mam skierowanie do szpitala i poradni - ale i tu jest problem - termin na maj a ze mną kiepsko . Ledwo chodzę , rehabilitacja juz nie pomaga , choroba chyba postępuje . Nawet moja astma daje mi w kość od 3 miesięcy. Pilnie szukam reumatologa który rozpocznie leczenie w trybie prywatnym a pozniej na nfz. Przyznam że jestem zagubiona i nie odnajduję się z tym naszym toczniem , nie wiem gdzie mogę szukać pomocy . Pozdrawiam Serdecznie _________________ lenapoznań |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 2:34 pm Temat postu: |
|
|
witaj Lena
przejrzyj ten temat- http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=662 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie!
Poczytaj to co podsunęła Ci Kinga, a w razie problemów pisz, pytaj, zawsze coś podpowiemy, podniesiemy na duchu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 2:51 pm Temat postu: |
|
|
witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja . Mam nadzieję że znajdziesz odpowiedniego lekarza w swojej okolicy .Powodzenia. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 5:11 pm Temat postu: |
|
|
witaj
mam nadzieję że szybko uda ci sie znaleźć odpowiedniego lekarza, powodzenia i pozdrawiam  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam i obyś szybko znalazła kompetentnego lekarza  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bambi Junior

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 7:22 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Bambi dnia Wto Kwi 08, 2014 7:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza.b Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
boguslaw4321 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Lena!!!
 _________________ dokąd się nie poddamy, ciągle jest jakaś szansa |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Papsi Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Dobry reumatolog jest na wagę złota - mało który decyduje się na leczenie bez pobytu diagnostycznego w szpitalu, a tu trzeba czekać - najważniejsze jest nie bać się (ja umierałam ze strachu ) i myśleć pozytywnie, zająć się czymś - pomimo tego, że tak boli, czasem tak boli, że idzie się wściec - może rodzinny da Ci jakieś NLPZ typu naproxen, które choć ciut ulżą i śmiało doczekasz do szpitala. Zawsze można poprosić, że jak się zwolni jakiś termin planowy o powiadomienie, albo podejść na oddział i pogadać z osobą od przyjęć, zabrać dokumentację i wyniki i załatwić to na rumuna Tak załatwiłam sprawę ze swoją córką.
Powodzenia ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenapoznań Junior

|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 11:22 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo serdecznie dziękuję za tak ciepłe przyjęcie mnie do grona Każda podpowiedz będzie dla mnie lekiem na to całe zło .. podejrzewam że każdy z was siedział jak na szpilkach czekając na kolejne wyniki , wizytę u lekarza , czy podjęcie chodzby jakiejkolwiek decyzji gdzie iść .. tyle dylematów na raz i to pytanie .. co ze mną będzie . W przypadku nowotworu który miałam będąc nastolatką jakoś wszystko było bardziej oczywiste , ciach trach operacja i ok a tu nigdy nic nie wiadomo . Za wszelkie info na temat z góry dziękuję , za chwilowe podtrzymanie mnie na duchu też :* _________________ lenapoznań |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 29, 2014 7:45 am Temat postu: |
|
|
witaj!
A może miałabyś możliwość przyjechania do Bydgoszczy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenapoznań Junior

|
Wysłany: Sro Sty 29, 2014 9:23 am Temat postu: |
|
|
Bydgoszcz trochę daleko ale nawet blisko jak nie znajdę tu lekarza . Przechodząc wiele schorzeń jestem wyczulona na lekarzy , tylko o swoim ortopedzie mam dobre zdanie , no i o lekarzu rodzinnym reszta do jednego wora heh Dostałam takiej determinacji że wydam ostatni grosz nawet jakbym miała jechać do Szwajcarii , byle był dobry szpital i bardzo dobrzy specjaliści , bo jak ma się małe dziecko i wizję pogorszenia bądz złego leczenia to brzytwy się człowiek chwyci Niestety dobrego zdania o naszym nfz nie mam . Właśnie mam sprawę w sądzie o bład lekarski z 2 szpitalami bo mnie pięknie załatwili . Dla przykładu się nie poddam bo robią z nas pacjentów niedouczonych d... niestety , a mamy swoje prawa . Zwróćmy uwagę na to jaką media robią nagonkę , coś w tym jest . Wierzę że w naszych szpitalach są też dobrzy specjaliści dla których pacjent jest najważniejszy . Dziękuję wszystkim za odzew  _________________ lenapoznań |
|
Powrót do góry |
|
 |
|