Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Papsi Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Jesli mozna to sie wypowiem.
Tak w telegraficznym skrocie.
Przed zdiagnozowaniem otrzymywalam autoszczepionke p. Gronkowcowca po ktorej dostalam wstrzasu. Po zdiagnozowaniu mnie i ze wzgledu na tamten incydent zakazano mi jakichkolwiek szczeoien. Ostaniej obowiazkowej szczepionki z kalendarza nie przyjelam, mialam zasw. Od specjalisty o przeciwskazaniu do jej przyjecia |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Didulka!! Miałam wziąć autoszczepionke przeciwko Coli i fecalis, ale w tej sytuacji nie zaryzykuje. Niby nie mam stwierdzonej choroby auto, ale po usg tarczycy widać, ze cos sie zaczyna dziać. _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 8:40 am Temat postu: |
|
|
U nas wstrzymano wszystkie szczepienia od momentu pojawienia się przeciwciał przeciwjądrowych. Tysia od 3 roku życia nie jest szczepiona. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 9:15 am Temat postu: |
|
|
A ja się szczepiłam wzw typu b .
Byłam u lekarza 1go kontaktu po skierowanie na szczepienie i zero reakcji, ze mam aktywną chorobę autoimmunologiczną
Na szczęście nic się nie działo. _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 9:23 am Temat postu: |
|
|
Ja miałam wstrzymane również wszystkie szczepienia od 13-go roku życia .Wtedy zachorowałam.
Obecnie Pani doktor zabroniła mi szczepień z żywą kulturą bakterii. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 9:58 am Temat postu: |
|
|
szarlotka napisał: |
A ja się szczepiłam wzw typu b .
Byłam u lekarza 1go kontaktu po skierowanie na szczepienie i zero reakcji, ze mam aktywną chorobę autoimmunologiczną
Na szczęście nic się nie działo. |
moi lekarze nakazali to szczepienie
obowiązkowo _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 11:17 am Temat postu: |
|
|
kinga a nie miałaś żadnych kłopotów po szczepieniu na wzw ja je miałam robione w wieku 15 lat ale juz nie mam przeciwciał( na studiach mi spawdzali ) i się tak troche wacham ze względy na duża dawkę cellceptu ( w spitalach mówię że nie byłam szczepiona) ale chyba muszę z reumatologiem o tym porozmawiać _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 1:53 pm Temat postu: |
|
|
nie, nie miałam
pierwszą szczepionkę miałam podaną w klinice przy zaostrzeniu
wybrałam wszystkie 3 dawki, potem miałam jeszcze przypominające _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza.b Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 2:16 pm Temat postu: |
|
|
A mi co do szczepienia na wzw, w zeszłym roku powiedzieli, że już nie trzeba przypominających, bo ponoć działa przez całe życie i tylko personel medyczny ma przypomnienia. Chyba nawet na reumatologii? |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 2:18 pm Temat postu: |
|
|
no własnie- jak to jest, bo ja miałam 3 szczepienia na poczatku 2010r. i coś mi sie obiło o uszy, ze to na 5 lat?? _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Też nam tak zakaźnik powiedział, że organizm zapamięta to na całe życie. Bo zapytałam co jaki czas mam badać poziom przeciwciał. Tylko nie dopytałam czy ułomny autoimmunologiczny organizm też ma taką dobrą pamięć. Zapytam w maju. _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter." |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Mojemu dziecku wyszło, ze ma za mało przeciwciał wzwb i immunolog kazała go doszczepic kolejna dawka. _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Bzdurą jest informacja, że szczepionka na WZWB działa przez całe życie. Każdy ma inny układ immunologiczny, i u każdego ten poziom p-ciał będzie inny. U jednego człowieka po przyjęciu dwóch dawek poziom po 10 latach będzie w normie. A u drugiego po 5 latach od przyjęcia trzeciej dawki już może być ich za mało i trzeba się ponownie zaszczepić 1 dawką przypominającą.
Kiedy mi wstrzymali szczepienia, byłam po drugiej dawce i dopiero w październiku ubiegłego roku zrobiłam poziom p-ciał i wyszły minimalne (a często korzystam z wizyt u dentysty!!!! i innych takich). Każdy powinien co kilka lat sprawdzać poziom tych p-ciał dla samego siebie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Mar 09, 2015 4:09 pm Temat postu: |
|
|
Cześć,
wróciłam dziś na forum po jakimś czasie nieobecności. Nieobecna byłam celowo, bo wydawało mi się, że te moje problemiki są małe w porównaniu do poważniejszych problemów ze zdrowiem niektórych tu osób, że ich irytuję, zasugerowano nawet ze szukam chorób.... ale nie o tym dokładnie mowa.o pomyślałam że skoro ma wrócić odra to warto sie zaszczepić
A tu nagle takie coś : "tylko proszę się nie szczepić w pani przypadku"
Co sądzicie o szczepieniu na odrę (żywa szczepionka)?
Odra chyba 100 razy gorsza z tym zanikiem mózgu i innymi takimi o czym mówią wszerz i wzdłuż także lekarze.
Ostatnio zmieniony przez nabu dnia Wto Maj 26, 2015 9:18 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|