Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
letnim_popołudniem38 Junior

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2014 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Byłam dzisiaj u potwornie zmanierowanej laryngolog, która każde moje pytanie zbywała odpowiedzią: "Proszę o to pytać swojego lekarza rodzinnego". Ostatecznie dowiedziałam się, ze na zabieg usunięcia migdałów na nfz czeka się 2lata na NFZ, żadne cito nie wchodzi w grę :/ Oczywiście od razu w prywatnej klinice może znaleźć miejsce... Całe moje badanie trwało może z 3min. Nie obejrzała mi ani uszu, ani nosa. Kobieta koszmar... Nie wiem co dalej robić... Chyba pozostaje szukać na nowego specjalisty... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2014 6:39 pm Temat postu: |
|
|
dwa lata na wycięcie migdałków?
może zmień laryngologa, co? i to szybko _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2014 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Taka mamy służbę Zdrowia?! Tyle się w Poznaniu czeka :'( |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2014 8:13 pm Temat postu: |
|
|
dzwoniłas we wszystkie miejsca gdzie jest laryngologia ?
moze są tez i krotsze terminy ?
idz do innego laryngologa- bo to nie była udana wizyta _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2014 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Nie była. Nie mam juz siły, moja energia kończy się 2godziny po obudzeniu z czego pierwszą należy odjąć na zejście sztywności porannej. Potem zaczyna się bol stawów.p i głowy. W nocy budzi mnie palenie, pieczenie skory. Wszyscy lekarze mnie zbywają, bo"on jest w porządku, nie ma stanu zapalnego, reumatologicznie ok". Jutro będę dzwonić po laryngologach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
barbgro Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 8:08 am Temat postu: |
|
|
Jeśli dojazd nie jest dla Ciebie problemem to mogę polecić Ci szpital w Złotoryi, ja miałam tam robioną przegrodę nosową czekałam na to 2 miesiące gdzie w innych szpitalach terminy są za rok,dwa , co fajniejsze możesz zapłaćić za narkozę 450 zł jeśli nie chcesz na miejscowym, warunki spoko jak coś to daj znać napiszę Ci w wiadomości prywatnej do jakiego lekarza się zgłosić |
|
Powrót do góry |
|
 |
alva_alva Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 10:39 am Temat postu: |
|
|
W Krakowie 3 miesiące sie czeka w szpitalu uniwersyteckim, bo teraz wlasnie jedna moja koleżanka z Celiakia miała usuwane. Trzeba podzwonic po rożnych szpitalach albo.... pójść na prywatna wizytę do ordynatora oddziału. Takie realia. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję za propozycję, bo może i powinnam pojechać gdzieś poza moja metropolię Póki co u nas we większości się czeka. Nawet na neurologię z podejrzeniem SM miałam zapis na cito i czekałam 2msc.
Tymczasem dowiedziałam się, że w wymazie z gardła mam s.aureus :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 10:44 pm Temat postu: |
|
|
antybiogram masz ?
wystarczy gardło przeleczyć i być moze nawet usunięcie migdałków nie będzie potrzebne- oby tak było _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 25, 2014 6:47 am Temat postu: |
|
|
Podobno tego nie można juz wyleczyć. Zbyt piękne byłoby to żeby było prawdziwe... Kolejny dzień pobudka z bólem, aż po czubki palców. Marze o sterydach. 12sierpnia wizyta u reumatologa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alva_alva Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 25, 2014 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Moze tak być, ze przeleczyc sie nie da juz. Mnie na koniec to juz żaden antybiotyk nie pomagał. Miałam przewlekła anginę ze stała gorączka do 38. Tylko wycięcie dało efekt w końcu, ale kto wie. Jak nie łykałas wielu antybiotyków, to moze celowany cos by pomógl. Najpierw usuń te migdały,na pewno poczujesz sie wtedy lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sie 12, 2014 5:45 pm Temat postu: |
|
|
alva_alva napisał: |
Moze tak być, ze przeleczyc sie nie da juz. Mnie na koniec to juz żaden antybiotyk nie pomagał. Miałam przewlekła anginę ze stała gorączka do 38. Tylko wycięcie dało efekt w końcu, ale kto wie. Jak nie łykałas wielu antybiotyków, to moze celowany cos by pomógl. Najpierw usuń te migdały,na pewno poczujesz sie wtedy lepiej. |
Byłam u reumatologa i on się raczej skłania ku seronegatywnemu rzs ze względu na obecność guzków reumatoidalnych i mówi że stawy dłoni są obrzęknięte
Czy macie guzki w toczniu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|