|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WN4 Junior

|
Wysłany: Sro Lut 26, 2014 9:20 pm Temat postu: Kwas hialuronowy na ból biodra |
|
|
Witam,
Mój fizjoterapeuta zaproponował abym poddał się wstrzyknięciu kwasu hialuronowego bezpośrednio do torebki stawowej,
czy ktoś z forumowiczów miał podawany preparat "Synocrom" do stawu biodrowego i jakie są wasze ewentualne opinie?.
Pozdrawiam WN |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Sro Lut 26, 2014 10:01 pm Temat postu: |
|
|
hej.
Ja miałam wstrzykiwany Synvisc w kolano (z powodu chondromalacji rzepki). Wg opisów oba leki poprawiają maziówkę i zmniejszają ból. Z tego co wiem to właśnie Synvisc jest najlepszym preparatem (wg ortopedów, z którymi mam kontakt). Różnica w cenie niestety jest znaczna.
Podawanie leku bez znieczulenia dosyć nieprzyjemne jak dla mnie, ból przy wkłuwaniu, pod koniec podawania i przy wyjmowaniu igły. Tylko ja miałam robiony zabieg w trakcie trwania silnego bólu wielomiesięcznego to może dlatego tak to odczuwałam. Po podaniu bolało strasznie, i ból odczuwałam jeszcze do 2 tygodni po. Mój brat zniósł to o wiele lepiej i już za 2 dni odczuł poprawę. Ja po tych 2 tygodniach po zabiegu odczułam ulgę, która trwała tydzień potem od nowa... ale to sprawa bardzo indywidualna
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
WN4 Junior

|
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Obecnie mój ortopeda i fizjoterapeuta przed zastrzykami do biodra chcą mi wykonać suche igłowanie w okolicy biodra, wiem że jest to nie przyjemny zabieg ale bardziej nurtuje mnie pytanie czy przy SLE jest to bezpieczne.
Może ktoś z forumowiczów ma takie doświadczenie i podzieli się swoją opinią.
Pozdrawiam WN |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|