|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WN4 Junior

|
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 11:07 pm Temat postu: Moja remisja |
|
|
Witam,
ostatni raz zaglądałem do was w 2008 roku od tej pory dużo się zmieniło z moim SLE, było w miarę ale w 2010 r operacja prawego biodra, ciągłe bóle, opuchnięte stawy, białkomocz, i etc.
W 2011 w lipcu trafiłem na spartańską po 3 dniowym pobycie wypis ze skierowaniem na biopsję nerki.
Zrządzenie losu sprawiło ze w szpitalu zachorował lekarz i przełożyli mi biopsję, w tym samym czasie nadzorowałem budowę u bardzo poważnego inwestora w moich okolicach, zainteresował się moim utykaniem i całą chorobą, okazało się że w 2002 r miał bóle stawów a diagnoza brzmiała SLE otrzymał skierowanie do szpitala i sterydoterapia, jednak jest człowiekiem który nie podąża utartymi ścieżkami i w taki sposób trafił do zielarza, który dał mu zioła do kąpieli. Powiedział mi ze po półrocznych kąpielach bóle przeszły i od tej pory nie ma problemów ze zdrowiem.
Ja jako sceptyk oczywiście wypuściłem to drugim uchem i nadal tkwiłem w bólu, przyjmując 32 mg metypredu, 3x50 imuran +2x arechin.
Po kilku miesiącach mojego tragicznego samopoczucia i wyglądu mama zmusiła mnie do tych kąpieli.. Po 3 miesiącach bóle ustąpiły, nie miałem także białka w moczu ( w międzyczasie zmarła Pani prof. Chwalińska -Sadowska pod której byłem opieką).
W sierpniu 2012 znalazłem Panią. Dr n. med. Ewa Więsik-Szewczyk i o dziwo po wszelkich badaniach łącznie z wynikami z Wilczej w Warszawie okazało się ze pierwszy raz od 5 lat OB mam 8, oraz ANA 160 a dsDNA nie wykryto.
Obecnie czuje się bardzo dobrze, z leków przyjmuję tylko metypred 4 mg nie mam bólów, nie puchnę przy zmianie pogody.
Nie daje przepisu bo zaraz mnie spotka krytyka o szarlatanizm ( co mnie nie dziwi bo wcześniej też tak bym pomyślał).
Uff ale się rozpisałem . Pozdrawiam was wszystkich, jak rada forum wypowie się pozytywnie to dam recepturę kąpieli zainteresowanym na priv lub wkleję na stronę, zioła można samemu zebrać lub kupić w każdej aptece są bardzo tanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 11:14 pm Temat postu: |
|
|
witaj
cieszę się, że kąpiele pomogły i czujesz się super, a wyniki OK
Jak schodziłeś ze wszystkich leków? arechin imuran i sterydy.. pod kontrolą lekarza? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WN4 Junior

|
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 11:25 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
witaj
cieszę się, że kąpiele pomogły i czujesz się super, a wyniki OK
Jak schodziłeś ze wszystkich leków? arechin imuran i sterydy.. pod kontrolą lekarza? |
Z 32 do 12 mg metypredu pod kontrolą Pani doktor, później sam się zabawiłem w doktora od tkanki łącznej, mam zamiar w tym lub przyszłym tygodniu zrobić sobie wyniki na Wilczej i udać się do Pani Dr.
Myślę ze raczej nie zejdzie mi do zera z leków, ale chciałbym bardzo, ból po rozwierceniu główki kości udowej utrzymuje się a mam obawy że przy dalszej sterydoterapii może to samo spotkać lewe biodro. |
|
Powrót do góry |
|
 |
TiGa Kadet

|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 8:55 am Temat postu: |
|
|
Witaj
A ja jestem bardzo ciekawa tych kąpieli Strasznie cierpię z powodu bólów stawów, szczegolne kolana i biodra dokuczają :/ Konsultuję się z przyjacielem mojej siostry, który w Niemczech jest bardzo dobrym fizjoterapeutą i interesuje się róznymi metodami naturalnymi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 9:31 am Temat postu: |
|
|
Hej!
Mój szwagier ma sklep zielarski, jego rodzice byli lekarzami internistami, a on sam zafiksował na punkcie ziółek. Cały czas próbuje wdrożyć mi swoje leczenie, podsyła nowe specyfiki, filmiki, wyniki cudownego uleczenia itp. Ja sam jestem bardzo sceptycznie nastawiona do ziołolecznictwa przy poważnych chorobach, ziółka raczej stosuję do przeziębień itp. drobnic
Mimo wszystko chętnie zobaczę przepis na tą kąpiel, może faktycznie ma jakieś właściwości pomagające, bo w całkowite wyleczenie raczej nie wierzę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 9:42 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
..sam sie zabawilem w doktora tkanki lacznej.. |
No i po co konczyc studia?? Doksztalcac sie? Po co specjalizacje i wieloletnia praktyka ???..
Kazdy jest kowalem swego losu.
Przestrzegam jednak użytkowników forum przed takimi samowolkami...  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
WN4 Junior

|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 3:30 pm Temat postu: |
|
|
Kazdy jest kowalem swego losu.
Przestrzegam jednak użytkowników forum przed takimi samowolkami...
Ja też nikogo nie zachęcam do takich praktyk . |
|
Powrót do góry |
|
 |
WN4 Junior

|
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 12:40 pm Temat postu: Czy to remisja czy całkowite cofnięcie tocznia?? |
|
|
Witam wszystkich serdecznie
wczoraj otrzymałem wyniki z Wilczej w Warszawie
są następujące
PPJ test kompleksowy (ANA2) met. IIF, DID (ICD-9: --) 1
nie wykryto
W badanej surowicy krwi NIE WYKRYTO przeciwciał przeciwjądrowych (ANA), przeciwjąderkowych i cytoplazmatycznych.
Badania wykonano pośrednią metodą immunofluorescencji lIFl na przełyku małpy, świnki morskiej i komórkach HEp-2.
W metodzie immunodyfuzji wobec ekstraktów grasicy NIE WYKRYTO przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA (Sm, RNP, RolSS-A, LalSS-B, PM-Scl, Scl-70, Jo1, Ku, Mi-2, rybosomalnych, fibrylarynowych, RNA-polimerazie I).
PPJ dsDNA met. IIF (ICD-9: N75) 2 nie wykryto
W immunofluorescencyjnym teście na komórkach Crithidium luciliae NIE WYKRYTO przeciwciał dsDNA.
Pozostałe wyniki krwi i moczu wszystko w normie,
nie mogę w to uwierzyć.
Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|