Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kazurkazur Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 19, 2010 11:45 pm Temat postu: zmiana wyszukiwarki |
|
|
Proponuję zmianę bądź rekonfigurację mechanizmu wyszukiwarki tak aby kierował bezpośrednio do postu z szukaną informacją,a nie do całego wątku, gdyż niektóre wątki mają po kilkanaście stron i zawierają dużo informacji. _________________ przyjaciel forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 6:05 am Temat postu: |
|
|
Obejrzyj se dokładnie wyszukiwarkę.W lewym dolnym rogu zmieniasz se wyszukiwanie z tematu na post. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 7:00 am Temat postu: |
|
|
masz też wybór działów _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 3:30 pm Temat postu: |
|
|
Wyszukiwarka nie szuka zwrotów, mimo że zwrot daje się w znaczniki "". Czy może ja to źle robię? _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Pluskotka
mi bez " " wyszukuje potrzebne zwroty
np. skopiowałam Twoje
Cytat: |
Wyszukiwarka nie szuka zwrotów |
wkleiłam w okienki
zaznaczyłam - szukaj wszystkich słów
a potem na dole - pokaż wynik jako posty
i wyskoczył jeden, czyli Twój _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 10:20 pm Temat postu: |
|
|
Ja sprawdzałam to na przykładzie zwrotu "nefropatia IgA" i połowa zakreśleń dotyczyła nefropatii toczniowej dajmy na to. Ta wyszukiwarka sprawdza się tylko w przypadku pojedynczych słów, dlatego pewnie nowi ludzie na forum mają z nią problemy.
To nie jest dla mnie jakiś wielki problem, ale przyszedł mi do głowy jak zauważyłam ten temat.  _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 10:40 pm Temat postu: |
|
|
akurat wyrażeń i opisów
jest mało na forum (trzeba to chyba zmienić)
jak poszukasz teraz, to Twój post (z szukanym pełnym zwrotem) będzie na pierwszym miejscu
użytkownicy (nowi, starzy, średni) raz - nie korzystają z wyszukiwarki;
dwa - jak to robią, to nie wykorzystują jej wszystkich możliwości - wybierz forum, posty czy tematy; czy szukać wszystkich słów itp
sama kiedyś nie patrzyłam na te funkcje, wpisywałam co szukam i wyświetlały mi się dziesiątki, jak nie setki odpowiedzi  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|