|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
panta rei Junior

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2014 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Ewela =przespałam 5:30, chyba że 0 17 też pijasz
Kinga-crp w normie -wynik z końca sierpnia: 0,90 i od pięciu lat mniej wiecej w tej normie
pierwsze wyniki w 2009 kierowały mnie na szpiczaka mnogiego (wysokie jedynie ob i igG),ale gammaglobulinemia (igG) wyszła poliklonalna nie monoklonalna, więc rak to to nie jest -przeierowano mnie na reumę
badają mnie komplekowo zawsze -mniej więcej raz do roku -wyniki niemal bez zmian (w tym roku jstem bliżej dolnych granic norm)
dlatego zmartwiły mnie leki -do tej pory nie musiałam ich brać, było podejrzenie sjogrena i lekarz mowił, że nie trzeba... po wykluczeniu sjogrna (że po 4 latach powinno coś być widać w śliniankach i w próbie łez) włączono mi leczenie plaquenilem (1x dziennie 200 mg) i przekierowano diagnostykę na zapalenie mięśni (pm/dm) lub twardzinę układową -jedyne dolegające wyniki to te wpisane w temat postu -ale ro i la mam pozytywne też od lat, więc... dzięki za wsparcie i dodanie otuchy -nie mam paniki na myśl o plaquenilu, a to dla 'nerwicowca' duża ulga |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2014 12:29 pm Temat postu: |
|
|
Pijam zawsze!
Ciekawa jestem czego/czy czegos sie dokopia....
Koniecznie sie podziel!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|