Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zabłąkana malwinka;]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 05, 2014 2:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Malwinko powtórzyłabym na Twoim miejscu badanie morfologii krwi

czy Ty przypadkiem nie jesteś przeziębiona/zagrypiona?
bolące mięśnie i podwyższone leukocyty też mogą być od tego

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 05, 2014 2:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadzam się z kingą
leukocyty nie są jakies bardzo wysokie
podwyzszone neutrofie takze-
wiadomo ze jak są podwyzszone to % tez jest wyzszy
wystarczy początek kataru jakis lekko psujący się ząb ,
nie są te wyniki jakoś bardzo alarmujące

powtorz morfologię z rozmazem
na pewno nie ma tutaj powodu do paniki a tym bardziej do myslenia o białaczce
jesli kolejne będą gorsze - wtedy mozesz zwrocić się do lekarza
christiane
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lut 05, 2014 7:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Malwinko, ja mam ANA 1:640 typ jak u Ciebie homogenny+ziarnisty

warto byłoby zrobić ANA2 i ANA3 to wiele wyjaśni

też mam czasem problem z oczami i bólem mięśni, ale są to ''epizody'' trwające 1-2 dni i później długo jest spokój

badania krwi wcale nie są takie złe, normy nie są dużo przekroczone

szpital na Skarbowej jest oki, ja leczę sie u pani doktor, która tam pracuje, jestem bardzo zadowolona Smile fajna babka, pomocna, zainteresowana pacjentem Smile
Powrót do góry
malwinaa
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Lut 06, 2014 8:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lekarz rodzinny powiedział mi ,że to od infekcji jakiejs najprawdopodobniej wirusowej w sumie trochę kaszle kazał mi brać febrisan zobaczymy.Później ewentualnie powtórka badań.
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lut 06, 2014 9:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malwinaa napisał:
Lekarz rodzinny powiedział mi ,że to od infekcji jakiejs najprawdopodobniej wirusowej w sumie trochę kaszle kazał mi brać febrisan zobaczymy.Później ewentualnie powtórka badań.

no, to teraz się lecz, zdrowiej
a potem możesz powtórzyć badania

Very Happy

Powrót do góry
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lut 06, 2014 9:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to kuruj się Malwina . Dużo zdrowia życzę
malwinaa
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pią Lut 07, 2014 12:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej gardło już mniej czerwone a ja nadal mam bóle mięśni ,słabości.37,3 cały czas nocą leci ze mnie pot czy możne tak wyglądać rzut choroby czy jednak to ten wirus.Kurczę nakręcam się ale strasznie mnie coś dopadło nie biorę teraz sterydów więc nie wiem co myśleć:(pomożecie?Jakieś sugestie?
Powrót do góry
Izabela T
Super senior
Super senior

PostWysłany: Pią Lut 07, 2014 12:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Malwina Very Happy
Ja na Twoim miejscu jak najszybciej udałabym się do dobrego reumatologa z badaniami, które zrobiłaś do tej pory. Może Mamert Milewski?? On przyjmuje w Krakowie na Słowackiego chyba. On jest specjalistą od tocznia, kolega mój się u niego leczy. Albo poszukaj na necie jakiegoś dobrego specjalistę.
Takie myślenie, gdybanie nic Ci nie da. Skoro źle się czujesz to trzeba działać. Lekarz położy do szpitala, zrobią badania....

Trzymaj się
Iza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
malwinaa
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pią Lut 14, 2014 11:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam na odziale na skawińskiej włączono mi metypred i zlecono pobyt w szpitalu za 2 miesiące do obserwacji:(((( jakie teraz sa przeciwciała
Powrót do góry
malwinaa
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pon Kwi 21, 2014 7:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie.Proszę o pomoc w interpretacji wyników miałam teraz robione mnóstwo badań przeciwciała ana 1 wynik ujemny więc nie robili mi ana 2 lub ana 3.Ja się czuję bardzo źle więc to nie możliwe ,że nic nie jest.Usg ślinianek wykazało ,że są nieznacznie powiększone jedna trochę niejednorodna ale pytajniki i ,że obraz nie odpowiada zespołowi siorgena .W kapilarskopi zmiana w jednym palcu ale reumatolog napisał ,że niecharakterystyczna dla chorób auto a ja mówię ,że ostatnio była idealna kapilaroskopia.Lekarze upierają się autoagresja jakoś by się ukazała już a miałam 320 miano ana 2 i pewnie coś mi siedzi ale nie autoagresja.Mam bardzo znaczny niedobór wit d pozostałe wyniki w normie wskaźniki zapalne też i co ja mam począć...Lekarka kazała chlamydia zrobić mykoplazę ureoplazmę i pytała ze 100 razy czy mnie kleszcz nie ugryzł ale miałam na boleriozę.Jak myślicie może zrobuć prywatnie ana 2 lub ana 3 a nie posługiać się tym ana 1 ,biore zresztą 4 mg metypredu to może wynik zamazany...
Powrót do góry
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Kwi 21, 2014 9:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli masz znaczny niedobór Wit D to uwierz mi, ze możesz sie zle czuć. Z pewnością powinnaś zrobić te przeciwciała na chlamydie (pneumonie i trachomatis), mykoplasme pneumonie. Mi reumatolog na pierwszej wizycie od tego zaczęła diagnostykę. Ureaplasma i mykoplasma te płciowe robi sie z wymazu z drog rodnych lub cewki moczowej. Jest tez badanie z krwi, ale rzadko je robią. Sama jestem w trakcie poszukiwań miejsca gdzie mogłabym je wykonać. Co do przeciwciał to sie nie wypowiem, bo sie nie znam. Ana zawsze mam ujemnie.
malwinaa
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pon Cze 30, 2014 4:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio spóźnił mi si okres wręcz na 48 dni...Byłam u ginekologa bo się bałam o co chodzi(ciąża była wykluczona)Pytam torbiel czy co(miałam kiedyś).Lekarz ogląda na usg mówi ,że ok ale dał mi Luteine na wywołanie okresu i kazał zrobić badanie na prolaktyne ,podobno tylko prywatnie więc zrobiłam u niego dowiedziałam się ,że mam podwyższone miano ale tylko przez tel a wizyte mam u niego pod koniec lipca na nfz.
Nie wiem czy mam się martwić czy nie..Boje się czy będę mogła mieć dziecko w przyszłości bo za jakiś czas chcielibyśmy się z meżem postarać jak mi zdrowie pozwoli.Proszę o poradę czy któraś z was miała coś takiego..
Pozdrawiam:)
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Cze 30, 2014 4:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do poczytania http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1533&postdays=0&postorder=asc&start=15

czasem warto użyć wyszukiwarki - znajdzie się odpowiedzi na wiele pytan
pozdrawiam
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: