Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Malwinko powtórzyłabym na Twoim miejscu badanie morfologii krwi
czy Ty przypadkiem nie jesteś przeziębiona/zagrypiona?
bolące mięśnie i podwyższone leukocyty też mogą być od tego _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 2:33 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam się z kingą
leukocyty nie są jakies bardzo wysokie
podwyzszone neutrofie takze-
wiadomo ze jak są podwyzszone to % tez jest wyzszy
wystarczy początek kataru jakis lekko psujący się ząb ,
nie są te wyniki jakoś bardzo alarmujące
powtorz morfologię z rozmazem
na pewno nie ma tutaj powodu do paniki a tym bardziej do myslenia o białaczce
jesli kolejne będą gorsze - wtedy mozesz zwrocić się do lekarza _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
christiane Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 7:45 pm Temat postu: |
|
|
witaj Malwinko, ja mam ANA 1:640 typ jak u Ciebie homogenny+ziarnisty
warto byłoby zrobić ANA2 i ANA3 to wiele wyjaśni
też mam czasem problem z oczami i bólem mięśni, ale są to ''epizody'' trwające 1-2 dni i później długo jest spokój
badania krwi wcale nie są takie złe, normy nie są dużo przekroczone
szpital na Skarbowej jest oki, ja leczę sie u pani doktor, która tam pracuje, jestem bardzo zadowolona fajna babka, pomocna, zainteresowana pacjentem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Czw Lut 06, 2014 8:58 am Temat postu: |
|
|
Lekarz rodzinny powiedział mi ,że to od infekcji jakiejs najprawdopodobniej wirusowej w sumie trochę kaszle kazał mi brać febrisan zobaczymy.Później ewentualnie powtórka badań. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lut 06, 2014 9:46 am Temat postu: |
|
|
malwinaa napisał: |
Lekarz rodzinny powiedział mi ,że to od infekcji jakiejs najprawdopodobniej wirusowej w sumie trochę kaszle kazał mi brać febrisan zobaczymy.Później ewentualnie powtórka badań. |
no, to teraz się lecz, zdrowiej
a potem możesz powtórzyć badania
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 06, 2014 9:50 am Temat postu: |
|
|
to kuruj się Malwina . Dużo zdrowia życzę _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Pią Lut 07, 2014 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Hej gardło już mniej czerwone a ja nadal mam bóle mięśni ,słabości.37,3 cały czas nocą leci ze mnie pot czy możne tak wyglądać rzut choroby czy jednak to ten wirus.Kurczę nakręcam się ale strasznie mnie coś dopadło nie biorę teraz sterydów więc nie wiem co myśleć:(pomożecie?Jakieś sugestie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Pią Lut 07, 2014 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Malwina
Ja na Twoim miejscu jak najszybciej udałabym się do dobrego reumatologa z badaniami, które zrobiłaś do tej pory. Może Mamert Milewski?? On przyjmuje w Krakowie na Słowackiego chyba. On jest specjalistą od tocznia, kolega mój się u niego leczy. Albo poszukaj na necie jakiegoś dobrego specjalistę.
Takie myślenie, gdybanie nic Ci nie da. Skoro źle się czujesz to trzeba działać. Lekarz położy do szpitala, zrobią badania....
Trzymaj się
Iza |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 11:30 am Temat postu: |
|
|
Byłam na odziale na skawińskiej włączono mi metypred i zlecono pobyt w szpitalu za 2 miesiące do obserwacji:(((( jakie teraz sa przeciwciała |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2014 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie.Proszę o pomoc w interpretacji wyników miałam teraz robione mnóstwo badań przeciwciała ana 1 wynik ujemny więc nie robili mi ana 2 lub ana 3.Ja się czuję bardzo źle więc to nie możliwe ,że nic nie jest.Usg ślinianek wykazało ,że są nieznacznie powiększone jedna trochę niejednorodna ale pytajniki i ,że obraz nie odpowiada zespołowi siorgena .W kapilarskopi zmiana w jednym palcu ale reumatolog napisał ,że niecharakterystyczna dla chorób auto a ja mówię ,że ostatnio była idealna kapilaroskopia.Lekarze upierają się autoagresja jakoś by się ukazała już a miałam 320 miano ana 2 i pewnie coś mi siedzi ale nie autoagresja.Mam bardzo znaczny niedobór wit d pozostałe wyniki w normie wskaźniki zapalne też i co ja mam począć...Lekarka kazała chlamydia zrobić mykoplazę ureoplazmę i pytała ze 100 razy czy mnie kleszcz nie ugryzł ale miałam na boleriozę.Jak myślicie może zrobuć prywatnie ana 2 lub ana 3 a nie posługiać się tym ana 1 ,biore zresztą 4 mg metypredu to może wynik zamazany... |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2014 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli masz znaczny niedobór Wit D to uwierz mi, ze możesz sie zle czuć. Z pewnością powinnaś zrobić te przeciwciała na chlamydie (pneumonie i trachomatis), mykoplasme pneumonie. Mi reumatolog na pierwszej wizycie od tego zaczęła diagnostykę. Ureaplasma i mykoplasma te płciowe robi sie z wymazu z drog rodnych lub cewki moczowej. Jest tez badanie z krwi, ale rzadko je robią. Sama jestem w trakcie poszukiwań miejsca gdzie mogłabym je wykonać. Co do przeciwciał to sie nie wypowiem, bo sie nie znam. Ana zawsze mam ujemnie. _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Pon Cze 30, 2014 4:27 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio spóźnił mi si okres wręcz na 48 dni...Byłam u ginekologa bo się bałam o co chodzi(ciąża była wykluczona)Pytam torbiel czy co(miałam kiedyś).Lekarz ogląda na usg mówi ,że ok ale dał mi Luteine na wywołanie okresu i kazał zrobić badanie na prolaktyne ,podobno tylko prywatnie więc zrobiłam u niego dowiedziałam się ,że mam podwyższone miano ale tylko przez tel a wizyte mam u niego pod koniec lipca na nfz.
Nie wiem czy mam się martwić czy nie..Boje się czy będę mogła mieć dziecko w przyszłości bo za jakiś czas chcielibyśmy się z meżem postarać jak mi zdrowie pozwoli.Proszę o poradę czy któraś z was miała coś takiego..
Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|