Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aneta Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 3:09 pm Temat postu: Jak ustrzec się przed ptasią grypą ( i innymi chorobskami ?) |
|
|
Nie bawić się ptaszkiem.
Nie chodzić spać z kurami.
Nie siadać na jajach.
Nie rzucać pawia.
Nie wycinać orła w progu.
Uważać na wylatujące gile.
Nie pić na sępa. _________________ Chron bakterie! To jedyna kultura u niektorych ludzi
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 5:51 pm Temat postu: |
|
|
jakas nowa metoda ale superowa  _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Anetka to był swietne.........przestrzegac zasad a na pewno bedzie dobrze....
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 7:54 pm Temat postu: |
|
|
Zasady unikania ptasiej grypy bardzo mi się podobają i wszyscy powinni z wielka starannoscią ich przestrzegać
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 7:33 am Temat postu: |
|
|
to świetne ostrzeżenie na wesoło...musimy mieć przy tym wszystkim co się dzieje właśnie dobre poczucie humoru  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 7:27 pm Temat postu: |
|
|
I nikogo nie papugować!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mar Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 7:44 pm Temat postu: |
|
|
A ja dodam jeszcze ze nie nalezy brac ptaszkow do buzi to tak moja sasiadka wszystkim w sms wysylala i dodawala jeszcze ze NFS nie bedzie refundowal leczenia ciekawe czy to prawda  _________________ Pomimo wszystko...warto żyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
agulka Master butterfly

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 222 Skąd: Chelm- Wawa Wawa - Chełm
|
Wysłany: Nie Mar 19, 2006 6:28 pm Temat postu: |
|
|
moj znajomy ma pseudo KOgut... myslicie ze zaraża????
W szkole dzieci ostatnio mialy prelekcje o ptasiej grypie... ale one nic nie rozumieją, z reszta ja pana tez nie mogłam zrozumiec... _________________ Kwiatki, bratki i stokrotki
dla Malwinki dla Dorotki
kolorowe i pachnące
malowane słońce      |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mar Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Mar 19, 2006 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Nic dziwnego panow nie da sie zropzumiec zwlaszcza gdy o ptasiej grypie gadaja a dzieci niestety sa za male na takie prelekcje...wazne by tylko wiedzialy ze ptakow nie nalezy ratowac...nawet tych chorych i nielatajacych... _________________ Pomimo wszystko...warto żyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 9:28 pm Temat postu: |
|
|
ptasia grypa do nas wróciła, właściwie to jet 60 km od mojego miasta, więc jak by nie patrzeć niedaleko.
różne są powody jej powrotu : znawcy mówią ,że zemsta braci k.. inni ,że era premiera.
dla nas zwykłych zjadaczy chleba, a raczej drobiowego mięsa nastały czasy niepewne.
,,właściwe spece" od h5n1 mówią ,że wirus ginie w temperaturze 70 stopni i ja osobiście w to wierzę.
ale patrzę bojaźliwie na ekspedientki , które ważą drób a potem (nie myjąc rąk) kroją wędlinę, któej nie mamy szans podgrzać do wymaganej przepisami temperatury.
i jak tu nie gdakać? _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
katrin99 Senior

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 9:48 pm Temat postu: |
|
|
hehe ale super tego jeszcze nie slyszalam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 5:47 pm Temat postu: |
|
|
ja się nie boje , jak się boisz idz do sklepow gdzie wedliny są sprzedawane na innych stoiskach nie tam gdzie drob, , u nas tak jest mieso osobno a reszta osobno nie ma stycznosci
była juz ptasia grypa , była choroba szalonych krow była pryszczyca, co jeszcze ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 9:35 pm Temat postu: |
|
|
choroba nudnych polityków _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
Ptasia,świńska a w Holandii już kozia panuje i tylko nam konina została a i jeszcze baranina. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|