Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Ile wychodzi chlebkow z tego przepisu ? jest bardzo ciekawy , moze sama się porwę na ten chleb _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 6:59 pm Temat postu: |
|
|
u mnie to dwa chlebki w takich formach 9X27 cm _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Takie własnie mam , jak zrobię powiem czy byl dobry, patrząc po przyprawach i ziarnach na pewno, ale ja muszę zmniejszyć te ziarenka a szkoda  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 7:20 pm Temat postu: |
|
|
ja teraz spróbuję z samym sezamem + zioła  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cygnus Junior

|
Wysłany: Pią Maj 09, 2014 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Gdzieś jadłem chleb, który ponoć był hinduski i muszę powiedzieć, że rzeczywiście był bardzo smaczny. Ale o tym, że właśnie pieczywo własnej roboty jest najlepsze, nie muszę chyba przekonywać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 09, 2014 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie, pieczony w domu nie ma w sobie tych wszystkich szemranych dodatków A hinduskie baardzo smaczne są  |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 09, 2014 6:57 pm Temat postu: |
|
|
No tak robicie smaka,że w końcu chyba upiekę  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 26, 2014 7:12 pm Temat postu: |
|
|
przemek20 napisał: |
kto ma jakiś dobry przepis |
Przejrzyj ten watek a znajdziesz ich wiele.
Poza tym dobrze byloby sie przywitać....
Prosze, zapoznaj sie z Nietykieta i zasadami panujacymi na forum. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 26, 2014 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Polecam przepis na chleb orkiszowy (na poprzedniej stronie tego wątku) _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
przebiśnieg Junior

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2016 11:42 am Temat postu: |
|
|
Hej skoro już o przepisach mowa... Od jakiegoś czasu piekę dla mojej rodzinki chleb, ale niestety często mi opada Sad robie w nastęujący sposób oże macie lepsze przepisy, podkreślam że nie chce takiego co wyrasta przez całą noc albo przez 3 godziny
1kg maki (mieszam pełne ziarno i bialą)
1,5 łyżki soli
5 łyżek cukru
1litr wody
1/2 kostki drożdży
suche mieszam ze sobą, mokre również, następnie łącze ze sobą, wyrabiam i przykrywam na około 30 minut . dodaje ziarna, znów wyrabiam, wkładam do foremek, zawijam folią strecz przykrywam ścierką, ustawiam piekarnik na 200 stopni grzanie dól (bo wysiadła mi górna grzałka) piekę około 50 minut, gdy wkładam do piekarnika jest pięknie wyrośnięty, a gdy wyjmuje zapadniety zwykle da sie jeśc ale aż żal.
Macie lepsze przepisy albo rady ? _________________ Życie to kwiat, który rozkwita, więdnie, zasypia aby znów ukazać swoje piękno |
|
Powrót do góry |
|
 |
|