Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 9:28 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 10:02 pm Temat postu: |
|
|
witaj  _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 10:51 pm Temat postu: Re: Powitanie Palusi |
|
|
Witaj.
palusia napisał: |
Lekarze wskazują na to, że jestem szczęśliwie zdobyta przez toczeń |
To raczej my mamy chorobę, niż ona ma nas. Udowodnienie, że to my jesteśmy górą nierzadko wiele kosztuje. Mam jednak nadzieję, że ducha do walki Tobie nie zbraknie.
Czytaj, pytaj i pisz. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nagamaga Kadet

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2014 11:27 am Temat postu: |
|
|
Uprzejmie poproszę o update w stosownym czasie nt wolnego gojenia się i "na fioletowo". Jako szczęśliwa posiadaczka analogicznych cech jestem żywo zainteresowana. Powodzenia w badaniach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
palusia Junior

|
Wysłany: Pon Lip 07, 2014 4:00 pm Temat postu: |
|
|
nagamaga napisał: |
Uprzejmie poproszę o update w stosownym czasie nt wolnego gojenia się i "na fioletowo". Jako szczęśliwa posiadaczka analogicznych cech jestem żywo zainteresowana. Powodzenia w badaniach  |
Jak w końcu coś się dowiem to niezwłocznie napiszę. Aktualnie dzisiaj przyjęto mnie w celach diagnostycznych do szpitala. Mają mi robić szereg badań ale dopiero jutro. Na temat gojenia się na fioletowo to pani ordynator powiedziała: "phiii to już nic nie jest, zwykła plama" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 07, 2014 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Powodzenia na badaniach. Niech wybadają porządnie!  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
palusia Junior

|
Wysłany: Sro Lip 16, 2014 8:45 am Temat postu: |
|
|
zdiagnozowano u mnie na razie pierwotny zespół sjogrena, byłam u prof. endokrynologii mówił też o Hashimoto bo mam przeciwciała przeciwtarczycowe. W związku z tum, że tarczyca wygląda na zdrową w obrazie USG i miesiączkuję prawidłowo, nic nie mogą mi zrobić - tylko obserwować. Czekam też na wyniki pANC i cANCA oraz wynik badania histopatologicznego gruczołów ślinowych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nagamaga Kadet

|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 11:23 pm Temat postu: |
|
|
No to ja w zakresie pierwotnego Sjogrena przybijam piątkę na znak solidarności. Ważne, że diagnoza postawiona. Teraz wiadomo cóż to za towarzystwo się przyplątało. Co do tarczycy to ja na razie mam ją "brzydką" w obrazie USG, bez przeciwciał, więc również tylko do obserwacji. Jak widać w pewien sposób się uzupełniamy
Rozumiem, że już w domu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
palusia Junior

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2014 10:07 am Temat postu: |
|
|
o tak, "w domu" już od piątkowego popołudnia. Fajnie, że mam kompana w tym zakresie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2014 10:57 am Temat postu: |
|
|
Palusia z Sjogrenem jest tu mnóstwo osob, poczytaj troche watki powitalne , sama się przekonasz . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
palusia Junior

|
Wysłany: Pią Sie 22, 2014 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Chodzę ostatnio do immunologa i na spuchnięte ślinianki przepisał mi budezonid, ale co ciekawe i pierwszy raz się z tym spotkałam. Płynem do inhalacji mam płukać usta na noc. To rzeczywiście na kilka godzin daje lekką ulgę. Chciałam też zapytać, czy są tu osoby z syndromem Sjogrena, które mają wrażenie podduszania w okolicy szyjnej, jakby mniejszego oddechu i uczucie wydzieliny z okolicy oskrzeli? Tarczyce mi badali i jest w porzadku, nawet miałam scyntygrafię robioną. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 23, 2014 6:14 am Temat postu: |
|
|
Ja idę w kierunku mieszanej choroby tkanki łącznej.Nie mam typowego podduszania ale bywa tak,że czasami mam uczucie,
że nie do końca oddech jest pełny taką duszność jakby czuję ale jakoś nie łączę tego z chorobą.
Co do wydzieliny to miewałam ale nie był to zbyt nasilony objaw
i też nie zwracałam na to uwagi ale w obecnej chwili nie mam takiej dolegliwości,być może dlatego,że mam wdrożone leczenie.
Miewam natomiast często chrypkę i to łączę z suchością w jamie ustnej. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|