Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 10:55 am Temat postu: |
|
|
leczył się ktoś może u dr Radeckiej w IR? _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
zaskoczony Junior

|
Wysłany: Nie Gru 22, 2013 1:44 am Temat postu: |
|
|
witajcie, chciałbym zapytać o poleconego lekarza od chorób układowych / autoimmunologicznych w Warszawie, ale jak wiadomo to choroby trudno wykrywalne, więc takiego który umie też spojrzeć całościowo na podejrzanego :) podejrzewam chorobę autoimmunologiczną i z okolic tkanki łącznej, ale jest ich tyle że chciałbym żeby ktoś fachowo się tym zajął, i nie bał przepisywać badań :) a najlepiej wstawił do szpitala w kierunku reumatoidalnym / układowym tkanki łącznej
przeczytałem polecanych lekarzy i wyszła mi na razie Dr. Małgorzata Wierzbowska? |
|
Powrót do góry |
|
 |
sewa Kadet

|
Wysłany: Nie Sty 12, 2014 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Ja leczyłam się u dr Wierzbowskiej w IR na oddziale dziecięcym oraz prywatnie, mogę ją naprawdę polecić, tylko że z tego co wiem nie przyjmuje ona już nigdzie prywatnie, a w szpitalu zajmuje się tylko osobami niepełnoletnimi.
Ja chodzę teraz do dr Śliwińskiej-Stańczyk, pracuje w IR oraz przyjmuje prywatnie między innymi tutaj: http://www.reumatika.pl/ . Bardzo polecam, pani doktor jest świetnym specjalistą a przy tym przemiłą osobą  |
|
Powrót do góry |
|
 |
miczikarix Junior

|
Wysłany: Sob Sty 25, 2014 8:53 pm Temat postu: |
|
|
W Warszawie jest wiele dobrych specjalistów ale na pewno do tej listy i z całego serca mogę dopisać reumatologa panią Blankę Mioduszewską-Radzikowską, która bardzo wnikliwie podeszła do mojego problemu. Chociaż zastępca kierownika oddziału reumatologii w Wojskowym Instytucie Medycznym na ul.Szaserów (dr n. med. Marian Sułek ) stwierdził, że z takimi wynikami jestem zdrowy, to dalej z uporem kierowała mnie do szpitala. Nie znałem lekarza, który by dzwonił do pacjenta zapytać się o jego zdrowie, który rozmawiałby z przełożonymi szpitala, aby dany pacjent został poddany dokładnej ocenie. Teraz już znam.
Panią reumatolog poznałem w przychodni na Szajnochy. Niestety ostatnio(od miesiąca) przyjmuje tylko prywatnie.
P.S. Początkowo moimi objawami były bóle stawów a w badaniu krwi wykryto przeciwciała w mianie 1:2500(reszta badań w porządku). Po trzech miesiącach zbadano mi przeciwciała w Klinice Reumatologii ul.Spartańska, które urosły do 1:10000. Zdiagnozowano chorobę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Pon Lut 03, 2014 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Kochani, doktor
Dyczek nie przyjmuje już na skawińsiej czy orientuję się ktoś czy można gdzieś się do niego udać ale w ramach nfz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
stokrotkaq Junior

|
Wysłany: Pią Lut 07, 2014 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam, z Trójmiasta mogę polecić Dr E.Wierzchowską przyjmuje na Obłużu- prywatnie i na NFZ oraz Dr Danuta Siedzieniewska-Falkiewicz przyjmuje w przychodni WZR Sopot.
Obecnie została mi polecona Dr Anna Felis-Giemza z Warszawy- czy któs wie może czy gdzieś przyjmuje na NFZ? Ewentualnie kogoś polecić (najlepiej NFZ) do leczenia i prowadzenia ciąży przy Sjogrenie (ginekolog, reumatolog) z Warszawy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ola1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Mar 20, 2014 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Jeśli ktoś z Łodzi potrzebuje dobrego neurologa to z czystym sumieniem mogę polecić dr Marcina Jałosińskiego. Przyjmuje na Aleksandrowskiej 61/63 na NFZ.
Niestety mój tata musiał udać się do neurologa, ja poszłam z nim na tę wizytę i dlatego mogę ocenić lekarza. Doktor zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie- z uwagą słuchał, zadawał sporo pytań i zlecił tacie badania, które normalnie drogo kosztują, a dzięki temu skierowaniu tata będzie miał za darmo i to zrobione bardzo szybko jak na polskie warunki.
Wizytę tez można szybko załatwić, bo doktor przyjmuje codziennie.
Może ktoś z was będzie się śmiał, że ja wszystkich lekarzy chwalę. To nie tak. Zdarzali mi się też tacy, z których nie byłam zadowolona. Tych, których mogę polecić wymieniam na forum, bo może się to komuś przydać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
perelka20 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Polecam Panią Reumatolog Małgorzatę Dec. Przyjmuje w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 5:13 pm Temat postu: |
|
|
Moja reumatolog rozstaje się z Zakopanem .
Odsyła mnie do Krakowa na Batorego, poleca dr Iwonę Rydz - Stryszowską
Może ktoś coś słyszał o tej Pani? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 1:26 am Temat postu: |
|
|
folko, w Krakowie polecam dr Andrzeja Dyczka lub innego lekarza ze Skawińskiej.
Szukam bardzo dobrego dermatologa w Krakowie zajmującego się przebarwieniami.
Czy możecie mi kogoś polecić? _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 6:22 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję Ziarenko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 7:10 am Temat postu: |
|
|
Folka też polecam lekarzy ze Skawińskiej lub doc Korkosza Mariusza ( choć u doc byłam 3 razy na razie ) też jest godny uwagi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 8:07 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Laurko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolinaaa Junior

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2014 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem, czy pasujący wątek, ale chciałam zapytać czy ktoś z Was leczył się, albo chociaż konsultował na oddziale reumatologii w szpitalu w Sławnie i mógłby powiedzieć coś więcej ?
dobry wątek, moze ktoś tam był , poczekaj cierpliwie/ monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 2:13 pm Temat postu: |
|
|
Kochani moi, przeczytałam cały wątek od początku (niestety niektórzy bardzo wspaniali użytkownicy pousuwali swoje wpisy zostawiając jakże uprzejme emotki ). Potrzebuję pilnie konsultacji dobrego reumatologa specjalizującego się w diagnostyce i leczeniu chorób autoim. z warszawskiegoo Instytutu Reumatologii. Najwspanialej by było udać się na wizytę na NFZ, ale ewentualnie prywatnie też wchodzi w grę. Razem z moim lekarzem rodzinnym uznaliśmy, że potrzebuję świeżego spojrzenia na mój przypadek dobrego specjalisty, bo wiszę ze swoimi dolegliwościami w jakiejś głuchej czasoprzestrzeni, a mój polecany przeze mnie samą dr.Piotrowski na każdej wizycie widzi tylko uśmiechniętą buzię energicznej osoby bez oznak jakiejkolwiek aktywności choroby. Proponował niepełne 2 lata temu ponowną diagnostykę, bo kryteriów TRU nie spełniam od lat, ale do tej pory wizyta kończy się szybciej niż zaczęła i nic w tym temacie się nie robi. Mam dosyć. Dlatego proszę o pomoc, ja jeszcze będę szukała opinii w sieci i obdzwaniała nazwiska z listy IR wrzuconej na początku wątku.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|