Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
renegate37 Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2014 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Heeej... Nie miałam pojęcia, gdzie napisać. Czytałam wiele tematów i chyba ten wydał mi się najodpowiedniejszy. Choruję od listopada 2012. Reumatologów miałam 3, D. Niedziałek (Mińsk Mazowiecki), Dr. Kamińska (Instytut Reumatologii), a teraz M. Wyrzuc w najzwyklejszej przychodni na Saskiej Kępie. Jedyna do mnie podeszła, jak do człowieka, który w teorii praktycznie nic nie wie o chorobie. Miałam też stwierdzoną niedoczynność tarczycy, ale zmieniłam endokrynologa, bo tamta przy drugiej wizycie zaczęła na mnie wrzeszczeć (dosłownie) że przytyłam, że nie umiem mordy na kłódkę zamknąć, jak widzę co się dzieje. Tłumaczenia, że biorę encorton nic nie dawały. Dla niej to była tylko moja wina. (A niedoczynność stwierdziła z niepełnych badań tarczycowych z krwi i bez badania usg. Teraz mam endo w MultiMed i generalnie na razie wszystko robi tak jak powinna (chyba). Przy rozpoznaniu miałam 40mg encortonu/dobę. Teraz już jest 17.5mg, więc chyba nie jest tak źle. Największy problem teraz mam z mega alergią. Kaszlę i mam straszny katar. Generalnie z kaszlem byłam u pulmonologa i dał mi Ventolin, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Nie biorę żadnych leków przeciwalergicznych, bo od jednego z poprzednich reumatologów usłyszałam, że nie mogę. Macie może taki problem.? _________________ "Kochać to trudna rzecz. Zabić jest łatwo" -Marek Edelman. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2014 7:11 pm Temat postu: |
|
|
cześć
oddzieliłam Twój post od innego tematu, bo tam totalnie nie pasował i przeniosłam, gdzie miejsce najbardziej odpowiednie
na co chorujesz od 2012r?
czym lekarz uzasadnił zakaz przyjmowania leków antyalergicznych? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2014 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj. 17,5 mg/dobę to jeszcze trochę dużo, ale zawsze lepiej, niż 40.
Co do choroby, trudno pomóc czy cokolwiek zasugerować nie znając szczegółów. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2014 9:03 pm Temat postu: |
|
|
sama mam toczen , ale tez astmę i alergię biorę sterydy od ponad wielu lat jeszcze dlużej leki antyhistaminowe , nikt nigdy nie powiedział mi że tego się nie łączy .
w/g mnie skoro od tylu lat nikt nigdy nie zwrócił uwagi na taki zestaw to chyba mozna , ale nie jestem lekarzem . nie będę się spierać .
lekarz powinien wytłumaczyć ci dlaczego tego się nie łączy ?
Ventolin nie jest lekiem antyalergicznym , to akurat tez biorę na astmę _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 8:40 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 10:57 am Temat postu: |
|
|
Witaj!  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mniamdzia31 Super senior

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 11:00 am Temat postu: |
|
|
witam i ja  _________________ "Człowiek tak bardzo uskarża się przy każdym bólu, a tak rzadko uśmiecha gdy go nie czuje...." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 11:58 am Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
perelka20 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 4:30 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Ja mam sjogrena i też brałam alergiczne z połączeniem wielu leków i nic się nie działo.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 7:29 pm Temat postu: |
|
|
witam w naszym gronie, z tymi lekami trzeba zapytać lekarzy
pozdrawiam serdecznie  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
renegate37 Junior

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 4:59 pm Temat postu: |
|
|
Jutro idę do endo, mam okropnie podwyższone p/c p/peroksydazie tarczycowej aTPO, bo aż 18,48. Generalnie mam toczeń rumieniowaty układowy, narazie bez poważniejszych rzeczy, z podejrzeniem Hashimoto. Raz byłam skierowana na biopsje nerki, ale stwierdzili, że nie będą we mnie dziur robić  _________________ "Kochać to trudna rzecz. Zabić jest łatwo" -Marek Edelman. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Nie wiem jakie masz normy aTPO, ale ja np. mam je na poziomie 2240 (norma do 20) także spokojnie  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 9:12 pm Temat postu: |
|
|
I ja witam  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 9:22 pm Temat postu: |
|
|
ewelina266 napisał: |
Witaj
Nie wiem jakie masz normy aTPO, ale ja np. mam je na poziomie 2240 (norma do 20) także spokojnie  |
Ewelina ma rację w Hashimoto zazwyczaj aTPO są w tysiącach, czasem w setkach .Twoj wynik jest dobry
niektóre labolatoria podają normy do 35 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|