Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam serdecznie wszystkich!!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WN4
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 11:07 pm    Temat postu: Moja remisja Odpowiedz z cytatem

Witam,
ostatni raz zaglądałem do was w 2008 roku od tej pory dużo się zmieniło z moim SLE, było w miarę ale w 2010 r operacja prawego biodra, ciągłe bóle, opuchnięte stawy, białkomocz, i etc.
W 2011 w lipcu trafiłem na spartańską po 3 dniowym pobycie wypis ze skierowaniem na biopsję nerki.
Zrządzenie losu sprawiło ze w szpitalu zachorował lekarz i przełożyli mi biopsję, w tym samym czasie nadzorowałem budowę u bardzo poważnego inwestora w moich okolicach, zainteresował się moim utykaniem i całą chorobą, okazało się że w 2002 r miał bóle stawów a diagnoza brzmiała SLE otrzymał skierowanie do szpitala i sterydoterapia, jednak jest człowiekiem który nie podąża utartymi ścieżkami i w taki sposób trafił do zielarza, który dał mu zioła do kąpieli. Powiedział mi ze po półrocznych kąpielach bóle przeszły i od tej pory nie ma problemów ze zdrowiem.
Ja jako sceptyk oczywiście wypuściłem to drugim uchem i nadal tkwiłem w bólu, przyjmując 32 mg metypredu, 3x50 imuran +2x arechin.
Po kilku miesiącach mojego tragicznego samopoczucia i wyglądu mama zmusiła mnie do tych kąpieli.. Po 3 miesiącach bóle ustąpiły, nie miałem także białka w moczu ( w międzyczasie zmarła Pani prof. Chwalińska -Sadowska pod której byłem opieką).
W sierpniu 2012 znalazłem Panią. Dr n. med. Ewa Więsik-Szewczyk i o dziwo po wszelkich badaniach łącznie z wynikami z Wilczej w Warszawie okazało się ze pierwszy raz od 5 lat OB mam 8, oraz ANA 160 a dsDNA nie wykryto.
Obecnie czuje się bardzo dobrze, z leków przyjmuję tylko metypred 4 mg nie mam bólów, nie puchnę przy zmianie pogody.
Nie daje przepisu bo zaraz mnie spotka krytyka o szarlatanizm ( co mnie nie dziwi bo wcześniej też tak bym pomyślał).

Uff ale się rozpisałem . Pozdrawiam was wszystkich, jak rada forum wypowie się pozytywnie to dam recepturę kąpieli zainteresowanym na priv lub wkleję na stronę, zioła można samemu zebrać lub kupić w każdej aptece są bardzo tanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 11:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Razz

cieszę się, że kąpiele pomogły i czujesz się super, a wyniki OK Very Happy

Jak schodziłeś ze wszystkich leków? arechin imuran i sterydy.. pod kontrolą lekarza?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
WN4
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 11:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kinga napisał:
witaj Razz

cieszę się, że kąpiele pomogły i czujesz się super, a wyniki OK Very Happy

Jak schodziłeś ze wszystkich leków? arechin imuran i sterydy.. pod kontrolą lekarza?

Z 32 do 12 mg metypredu pod kontrolą Pani doktor, później sam się zabawiłem w doktora od tkanki łącznej, mam zamiar w tym lub przyszłym tygodniu zrobić sobie wyniki na Wilczej i udać się do Pani Dr.
Myślę ze raczej nie zejdzie mi do zera z leków, ale chciałbym bardzo, ból po rozwierceniu główki kości udowej utrzymuje się a mam obawy że przy dalszej sterydoterapii może to samo spotkać lewe biodro.
Powrót do góry
TiGa
Kadet
Kadet

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 8:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Smile
A ja jestem bardzo ciekawa tych kąpieli Smile Strasznie cierpię z powodu bólów stawów, szczegolne kolana i biodra dokuczają :/ Konsultuję się z przyjacielem mojej siostry, który w Niemczech jest bardzo dobrym fizjoterapeutą i interesuje się róznymi metodami naturalnymi.
Powrót do góry
Liluu
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 9:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej!
Mój szwagier ma sklep zielarski, jego rodzice byli lekarzami internistami, a on sam zafiksował na punkcie ziółek. Cały czas próbuje wdrożyć mi swoje leczenie, podsyła nowe specyfiki, filmiki, wyniki cudownego uleczenia itp. Ja sam jestem bardzo sceptycznie nastawiona do ziołolecznictwa przy poważnych chorobach, ziółka raczej stosuję do przeziębień itp. drobnic Wink
Mimo wszystko chętnie zobaczę przepis na tą kąpiel, może faktycznie ma jakieś właściwości pomagające, bo w całkowite wyleczenie raczej nie wierzę Sad
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 9:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
..sam sie zabawilem w doktora tkanki lacznej..

Shocked Shocked Shocked
No i po co konczyc studia?? Doksztalcac sie? Po co specjalizacje i wieloletnia praktyka ???..

Kazdy jest kowalem swego losu.
Przestrzegam jednak użytkowników forum przed takimi samowolkami... Rolling Eyes
WN4
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 3:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kazdy jest kowalem swego losu.
Przestrzegam jednak użytkowników forum przed takimi samowolkami...

Ja też nikogo nie zachęcam do takich praktyk .
Powrót do góry
WN4
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Maj 24, 2014 12:40 pm    Temat postu: Czy to remisja czy całkowite cofnięcie tocznia?? Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdecznie
wczoraj otrzymałem wyniki z Wilczej w Warszawie
są następujące
PPJ test kompleksowy (ANA2) met. IIF, DID (ICD-9: --) 1
nie wykryto
W badanej surowicy krwi NIE WYKRYTO przeciwciał przeciwjądrowych (ANA), przeciwjąderkowych i cytoplazmatycznych.

Badania wykonano pośrednią metodą immunofluorescencji lIFl na przełyku małpy, świnki morskiej i komórkach HEp-2.

W metodzie immunodyfuzji wobec ekstraktów grasicy NIE WYKRYTO przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA (Sm, RNP, RolSS-A, LalSS-B, PM-Scl, Scl-70, Jo1, Ku, Mi-2, rybosomalnych, fibrylarynowych, RNA-polimerazie I).

PPJ dsDNA met. IIF (ICD-9: N75) 2 nie wykryto
W immunofluorescencyjnym teście na komórkach Crithidium luciliae NIE WYKRYTO przeciwciał dsDNA.
Pozostałe wyniki krwi i moczu wszystko w normie,
nie mogę w to uwierzyć.
Pozdrawiam wszystkich
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: