Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MagdalenaB Junior

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 10:17 pm Temat postu: Toczeń - ankieta |
|
|
Witam Was wszystkich! Nazywam się Magdalena i jestem studentką 4 roku medycyny na Wydziale Lekarskim Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Działam w Kole Dermatologicznym i postanowiłam napisać moją pierwszą w życiu pracę naukową i mam nadzieję, że jako tako mi to wyjdzie....Celem mojej pracy jest zbadanie jakości życia u pacjentów z nadwrażliwością na słońce w skórnych postaciach tocznia rumieniowatego, a mianowicie w SLE, DLE i SCLE. Dlaczego taki temat? Ponieważ od dziecka sama mam nadwrażliwość na promieniowanie słoneczne i chciałabym też bardziej poznać relacje osób, które na co dzień borykają się z takimi problemami. W związku z tym mam wielką prośbę... przygotowałam ankietę internetową dedykowaną dla osób z SLE, DLE i SCLE. Jeśli ktoś taki tutaj zagląda, to bardzo bym prosiła o poświęcenie paru minut i wypełnienie 22 w miarę prostych pytań Z góry bardzo dziękuję! Poniżej zamieszczam link do ankiety:
https://docs.google.com/forms/d/1PhLNkxJ6YimaUp__wRm-mVzsnEgjELWw7QN0x-WWV04/viewform?edit_requested=true
W razie jakichkolwiek problemów proszę pytać 
Ostatnio zmieniony przez MagdalenaB dnia Wto Lut 11, 2014 2:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 11:17 pm Temat postu: |
|
|
Wypełnione. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdalenaB Junior

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 11:25 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo! Liczy się każda odpowiedź Nie spodziewałam się, że tak szybko znajdą się chętni do pomocy jeszcze raz dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 11:30 pm Temat postu: |
|
|
obawiam się że tych odpowiedzi nie będzie za dużo ,jednak przewaga tutaj osób z SLE, lub mieszaną chorobą tkanki łacznej
kolejna ankieta dla tych z SLE będzie wypełniona migiem
pozdrawiam ale ankieta nie dla mnie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 9:49 am Temat postu: |
|
|
Chętnie bym wypełniła ale ja niestety też SLE
 _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 10:18 am Temat postu: |
|
|
Ja też mam SLE, ale mam też z tego tytułu problemy dermatologiczne, z którymi akurat teraz się dość bezskutecznie zmagam. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdalenaB Junior

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 10:25 pm Temat postu: |
|
|
zrobione  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 10:32 pm Temat postu: |
|
|
zrobione  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 10:25 am Temat postu: |
|
|
Zrobione.
Mam pewna uwage.
Pytania dotyczace ostatniego tygodnia, wydaja mi sie niemiarodajne. Mamy sezon zimowy. Ubieramy sie dosc grubo, nie pracujemy w ogrodku.. itp. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdalenaB Junior

|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Te ostatnie pytania, odnośnie ostatniego tygodnia, nie są wymyślone przeze mnie, tylko na podstawie międzynarodowych wytycznych, z których za pomocą skali punktowej wyliczany jest wskaźnik jakości życia. Są one uniwersalne dla różnych chorób dermatologicznych i zamieściłam je w ankiecie jako dodatek wiem, że z racji na porę roku nie są one porównywalne do tego co by było np latem czy na wiosnę...
Dziękuję za słuszną uwagę i w dalszym ciągu zachęcam do wypełniania osoby, które jeszcze nie wypełniły, a dysponują chwilą czasu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 7:57 pm Temat postu: |
|
|
proszę bardzo  _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdalenaB Junior

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|