|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 3:20 pm Temat postu: |
|
|
akinoM ,Iwonkahaha, agatka03, Margaret74 dziękuje za serdeczne przywitanie.
Zapisałam się na prywatną wizytę,w środę,nie ma co czekać do grudnia im szybciej tym lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
akinoM Junior

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dobrze Aniu
Mam nadzieje, że wszystko ułoży się dobrze i trafisz do dobrego lekarza. Powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam Aniu-super ze idziesz prywatnie-zycze szybkiej diagnozy  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 7:59 pm Temat postu: |
|
|
witaj Aniu
Niestety tak to już jest narzekamy , ale jeśli nas dopadnie choroba moblizujemy wszystkie siły by sobie pomóc. Dobry lekarz zawsze ci się przyda - to podstawa w sterowaniu leczeniem.
Nasza forumowa ekipa ma różne doświadczenia , jeśli chodzi o tę stronę życia. Ale wspólny wniosek mamy jeden : szybka , rzetelna diagnoza jest podstawą w opanowaniu choróbska.
Oczywiście w pakiecie jeszcze nasze forum , którego częścią jesteś od dziś. _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:36 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Ania,
ja niestety też mam przykre doświadczenia z polską służbą zdrowia. W moim przypadku prywatna wizyta u reumatologa nie zdziałała cudów. Dopiero tak naprawdę zajął się mną immunolog. Lekarze traktowali mnie jak hipohondryka lub osobę chorą psychicznie - ale to normalka. Najważniejsze trafić na dobrego lekarza i nie ważne czy prywatnie czy z nfz. A jaką chorobę podejrzewają u Ciebie? oprócz tych bóli masz jeszcze jakieś dolegliwości?
Pozdrawiam serdecznie i witam w naszym gronie. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
sztympelek Kadet

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:23 am Temat postu: |
|
|
witaj Aniu!
to swietnie, żeś wzięła siebie we własne ręcę! tak trzymac jesteśmy z Tobą! i życzymy pomyślnych wieści! duuużo cierpliwości i pokoju w serduchu! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
przede wszystkim szybkiej diagnostyki i wdrożenia właściwej terapii. A później jeszcze szybszego wyjścia na prostą. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 7:45 pm Temat postu: |
|
|
teresa środa,ludmila 07,DorciaR,sztympelek,Łukasz F. witam
Dorcia R.oprócz objawów bólowych,pojawiły mi się na rękach jakieś podskórne krostki. Jeszcze nie jestem zdiagnozowana.Lekarz tylko zmieniał mi leki przeciwbólowe i nic więcej zaczęłam szperać na necie i trafiłam tutaj, i wzięłam sprawy w swoje ręce,no bo ile można się faszerować lekami,które nic nie pomagają a dolegliwości narastają.Oby doi środy,może coś się ruszy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 6:32 pm Temat postu: |
|
|
jestem po pierwszej wizycie u reumatologa i właściwie to nic mi nie powiedział,mam porobić wyniki i zgłosić się na ponowną wizytę.Na razie przeciwbólowe,maści i czekać na dalszą diagnostyke. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu!
Ważne,że już zaczęłaś coś robić.Lekarz beż badań może stawiać diagnozę,ale "na pewno " dopiero wyniki dadzą podstawę do wdrożenia leczenia.Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 03, 2014 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Jak ten czas leci, to już 5 lat, jak zawitałam na forum
Wciąż jestem bez pełnej diagnozy, cały czas się leczę, ale na co to tak do końca nie wiem. Reumatolog twierdzi, że to na pewno coś z kolagenoz i że to ciągle się u mnie wykluwa. Ostatnie wyniki przeciwciał dobre, ANA tylko 1:160 więc norma,ANA 3 negatywne, tylko mam mało płytek, ale to też nie tragedia, ostatnie 92 tyś. Natomiast mam potwierdzoną boreliozę, leczyłam ją 1,5 roku metodą ILADS, ale zrezygnowałam bo coraz gorzej się czułam, źle znosiłam tak duże dawki antybiotyku. U mnie to najgorzej ze stawami, są dni, że muszę chodzić z kulą, trwa to dwa, trzy dni i ból przenosi się gdzie indziej łokcie, dłonie, ciągle ten ból wędruje... no i to chroniczne zmęczenie, brak energii, i zaburzenia rytmu, raz przyspieszony raz za wolno.Był czas, że byłam pół roku bez sterydów, ale było znacznie gorzej i reumatolog znowu mi włączyła, teraz biorę tylko 4mg metypredu, arechinę, no i jeszcze tam inne lekarstewka:) I tak to już trwa i trwa... ni to ja chora ni zdrowa:) Reumatolog jak skarżę się na gorsze samopoczucie, to mówi, że pewnie to wina boreliozy a zakaźnik, że to pewnie układówka i tak odsyłają mnie jeden do drugiego:) to tak w skrócie co tam u mnie.. _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 03, 2014 6:17 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Anula.
Mam nadzieję że w końcu coś lekarka wyduma.
Dużo zdrowia życzę i cierpliwości. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 04, 2014 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Agnieszka29 dzięki kochaniutka:)
Mam też nadzieję, że w końcu coś się wyklaruje _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
joe alex Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 05, 2014 6:26 am Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję, że trafiłaś na kumatego lekarza, takiego, który nie zbędzie cię... Moja pierwsza pani reumatolog twierdziła, że skoro ją boli, mnie również musi... Zmieniłam ją szybciutko.
Powodzenia w diagnozie. _________________ Jeśli kochasz, czas zawsze odnajdziesz nie mając ani jednej chwili. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula40 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 20, 2014 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Joe alex ja chyba też muszę zmienić lekarza, jak gorzej się czuje, to każe zwiększyć metypred plus movalis przeciwbólowo i zaproponowała kolejne badania, ale oczywiście odpłatnie, jak wspomniałam o diagnostyce w szpitalu to powiedziała, że nie ma takiej potrzeby. Nie wiem może i nie ma potrzeby, są bardziej chorzy, ale skąd brać kasę aby za wszystko płacić. 4 lata łykam sterydy i w sumie nie wiem na co. _________________ Żyć to nie znaczy czekać aż burza przejdzie...ale nauczyć się tańczyć na deszczu ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|