Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 12:46 pm Temat postu: |
|
|
odświeże temat..własnie dzisiaj robilam gastro pacjentce z silnym refluksem i niestety z zachłystowym zapaleniem płuc...trudne leczenie,w perspektywie bronchoskopia,mam nadzieje ze grube antybiotyki pomoga...refluksowcą radze nie jesc po 17stej i spac z lekko uniesionym tulowiem i glowa(klin)..sprawa moze byc powazna w efekcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Deimos Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 1:40 pm Temat postu: |
|
|
Hej,
ja od jakiegoś czasu walczę z refluksem żółciowym - zastanawiają mnie różne zalecenia typu nie jeść po 17:00... po 18:00 i ich zastosowanie w moim przypadku, ponieważ generalnie późno chodzę spać...
Do której mogę jeść kolację zakładając, że chodzę spać średnio o 2:00? Czy jest jakieś generalne zalecenie na ile godzin przed snem można zjeść ostatni danego dnia posiłek?
Jakbym ostatni posiłek jadł o 18:00 to koło 1:00 nieźle burczałoby mi już w brzuchu. _________________ Diagnoza: Zespół Sjogrena, Autoimmunologiczne Zapalenie Wątroby
Leki: essentiale forte |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 2:22 pm Temat postu: |
|
|
to ze idziesz pozno spac nie znaczy ze w tych poznych godzinach rownie zwawo pracuja twoje narzady wewnetrzne...,watroba,trzustka i zoładek tez chca odpocząc jezeli istotnie siedzisz do tej drugiej w nocy(choć to nie zdrowo) i nie mozesz z glodu wytrzymac to ewentualnie mozesz sprobowac zjesc jakas mala dietetyczna przekaske..ale ja osobiscie nie zalecam..rozumiem ze przyjmujesz leki na ten refluks? a jak sie on u ciebie objawia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Deimos Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Na refluks obecnie nic nie biorę. 2 lata temu brałem sporo leków na refluks, utrzymywałem ostrą dietę i refluks co chwilę wracał, a wyniki wątroby się pogorszyły.
W międzyczasie zdiagnozowano u mnie poważniejsze rzeczy niż refluks i zajmuję się tym wszystkim po kolei - AIH najpierw, zaraz przyjdzie kolej Sjogrena (i pewnie plaquenil) i później reszta (refluks itp.).
Objawy refluksu u mnie? - Powiedziałbym, że żadne... chyba, że troszkę bardziej mi się odbija obecnie niż x lat temu kiedy refluksu na pewno nie miałem... ale nie jestem pewny czy to objaw refluksu czy po prostu jest to norma. _________________ Diagnoza: Zespół Sjogrena, Autoimmunologiczne Zapalenie Wątroby
Leki: essentiale forte
Ostatnio zmieniony przez Deimos dnia Pon Mar 12, 2012 2:57 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 2:42 pm Temat postu: |
|
|
zapytalam o objawy poniewaz powiedziales ze "walczysz"..w takim razie jesli objawow nie ma to nie ma leczenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Deimos Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 2:59 pm Temat postu: |
|
|
masz rację... nadużyłem słowa "walka"  _________________ Diagnoza: Zespół Sjogrena, Autoimmunologiczne Zapalenie Wątroby
Leki: essentiale forte |
|
Powrót do góry |
|
 |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 7:11 am Temat postu: |
|
|
jak sobie pomóc przy bólu,odruchach wymiotnych- najlepiej bez lekarza ,siemię testowane nie działa-za stan mojego żołądka obwiniam leki _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
alva_alva Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 10:03 pm Temat postu: |
|
|
A jakie leki lykasz? Ja dałam radę łykać Plaquenil trzy tygodnie, z 3 dniowa przerwa, bo mam taki jadlowstret i mdłości po tym, ze schudłam mimo sporych dawek sterydu. Nie łykam od kilku dni, a jadlowstret dalej mam.
Toczen sam w sobie moze zajmować układ pokarmowy. Mogą być inne choroby autoimmunologiczne układu pokarmowego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|