|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TiGa Kadet

|
Wysłany: Wto Lut 04, 2014 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Mam od pulmonologa Fostex, to lek wziewny, stosuję go od listopada jakoś.
Reumatolog mówił, żeby na razie stosować jednocześnie Fostex i Meprenol, a z czasem Meprenol powinien pomóc na tyle w dusznościach, żeby odstawić Fostex
Pewnie ta tomografia będzie kluczowa... |
|
Powrót do góry |
|
 |
TiGa Kadet

|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 9:00 am Temat postu: |
|
|
Byłam w poniedziałek na tomografii, wyniki dopiero w nadchodzący wtorek :/ Może uda mi się wyprosić nieco wcześniej, ale jak nie, to czekam...
Obyło się bez kontrastu, chyba to dobry znak, prawda? Próbowałam coś wyciągnąć od pani pielęgniarki, ale skubaniutka się nie dała Stresuję się okrutnie. Duszności są, dobrze jeśli tomo wyjdzie w porządku, będę w siódmym niebie, ale w takim razie co dalej? Jak z nimi walczyć i skąd się biorą...Zaczełam się zastanawiać, czy to nie na tle nerwowym może troszkę... |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 9:02 am Temat postu: |
|
|
TiGa nie ma co się zamartwiać na zapas . musisz uzbroić się w cierpliwość.
Nie ma co gdybać. A duszność fakt mogą być na tle nerwowym też.
Powodzenia. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 11:14 am Temat postu: |
|
|
TiGa szkoda ze bez kontrastu - z kontrastem jest po prostu dokładniej
no ale i tak juz za pózno . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
TiGa Kadet

|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 7:27 pm Temat postu: |
|
|
No to rzeczywiście szkoda, że bez kontrastu. Co prawda nikt mnie nie poinformował, że powinnam mieć zbadany poziom kreatyniny, a nigdy TK nie miałam, więc zwyczajnie nie miałam pojęcia o tym... Ale założyli wenflon, pielęgniarka powiedziała, że kontrast podają jak są jakieś wątpliwości... Technik po badaniu wyszedł do mnie i powiedział, że to, co widzieli im wystarczy i koniec badania.
Nie będę się już nakręcać, bo w tym jestem mistrzem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 8:36 pm Temat postu: |
|
|
nie ma sensu się nakręcac, bo po co ?
jesli nie masz na coś wpływu nie warto , tym bardziej że juz po sprawie .
poczekaj spokojnie na wynik. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 9:12 am Temat postu: |
|
|
Tiga czekam na info (wynik) z zacisnietymi kciukami! (to robienie "nic" w krew mi przez Was wejdzie.. )
Postaraj sie zajac czyms innym. Nie nakrecaj sie na zapas.
Tuulasy!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
TiGa Kadet

|
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 10:44 am Temat postu: |
|
|
Mam nieoficjalne informacje, że płuca są w porządku )) Teraz czekam na oficjalny wynik i 6 marca do reumatologa. Także juupii!!! Podejrzewam, że mnie wyśle teraz na USG serca może.
Powoli oswajam się z tym, że ta cała diagnostyka może potrwać nieco dłużej niż bym chciała, że to nie jest takie proste i hop siup. Chyba już pojęłam, że nie da się stwierdzić jednoznacznie co mi dolega już teraz, mimo, że jest to frustrujące i męczące.
Dziś mam wolne, opiekuję się mężem, którego rozłożyło zapalenie oskrzeli, w nocy miał prawie 40 stopni gorączki, więc nie pospałam :/
Póki co, ręce nieco lepiej, chociaż ślady na nich zostały, palce prawej ręki są na pewno większe niż lewej, która właściwie poza lekkim sinieniem nie ucierpiała. No i strasznie mnie łamią kolana, biodra i krzyż.
Pozdrowienia dla wszystkich ) Dziękuję za obecność na wątku i słowa otuchy:)) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 11:39 am Temat postu: |
|
|
trzymam kciuki
Ja też trzymam /Aga _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|